Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Drzme sa meritu veci, cize pohodlnosti, nie tych vasich blabotin.
bibi123 vidim, ze aj ty si dost pohodlna, ked napises, ze k cielu sa ma ist najlahsou a najkratsou cestou. Ty to asi riesis tak, ze rozkrocis nohy a o mesiac si zo strazmajstra porucik, ze? Prave taki nemaju v zbore co robit, vytuzeny postup a vytuzene ciele si treba vybojovat, lebo ak ich ziskas lahkou a kratkou cestou, potom si to nevazis a tak je to zo vsetkym. Ciele lahko ziskane, pohodlne si clovek nevazi tak, ako ciele, ktore dosiahne tvrdou pracou. Mas to ako vo vztahu, ked sa ti paci nejaky chalan a ziskas ho za tyzden, tak sa ti uz na dalsi tyzden zunuje, ale chalan o ktoreho musis bojovat niekolko tyzdnov, tak toho si budes vazit viac a ovela dlhsie.
Ale ty a t7ebe podobne len pekne nozicky roztahujte.
Bibi, cely tvoj text smeruje urazeniu mojej osoby. Ale nech, takyto je tvoj prejav.
K prvemu odseku: ludia bez VS vzdelania su podla teba nieco menej alebo by sa mali citit menejcenne? Ak si to naozaj myslis, tak mas dost narusene vnimanie reality vlastnymi predsudkami. Na margo polnohospodarskej - ekonomicky smer poviem len tolko, ze studium nie je o nic tazsie ako na klasickej ekonomike. Je tam vsak jeden hacik: clovek, vyberajuci si ekonomicke skoly si prioritne vyberie ekonomicku univerzitu a ako nejaku barlicka v pripade, ze by mu nevysla prva volba su u neho technicke skoly, ktore popri hlavnych technickych smeroch poskytuju aj napriklad ekonomicke vzdelanie. Ti uspesnejsi v prijimacom konani sa teda dostanu na ekonomicku univerzitu, ti menej siahnu aj po polnohospodarskej. Teda problem by som nevidel v cistkach na skole v Nitre, ale mozno by som poukazal na rozdiel v kvalite posluchacov na oboch skolach. Ti co sa nedostali na EUBA, isli aj do Nitry.
K odseku 3: zase ten tvoj skresleny pohlad na svet. Mimochodom, ako si vydedukovala, ze som policajt?
A k poslednemu odseku: pointa bola v tomto- niekto sa k cielu dopracuje poctivou, moralne spravnou cestou. Niekto ide za cielom od sameho zaciatku s pouzitim pomocok a kadejakych barliciek.
Ja-b, Jose
Vy ste uz vo vykone sluzby?
Presli ste psychotestami, lebo sudiac podla toho co pisete, tak by ste nemohli, pokial....
Mam diplom z psychologie a pedagogiky, takze mam taku aku predstavu o Vas.
Vystudovala som biologiu a geografiu, tak to tesco nie je moja meta.
Dam Vam potom informacie, ako to vsetko dopadlo ohadom policie...chlapci budete mat silnu konkurenciu...:)
ja-b-ukludni sa, zavist je velmi zla ludska vlastnost a este ked sa ako u Teba doplna s pocitom menejcennosti, ze nemas VS vzdelanie...:O)))
Ty by si polnohospodarsku nevystudoval, ani keby si ju mal zaplatenu:O))) najma fakulta ekonomiky a manazmentu je hotova cistka, takze najprv pozbieraj vedomosti o jednotlivych skolach a ich narokov na studentov a potom kritizuj a znevazuj, ekonomicka je sice od nej lahsia, ale zase zavisi od fakulty a studijneho odboru... nabuduce si do huby zober rozne socialne prace, sukromne vysoke skoly ako City a sukr. VS prava a ine pavedy, ktore rozdavaju tituly aj tym, ktori ani do 2nevedia napocitat...
a ja som si doteraz myslela, ze praca policajta je zalozena len na zbierani pokut a buzerovani a obvinovani vodicov z priestupkov, ktore ani nespravili.. teraz vidim, ze zbieranie pokut je doplnena aj o cinnost urazania absolventov VS. Gratulujem, si pre cely stat prinosom..
a tou poslednou vetou si ma dorazil:O))): "Pretoze vzdy sa najdu taki ludia, ktori sa k cielu budu snazit priblizit tou najkratsou a najlahsou cestou" ved tak sa to aj ma, ale to je darmo vysvetlovat policajtovi-uz chapem vsetky suvislosti, pred troma rokmi som v noci fajcila na balkone a bola som svedkom, ako jeden chalan podpaluje auto, volala som hned policajtom, hasicom, ze som bola svedkom a ze ho viem pripadne aj popisat aj smer, kam utekal. Myslite, ze sa ma spytali na podrobnosti a ze ma za tie tri roky niekto kontaktoval, aby som pomohla k vyrieseniu pripadu??? Nie, takze volte si policajti dlhsie a zlozitejsie cesty a urcite objasnite aspon jeden tresny cin zo 100...
Eva: za 1.) aj s vysokou skolou mas sancu obsluhovat pokladnu, len si treba verit a skusat az kym to vyjde. Prajem vela stastia- ved mozno mas aj ekonomicku, ci polnohospodarsku - takze o korunkach nieco malo vies.
Za 2.) naozaj tu bolo uplne vsetko rozpisane, ba dokonca do detailov rozpitvane. Kedze si nedas tu namahu preluskat sa tymi par stranami co tu boli zapisane a mas ich tu naservirovane ako na zlatom podnose, resp. nedokazes si vyhladat to co potrebujes, tak stoji za uvahu, ci sa ozaj hodis za policajtku.
Pretoze policajna praca je z podstatnej casti zalozena na ziskavani, spracovavani a vyhodnocovani informacii.
za 3.) Jose, zbytocne sa nevzrusuj. Pretoze vzdy sa najdu taki ludia, ktori sa k cielu budu snazit priblizit tou najkratsou a najlahsou cestou.
Strejdo pise p.....ny. Potom si toto forum necitala poriadne, mam ho prestudovane odzadu do predu a naspat a viem, ze to tu je. Do Tesca beru aj s vysokou skolu, len by si nerobila pri pokladni, ale dokladala by si do regalov.
07Eva:
Evička aj nabuduce:)
Jose: Tento odkaz som dostala od Strejdo ty to naozaj berieš smrteľne vážne, takých policajtov nám treba, klobúk dole pred tebou, nerepceš, ako tu väčšina, ale konáš. Budeš skvelá policajtka, držím ti prsty.
Ked toto forum citam tak neviem ci sa mam smiat alebo plakat,toto iste sa tu obmiela dookola.Vsetko je milion krat napisane a rozpisane,ked niekto je lenivy si pozriet par stran do zadu tak nech si ani prihlasku do zboru nedava,nech ide robit na JRD. Ked niekto velmi tuzi potom sa stat policajtom,tak mu zivot sancu ponukne...Ked sa niekto vypytuje uz teraz na psychotesty atd tak sa tam nikdy nedostane.
Jose
Zdravim, pre tvoju informaciu citala som strany dozadu, ale podrobne nemobolo vsetko napisane...
Po prve: nie som pohodlna
Po druhe: nemal by si sudit cloveka len tak
Po tretie: podstupila som laserovu operaciu, keby si nebol pohodlny tak by si si precital....
Po stvrte do tesca za pokladu ma nezoberu, lebo mam vysoku skolu....:)
Dakujem Roxiiinovi