Policajná škola

Strejdo

Tommyk, ako som písal nižšie, vedenie je na hlavu postavené, tak potom aj celý zbor.
nstržm. to, že má za sebou niekto psychotesty, ešte vôbec neznamená, že automaticky bude prijaťý do zboru, dokonca ani keď má už aj zdravotnú prehliadku. Napríklad 100 uchádzačov by malo už všetky previerkz úspešne za sebou, ale meist by bolo iba 50. No koho teraz vyberú? Dovolím si tvrdiť, že najprv tlačenku a až potom podľa výsledkov, aké dosiahli v jednotlivých previerkach. Takže takto je to na Slovensku a potom to tak aj vyzerá.
Veď aj u nás na oddelení sme mali takého k...ta, odomňa mladší o 6 rokov, výška asi 178 a 70 kíl, o dva roky dlhšie v zbore ako ja, proste zasran a začal strúhať predomnou, aký on je múdry, proste frajerka zo seba robil, tak som ho zdrbal pred kolegami, ktorí sú v zbore 20 rokov, odvtedy bol kľud a teraz zasran je v PMJčku, ešte že má na sebe nepriestrelnú vestu, aby vyzeral ako chlap. A ďalší kolega od nás z oddlenia, ktorý má 190cm a 110kg, vymakaný, tan ten sa tam nedostal. No ako je to možné? Jedine tlačenka. A takto je to v celom zbore, kto má na to, tak sa nedostane na to miesto a kto na to ani z ďaleka nemá, tak ten sa len smeje, lebo má tatka, uja, ....

nadstržm.

Strejdo! viem čo si prežil ja som bol natom tak isto tri štyri roky som tiež chodil po pohovoroch a testoch.Ale nakoniec po tých rokoch sa podaril sen.Len treba mať cieľ a výdrž,vzdať sa je lachké stále treba skúšať ! a inak mám jednu otázku STREJDO podľa teba všetký uchádzači čo prešli cez psychodiagnostické testy boli právom prepustené alebo aj tam boli nejaké tlačenky.? diki som zvedaví na tvoju Výsledky vyhľadávania odpoveď.

Tommyk

cital som posledne prispevky a su fakt dobre, je dobre precitat si nazor ludi ktori uz su v PZ, ja uz len cakam na prehliadku u lekara a malo by to bezat...
strejdo:
obdivujem ta ze si sa na to nevy... ked si uz mal vsetko porobene a koli par pismenam v OP ti to zamietli, ked sa zamyslis, ako ti pomohlo to co mas v OP napisane dostat sa k PZ??? niako.....a to by sa mali ti tam hore poriadne zamysliet co vlastne vistrajaju, je to uz nemyslitelne tie ich blbosti....prajem vela pracovnych uspechov....

Strejdo

patriot6, držím ti prsty. S tým prechodným pobytom máš pravdu, len si ho vybav aj v občianskom preukaze, lebo ináč ti to nepomôže. Ja som to tiež tak riešil, keď som dával do BA žiadosť, len som si vtedy nevybavil aj v občianskom preukaze, prešiel som síce všetkými previerkami, ale keď na konci zistili, že nemám prechodný pobyt v občianskom, tak mi zamietli žiadosť, lebo vedeli, že som im chcel prejsť cez rozum.

patriot6

zdravim vas spolubojovnici...chcem sa s vami podelit o moju skusenost ako uchadzaca o pracu policajta....som zo Sniny presovsky kraj..do presova som poslal 6 ziadosti od septembra 2010 cize asi kazdy mesiac jednu....a zatial nic..vzdy len to iste pozvu ma na informativny pohovor..a tam nam oznami mila pani ze je vela uchadzacov, sanca je mala..atd..vzdy to je o tom istom...a potom mi pride zamietnutie mojej ziadosti zo strany policajneho riaditela presovskeho kraja....ako uz ma to zacina aj vytacat, lebo keby mi dali aspon moznost zacat ten proces..ist na fyzicke testy ...ale oni mi vzdy tu ziadost zamietnu..a inac nas aj upozornovali ze nikde inde na ziaden iny kraj nemame posielat ziadost, ze ostatne kraje maju dost zaujemcov a nie to aby este brali z inych....tak som volal na personalne do bratislavy ze to skusim tam....ze ci ma vyznam posielat tam ziadost...a neviem asi som dobre natrafil lebo ta pani bola velmi mila ochotna....vravela mi ze lepsie by bolo ked by som mal aspon prechodny pobyt v ba ked nie uz trvaly, ze tak je vacsia sanca...ale celkovvo globalne som pocul ze bez tlacenky je lahsie sa dostat do ba ko niekde inde....tak neviem ako to dopadne..zajtra posielam ziadost do ba a potom sa ozvem co a ako....drzim palce vsetkym spolubojovnikom :-)

