Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Jozo123:
Policajtom sa môže stať len štátny občan SR, ktorý splna tieto podmienky:
* je starší ako 18 rokov
* je bezúhonný
* je spoľahlivý
* má úplné stredné vzdelanie s maturitou
* je zdravotne, telesne a duševne spôsobilý
* ovláda štátny jazyk
* má trvalý pobyt na území SR.
teda musis mat aj maturitu...
Písal si teraz niekto žiadosť do Nitry na KRPZ? Neviete či tam berú? Či sú tam volné miesta?
Strejdo, ty mi odpisovať nebudeš,nejsom zvedavá na to ako mi budeš písať, tie tvoje múdre reči....napr. že načo sa pýtam také blbosti...atd....
Ja chcem vedieť iba to, aká je tam situácia...lebo v Bratislave ani v Trnave som neuspela...
mam velky zaujem stat sa policajtom no neviem ci by som mal sancu mam strednu skolu bez maturity mam len vyucny list. su ludia co mi hovoria ze maturitu si spravim posas zamestnania ale su aj taky co mi hovoria ze mam sancu bez maturity ake mam sance
Martina19, súhlasím s tebou...
Pre moska8
Mojim cieľom nebolo ťa nijako uraziť, akurát som reagovala na tvôj príspevok, pretože mi príde, že sa ty robíš najmúdrejšou a všetko vieš. Každá škola pripraví človeka na určité povolanie, a preto súhlasím, že na Akadémii alebo na Práve dostaneš určite komplexnejšie vzdelanie pre výkon práce v PZ. Ale ani škola nie je všetko. Prax naučí človeka viac, ako "len" teoretické poznatky. Každý, kto výjde zo školy sa snaží svoje teoretické poznatky uplatniť v praxi. Určite ani ty si nebola výnimkou a aj z teba sa starší kolegovia smiali.Nikto učený z neba nespadol, všetci sa učíme počas celého života. Každý kto plánuje ísť do PZ robí, preto maximum, aby sa tam dostal a udržal. A čo sa týka streleckej prípravy, tá sa dá natrénovať aj mimo školy, keď človek chce a má tie možnosti.
PS: Nie je na mieste, aby si všetkých hádzala do jedného vreca. Diplomy sa dajú kúpiť na každej škole, dokonca aj na Práve. Nie len na súkromných školách. Brala som to dosť osobne, keď si napísala, že ten kto chce nejaké vedomosti ide na "normálnu" školu a nie na súkromnú. Ja som na súkromnej a každú skúšku mám poctivo odmakanú!!!!Nikto mi nič zadarmo nedal, tak si nabudúce dávaj pozor, čo píšeš, lebo si urazila veľmi veľa ľudí.
Pre Mosku8, keď si už "doktorka práv" tak by si sa mala zamyslieť ako tu píšeš, lebo tvoje príspevky sršia iba vulgarizmami.
Inak ako si písala o kupovaní skúšok a diplomov, tak asi vieš o tom dosť veľa :-). Ktovie!!! Veď aj niektoré právnické školy sú už platené :-)
Pre Mosku8, keď si už "doktorka práv" tak by si sa mala zamyslieť ako tu píšeš, lebo tvoje príspevky sršia iba vulgarizmami.
Inak ako si písala o kupovaní skúšok a diplomov, tak asi vieš o tom dosť veľa :-). Ktovie!!! Veď aj niektoré právnické školy sú už platené :-)
pre martina 19 - určite robím pochôdzkárku... Keby si chcela vedie mám titul JUDr.a skončenú APZ. A prezentujem tu len a len svoj názor na tých ktorý nastúpia do zboru napr. o soc. prácou a sekajú zo seba machrov a najmúdrejších. ak v praxi teda sociológiu moc nevyužiješ a psyhológiu?No...Povvedzme si narovinu že pax je iná ako teória. Poučky z pychológie a sociológie ti uú nanič. Tak viac by sa asi zišla znalosť trestného práva, trestého zákona, trestého poriadku, policajného práva, kriminolóie, krminalistiky, metodiky vyšetrovania, metód operatívno-pátracej činnosti, informačno-technických prostriedkov, a vôbc o streleckej príprave ovedala že ciili vediak..t o policajnej robote a poučky im v praxi pd pomôžu. A keď príde nejaký "čerstvý" čo ovláda naspamäť knižky a v živote neviedol výsluch,nebol na pitve ani na mieste činu a začne s tým že vškole na psychlógii hovorili, že výsluch má také a také psychologické fázy a treba podľa toho robiť, ak sa mu akurát smejú.
Co takto si vytvorit temu " uplatky na VS " a tam pisat vase skusenosti a teorie ohladom tohoto ... Tuto temu "Policajna skola" nechajte tym, co tu hladaju odpovede na otazky ohladom prijmaciek k PZ :)
Vidim, ze sa to nejako zvrhlo na suboj par jednotlivcov...
Na margo Vasej temy. Nam na osobnom pohovore povedali, ze ludi s pravnickym vzdelanim budu posudzovat podla inych kriterii, takze urcite clenenie podla dosiahnuteho vzdelania (pravnickeho alebo ineho) tam musi byt. Inak by nam to nehovorili ;-)
Este par slov k tym uplatkam na vysokych skolach. Vysokych skol mame na Slovensku pozehnane konk. 32 cize je viac ako pravdepodobne, ze na niektorych takyto system funguje (vid. mediami zverejnene kauzy apod.). Na skole, kde som aj ja studoval sa tiez podobne veci dialy (a este asi aj deju) a viem, ze za to jedneho prof. aj vysetrovali. Takze si nerobme iluzie, ze na Slovensku je to inak ;-)