Policajná škola

Kišo

diki , stránky dozadu som si pozrel :) ... myslim že je ešte skoro robiť nejaké unáhlené závery , pretože ešte nič nieje isté ... a dalšia vec je že tá operácia nieje najlacnejšia (podla mojich informácií okolo 1000 eur) ... viem , že príjmali aj uchádzačov s okuliarmi (samozrejme neberme do úvahy extrémy pri ktorých dotyčný bez okuliarov rozlišoval ledva svetlo a tmu)... ale ak to bude nevyhnutné tak buď operácia alebo ... buď alebo :) ... ale každopádne ďakujem :)

duffus

Takže písal som na ministerstvo vnútra ohľadom prijímania nových uchádzačov a tu je odpoveď:

Dobry den,

Bohuzial je vydany zakaz od oktobra na prijmanie novych ludi az do odvolania. Skuste sa na PZ obratit zaciatkom roku 2011.

Strejdo

07Eva, ty to naozaj berieš smrteľne vážne, takých policajtov nám treba, klobúk dole pred tebou, nerepceš, ako tu väčšina, ale konáš. Budeš skvelá policajtka, držím ti prsty.

07Eva

Kišo:

Ahoj, ja mam za sebou fyzicke testy a psychotesty. Teraz v piatok som absolvovala v KE laserovu operaciu oci, mala som 1,5 sice nosila som len kontaktne sosovky, ale rozhodla som sa pre operaciu...uvidime ako sa to vsetko vyvinie....
opercia ptrnrhls bezbolstne, horsie to bolo v piatok, sobotu a nedelu. Zajtra idem na 1 kontrolu po operacii a na vybratie kontaktnych sosoviek..

roxiiiino

ale ked máš dioptrie 1,5 tak zdravotnou prehliadkou neprejdeš.ako som povedal čítaj stránky dozadu dozvieš sa viac

roxiiiino

kišo: ked chceš nejaku radu tak čítaj aj stránky do zadu... a zrak si šetri lebo ho budeš potrebovat aby si prešiel zdravotnou prehliadkou či už u policajtov alebo pri vstupe do armády..

Kišo

ahojte , už dlhšiu dobu som rozhodnutý že chcem ísť k polícií alebo k vojsku ... síce mi ešte ostávajú 3 roky štúdia na strednej , ale už som rozhodnutý ... ostal som dosť smutnýpo tom čo som sa kde akde dočítal že zrak musí byť na 100 % ! ... na koľko nosím okuliare (nie nejako extra silné - na lavom oku možno 0,5 na pravom silnejšie asi 1,5 ) tak neviem ...počul som že existuje laserová operácia a pod. ale neviem čo si o tom všetkom myslieť ... každá vaša rada mi pomôže :)ďakujem :)

Strejdo

silwa, ale je aj veľa takých, ktorí majú vodičák už pár rokov a nemali nehodu a chcú ísť do PZ a majú aj dosť najazdené, napríklad ja mám najazdené za posledné 4 roky 300 tis. km, t.j. necelých 70 tis. km ročne (bol som kuriér) a nemal som žiadnu nehodu, takže uspokojovať seba alebo argumentovať s tým, že máš veľa najazdené, aj keď s nehodou, to neobstojí.

duffus , on tým chcel povedať, že ak nemáš pred sebou poriadny buldozér, tak sa do PZ dostaneš iba veľkou náááhodou, tak ako aj on.

Ak si v zbore a máš vodičák, aj napriek tomu nemôžeš jazdiť na policajnom aute, musíš si urobiť tzv. Kupón- máš to ako druhú autoškolu, robíš testy , jazdu a dostaneš kupón, ktorý ti platí dva roky, s tým môžeš jazdiť na policajnom aute, ale nemôžeš používať maják, t.j. VRZ, na VRZ musíš mať ďalšie trojdenné školenie v BA, pustia ťa s majákmi za plnej premávky a musíš sa dostať z miesta A na miesto B za určitý čas.

duffus

Inak neviete čo svojím príspevkom myslel
jjjjjj?
:D

Silwa tuším že keď máš riadiť služobné auto tak tam sú zvlášť testy ale nie som si istý

silwa

Strejdo-to si ma moc nepotesil, toto hladisko v podstate nie je objektivne, lebo keby som jazdila len elektrickou, tak ziadnu nehodu nemam.. takto sa da povedat, ze mam dost velku prax za kazdeho pocasia a uprednostnia mozno takeho, co im v prvy den obrati auto na strechu, lebo nesoferoval od skusok na vodicak a takych ludi je strasne vela..