Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Ináč presne ako vraví Strejdo. Ak máte VŠ a chcete do PZ, je to ako priťažujúca okolnosť. Radšej berú absolventov učňoviek s maturitou, ako študovaných ľudí. Je to fakt tak.
Martina 19: Ja už do tej školy (PK) chodím :-)
ali68, na tie otazky ti odpoviem, ale pod radsej na skype, tu sa nehodi rozoberat taketo veci, toto nieje chat, ale forum. A kazdy , kto ma chut si pokecat viac o policii, mozte prist na skype, vytvoril som tam chat, kde mozte debatovat o prijimackach do PZ, ale nielen o tom: ui.skype.com
Ľudia nebojte. Ak pokazíte psychotesty, máte šancu ešte dačo vyprtiť na pohovore so psychológom. Ako ja. Ja som mal katastrofálnu matiku. Ja keď som prišiel na pohovor ku psychologičke, tak mi vraví, či to myslím o vstupe do PZ vážne. Že za tú matiku by ma mohla rovno vyraziť. Ale zase spomínala, že osobnosté a iné testy som mal také, že by bola škoda ma neodporučiť. Vravím jej, že som za 4 na strednej veľmi ďakoval. S ňou musíte otvorene rozprávať o všetkom, čo robíte. Ja som z dediny doma rúbem drevo, kosím trávu, robím na ostredku, starám sa o statok. Nechápala nič :). No nakoniec ma odporučila.
strejdo:
vazne mas telesnu?ono s telesnou mas vacsiu sancu sa tam dostat ved si sa namakal pocas piatich rokoch tak jak ja:-)ja som sice uz v piatom rocniku a nic uz nemame taze musim potrenovat trochu:-)a kde si chodil do ktoreho mesta?:-)
no ja som si myslela ze ked mas titul tak tym padom mas vacsiu sancu sa dostat tam. ved preco by tam mali byt nejaki hlupaci ktori ledva skoncia strednu.trochu sa mi to zda nespravodlive, potom to tak aj vyzera ako sa ti polisi spravaju a vyjadruju ked nemaju vzdelanie.
a ty si sa uz pokial dostal uz mas vsetko hotove?
Inac, ja som skoncil telesnu, ale najradsej by som roztrhal diplom. Ali68, nieze, ci tituly zohladnuju, ale ked nemas vysoku skolu, tak ta skor zoberu, ako s vyskou, ver mi viem, co hovorim, pri 10tej ziadosti som prestal pocitat :) A mam to aj od mojho znameho, niekedy velmi vplyvneho cloveka,ze vysokoskolakov nechcu koli tomu, lebo stredoskolakovi menej zaplatia a robi tu istu robotu, dalej preto, ze vysokoskolaci su ambicioznejsi a tlacia sa na vyssie posty a samozrejme ti hore sa boja o svoje fleky.
Co sa tyka toho plavania, plav si ako chces, casy nezohladnuju, proste zaplav stylom, ktorym vies najrychlejsie.
S tou skolu to je tak, ze iste to nieje nikdy na 100 percent, az do dna pokym nezacne novy skolsky rok :) Ale koli tomu to tak chcu urobit, aby drzali polisom dlhsie na skole a tym padom im budu dlhsie platit menej penazi a usetria.
A co sa tyka tej matematiky na psychotestoch, stale som mal 1 z matiky, aaale tie priklady boli dost tazke. Po kompletnom absolvovani psychotestov mi je naozaj velmi divne, ako je mozne, ze v radoch policie su taki prislusnici, aki su, pretoze vazne pochybujem, ze uspeli na tych testoch.
este som sa zabudla opytat,z plavania si mozem vybrat ktory styl chcem plavat?ja len ze ovladam vsetky styly kezde chodim na telesnu,len ci si mozem vybrat a ako to je potom s casmi ci je to podelene na kazdy styl alebo ako
strejdo:uf dakujem bola to vycerpavajuca odpoved:-)
inak z tych psychotestov co je tam take narocne lebo taku matiku nemam velmi v oblube:-)
no to je blbe ze uz to chcu predlzit na rok je to uz iste?chcem si podat prihlasku ale az ked skoncim VS zatial mam Bc.,nezohladnuju viac tych ktory maju tituly?
inak este chcem podotknut, ze dost vela ludi ktori tu pisu maju otrasnu gramatiku,klobuk dole:-)
ali68, hmmm toho by sa tu dalo popisat veeela. Ako pisal kiko.
