Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
som buduca maturantka a chcela by som sa dostať na policajnú školu , prosím vás napíšte mi ako na to pretoze je to moj sen .
Ďakujem Katka 26, si milá. Dúfam, že sa mi to podarí.
Chcem sa Vás opýtať, žě keď ma prijali k Železničným, či by sa dalo prestúpiť k štátnym. Bolo by nutné robiť zas všetky testy odznova?Da sa to vobec?
verikam: policajny zbor je uz tak prefeminizovany, ze budes mat co robit sa tam dostat, pokial nemas tlacenku,nemas sancu.
chcela by som byt policajtkou,ale este neviem co to vsetko obnasa....zevraj je to dobre povolanie
katka26 napisala: "Akoze bud budes policajtkou alebo nie, take ze policajne vzdelanie dosiahnut a nebyt policajtom nepoznam ..... to si skade nabrala".. Samozrejme, ze to je mozne. Staci sa prihlasit na Akademiu policajneho zboru (APZ) a uz ked skoncis s 1.stupnom (titul Bc.), tak mas dosiahnute plnohodnotne policajne vzdelanie. A ak aj k nejakemu zboru potom pojdete (napr. PZ, ZVJS, Zeleznicna), mate automaticky dostojnicku hodnost. Ma to svoje vyhody a nevyhody: pojdes na APZ ako policajt = mesacny plat a zaratavanie do vysluhu, ale nemozete si po studiu vyberat pracovnu poziciu (takze urcita brzda v kariere); ak pojdes na APZ ako civil = nedostavas plat, ale nie ste viazani statu, takze si mozete vyberat, kam a co robit a s rovnakou (ak nie s vyssou) hodnostou ako studovani policajti...