Policajná škola

silwa

Ahojte, mam vystudovany manazment na Ekonomickej-Bc. a pokracujem na Ing. Tak som nad tym rozmyslala a chcela by som ist za policajtku. Aky je postup? Mam ist na nejake policajne oddelenie a tam si vypytat prihlasku? Kedy pojdem na testy, mam tiez 1.75 do dialky, ale fungujem normalne bez okuliarov a sosoviek, je to problem, alebo treba ist na operaciu? som z BA, takze ma poslu asi do PK, je to narocne, stihala by som popri studiu na EUBA?

07Eva

duffus, strejdo

Ahojte, praveze som sa informovala u sestricky lekara, kt. mi bude robit prehliadku a povedala, ze by som nepresla zdravotnou prehliadkou. Hovorila som jej ze nosim kontaktne sosovky, ale povedala ze to na veci nic nemeni. A jedina moznost, aby som presla prehliadkou je laserova operacia. Bola som u ocnej a povedala mi ze som vhodny kandidat na operaciu...
Laserove operacie robia od nejmensich dioptrii.
V piatok som si dala termin na laserovu operaciu......
Nechcela by som, aby posedna prekazka (zrak) mi prekazila polrocne snazenie....
A kdeze nastupny termin je az v januari, tak skusim laserovu operaciu...
Inak neviete mi povedat z coho este pozostava zravotna prehliadka u lekara?

Strejdo

Zase nechávať to na náhodu, by som veru nenechával, keď už sa toľko natrápila. Myslím, že na vlastnú žiadosť upravia dioptrie aj keby len 0,5 na 0.

duffus

07Eva:

To ti povedala sestrička u policajného lekára, alebo u obvodného? No pokiaľ viem tak pri jednotkách operáciu ani nerobia, resp. neodporúčajú. Ja som sa tiež informoval u očného lekára na túto možnosť a bolo mi povedané že operácia očí sa robí od dioptrií 2 a vyššie. V prvom rade sa treba informovať u očného lekára či sa to vôbec dá pri takých slabých dioptriách. Alebo to nechaj tak a skús ísť na lekársku s tým, že keď si sa dostala až sem, tak sa dostaneš aj ďalej.

07Eva

duffus:

Ahoj ja mam 1 do dialky. Informovala som sa predbezne u sestricky a povedali mi ze pokial nebudem mat laserovu operaciu, tak neprejdem zdravotnou prehliadkou...

duffus

07Eva:
Ide o to aké silné máš okuliare.
Ja mám 0,75 do diaľky a cez lekársku som prešiel. Ďalej je dôležité kde sa hlásiš, na ktorý okres resp. kraj. A na zdravotnej prehliadke nikoho nezaujíma či si spravíš operáciu alebo nie, pretože od obvodného policajného lekára ide tvoje lekárske vysvedčenie posudkovému, ktorý ti potom dá vyhovel, nevyhovel.

07Eva

Ahojte, chcela by som sa spytat ci niekto absolvoval laserovu operaciu oci excimerom?
Dopocula som sa ze, ak sa hlasis k policii, nemozem nosit ani okuliare ani sosvky.
Mam za sebou fyzicke testy, psychotesty a teraz ma caka zdravotna prehliadka...
Nastupny termin je az v po novom roku...tak do vtedy by som mohla stihnut bez problemov si zrak vylepsit tou operaciou.

batman

milenium , no mozem ti povedat ze plavanie je pre mnohych tvrdym orieskom . Nebol som tam do konca a tak som nevidel ci niekoho tahali z bazena :-)).Jedna vec ma prekvapila , ze z tej kopy ludi mal asi len jeden plavecke okuliare.A Ty ako ? uz mas po psycho ?

milenium

batman no to mas pravdu nic ine ti neostava. a ako plavali netahali nikoho z vody? ked ja som bol tahali asi siestich :)