Ja som slovák, ale umím taky mluvit česky (s drobnými stylistickými chybami). Pokud si viděl někoho s mým pseudonymem na českých stránkách, byl jsem to na 90% já.
Mojou snahou je upozorniť na tento problém a vyhľadávam cez googla diskusie na všetkých možných aj nemožných stránkach po celom bývalom československu, pretože si myslím, že v našich krajinách je informovanosť o moderných metódach liečby slabá. A to bohužiaľ aj od lekárov. Chystám na túto tému webstránku, ale aj keď už mám niečo napísané, nejak sa mi nedostáva času to dokončiť a hodiť na web. Chcel by som to aj s diskusiou, kde by si ľudia odovzdávali skúsenosti.
Ak ti ide stiahnuť bez erekcie, ide o čiastočnú fimózu. Mne nešla stiahnuť ani bez erekcie, to bola úplná fimóza, behom 27 dní som ju stiahol aj v erekcii. Celých 23 dní som svoj žaluď nevidel. O detailoch píšem v diskusii nižšie, už sa to tu rozrástlo na dosť stránok.
Či je tu niekto, komu to nepomohlo ? myslím že áno, je tu ktosi, na nick si nespomínam, nájdeš to v diskusii, ale on má iba veľmi malý otvor vpredkožke. Pri čiastočnej fimóze je úspešnosť obrovská.
Podľa jednej štúdie ktorá zahŕňala aj čiastočnú aj úplnú fimózu (neviem v akom % zastúpení) bola úspešnosť liečby 94,5% čo je super. Samozrejme že úspešnosť chirurgie je vyššia, ale to je akoby sme vytrhli boľavý zub namiesto jeho liečenia, liečba nemusí vyjsť, ale amputácia zvyčajne vyjde (i keď môže priniesť iné komplikácie)
Bezpečnosť :
Na toto sa pýta dosť ľudí, fakt je ten, že všetky odborné články ktoré som prečítal, datované od 90. rokov až po súčasnosť považujú túto metódu za bezpečnú, pritom autori sú výskumníci s mnoho dobre citovanými publikáciami. Nieje dôvod im neveriť. Okrem toho odporúčajú túto metódu deťom od 3 rokov a dokonca bola štúdia, kde to použili aj na mladších. Všetci autori sa zhodli na tom, že nepozorovali žiadne významné negatívne účinky behom liečby. Samozrejme rizkovým faktorom je tu dĺžka užívania, 1 mesiac mazania dvakrát denne je podľa autorov bezpečné, no niektorí považujú za bezpečnú hranicu 2 mesiacov. Ak dodržíš 1 mesiac a potom prestávka, nemôže sa nič stať.
Uvedom si jednu vec. Masť obsahuje dipropionát betametazónu v malej koncentrácii 0,05 hmot.% a mažeš to na malé miesto. Pritom rovnaká masť sa používa na mazanie kože pri psoriáze alebo pri rôznych ekzémoch, kde je to aplikované na veľkú plochu a samozrejme tým sa do krvi dostane viac látky.
Volá sa to topické (lokálne) kortikosteroidy preto, lebo sa to aplikuje na jedno malé miesto kde to aj pôsobí. Látka je v tak malej koncentrácii, že by mala byť v krvi v podstate nenamerateľná bežnými technikami. Dostane sa iba do tkaniva na ktoré je aplikovaná.
V 70. rokoch sa robili pokusy s 1% hydrokortizónom a vtedy sa uádzali nejaké nerovnováhy ako vedľajšie efekty, ale treba si uvedomiť, že išlo o dosť vysokú 1% koncentráciu. 1% hydrokortizón je pritom rovnako účinný ako 0,05% betametazón. Takže rovnaký efekt pri niekoľko desaťnásobne nižšej koncentrácii. Veda ide kupredu.