A este dam nejake tie otazky: Pozrel by si si bycie alebo boxersky zapas?
Rad by si vyskusal boxovat v ringu? Chcel by si sa naucit potapat, lietat na lietadle?
Ak by si mal moznost vybrat si dovolenku, tak radsej v dzungli, ako v civilizovanej oblasti?
Ked si nervozny buchas po stole?
Uz si niekedy nieco rozbil od zurivosti? Lahko na nahnevas, ale rychlo ta to prejde?
Ak je sustavne niekto dotieravy, zasluzi si"jednu do nosa"?
Ak ste niekedy nieco ukradli, mali ste potom vycitky?
Pokazili ste niekedy nejaku vec, ktora nebola vasa?
Za rovnaku placu by ste radsej pracovali ako architekt, nie ako manazer timu? Pocuvate radsej vaznu hudbu, ako lahku rockou?
Chceli ste niekedy zomriet?
Existuje niekto, koho z duse nenavidite?
Ak by vam pri pokladni vydala predavacka viac penazi, povedali by ste jej to a vratili peniaze?
Ak by ste nasli peniaze , odniesli by ste ich na policiu?
Ak by sa na to neprislo, podali by ste v danovom priznani nepravdive udaje?
Suhlasite z heslom: Ked chces s vlkmi zit, musis s nimi vyt?
Mate radsej mensi zisk, ale isty, ako velky, ale mozte o neho prist?
Riadite sa heslom: Lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche?
Vzrusuje vas pohlad z okna pocas burky, ale vichrice?
Vacsinou sa vam snivaju zle sny? Spite v noci dobre?
Picha vas niekedy pri srdci?
Chceli ste uz niekedy zomriet?
Viete o niekom, kto vas zo srdca nenavidi?
Ste rad v spolocnosti ludi?
Ked by ste vosli do miestnosti, v ktorej je uz vela ludi, citili by ste sa nesvoj?
Ste radsej v uzadi pri nejakej oslave alebo sa skvele bavite a debatujete s ludmi?
Ste rad stredobodom pozornosti?
Zapajate sa na nejakej spolocenskej akcii radsej aktivne, ako pasivne?
Pri zoznamovani, ste prave vy ten, ktory urobi prvy krok?
Viedli by ste nas stat lepsie, ako terajsi politici?
Myslite si, ze vacsina ludi hovori pravdu?
Chceli by ste pracovat v dobrocinnej organizacii?
Uz sa vam niekedy stalo, ze ste prisli neskoro na stretnutie?
Chodite na stretnutia nacas?
Kupujete radsej vyrobky overenej kvality a znacky, ako neznackove, ale financne vyhodnejsie produkty?
Je pre vas tazko pochopitelne, ak niektori vodici jazdia az prilis opatrne?
Isli by ste kludne v kolone aut, keby islo pred vami auto, ktore by islo nizsou, ako maximalnou povolenou rychlostou?
Prekrocili ste uz niekedy maximalnu povolenu rychlost?
Robi vam problem pohlad na krv?
Taak iba v kratkosti, ked mi este nejake otazky napadnu, hodim ich sem.
Inac od noveho roku ma byt skola v Pezinku, ale aj v Kosiciach opat 1 rok, ako niekedy, krizove opatrenia.
Taaak a mozte pred spanim rozmyslat, ako by ste asi odpovedali na otazky ;)