Ale-x

Strejdo, rozumný a hlavne úprimný názor. Tiež si myslím, že je dosť chlapov, ktorí X-krát už oľutovali, že sa na cestu policajta vôbec vybrali. Ale sú aj takí, čo sú spokojní, nevravím, že nie.
Ako píšeš, vo väčšine prípadov to nie je ani tak z presvedčenia, ako kvôli tomu, že si chcú niečo dokazovať, alebo sú tam aj takí, čo sa nevedeli inak zamestnať, tak sa šupli tam.
Poviem to takto: Keby bolo v tom našom biednom štáte viac roboty a hlavne dobre ohodnotenej roboty, možno viac, ako polka ľudí, čo sa tam snaží dostať teraz, by sa na to vykašľala a ani by im na um nezišlo byť policajtom. A aj oni by boli nútení zmierniť podmienky a požiadavky na uchádzačov. teraz je dosť v móde rozmýšľať štýlom, že "nemám prácu, tak sa hodím do štátnej sféry, najlepšie k polišom. Hoc ma to nebaví, ale čo, mám stabilitu a istotu" Asi tak...
Preto je tam potom dosť ľudí, ktorí tam nemajú čo robiť a takí, čo by sa na to hodili a je to ich snom, takí jednoducho majú smolu, alebo to ich prebíjanie je na dlhšie trate.

Strejdo

Márne to nieje nikdy. Môj príbeh mnohí z vás poznajú, tak len v krátkosti: ja som sa snažil 4 roky dostať do PZ, do roka som posielal asi 10 žiadostí, stále zamietavá odpoveď, ale nakoniec som sa dostal a tiež bez tlačenky. Bol to môj najväčší životný sen.
Ale-x, keď ti mám pravdu povedať, tak keby som teraz našiel lepšiu prácu, ani nerozmýšľam a pracem sa zo zboru okamžite. Ale keď už som tu, tak sa posnažím dostať čo najvyššie a dám si na tom záležať na 110 % kto sa dostane do zboru, keďže v zbore je, povedal by som trištvrte ľudí, ktorí tu namjú čo hľadať, buď z dôvodu, že sa na túto prácu nehodia či už po duševnej, psychickej stránke alebo po stránke, že chcú byť policajti iba kvôli tomu, aby si niečo dokázali, keď budú mať na sebe uniformu. Ale uvedomte si jedno, ľudia majú policajtov vo všeobecnosti za debilov, veď preto sú o policajtoch vtipy a aj Profesionáli. No to hlavne kvôli takým, ako som spomínal vyššie. Takže povolanie policajta bolo lukratívne, ale za komunistov, teraz nemáš žiadne právomoci, každý občan na teba číha, kedy urobíš nejakú chybu, aby podal sťažnosť. Oplatí sa prežívať dennodenne stresy za 600,-€/mesiac???
Nech si to každý zváži dvakrát, či sa mu to oplatí. Za vlády p. Kaliňáka sme sa ešte mali ako tak dobre, ale ten ..... čo je teraz, hmmm, vraciame sa do komunizmu, ale nie s právomocami.

Samozrejme nájdu sa aj výnimky, aj medzi vami, čo sem prispievate sa nachádzajú, chcete byť policajtami z presvedčenia a nie kvôli tomu, aby ste si niečo dokazovali, pripravujete sa na toto povolanie ako duševne, tak aj fyzicky, keby bola práve tá trištvrtina v zbore taká ako vy a nie taká aká je skutočnosť, tak každý by mal pred policajtami rešpekt, hneď by to na Slovensku vyzeralo ináč. Je to hudba budúcnosti, ale to sa zmení až keď sa zmenia pomery vo vedení, keď príde nová krv, ktorá si nebude brať príklad z generácie, ktorá už patrí "do šrotu" a ktorých zmýšľanie zaspalo dobu. Takže to môže zmeniť práve naša generácia, ale nesmiete naberať maniere z končiacej generácie, lebo budete takí istí a ten kolobeh ostane bez zmeny. Keď budete policajti, tak pochopíte o čom rozprávam.

Macko3

Duffus:

diky pekne za názor ja som z východu tak nwm nwm či by to šlo s tou blavou no nič po uzdravení skúsim zas aj keď nwm či nie márne ale i tak diky

duffus

Macko 3:

Žiadosti som posielal 2 roky. Približne raz za dva mesiace, do okresu kde bývam, do vedľajšieho okresu a nakoniec aj do BA. Vždy prišla negatívna odpoveď s odôvodnením, že je nedostatok voľných miest. Neprizvali si ma ani na skúšky. Nakoniec sa mi ozvali z BA, kde si ma pozvali na pohovor, s tým že mi hneď určili termín skúšok. Skúšky som spravil na prvý krát, potom som čakal cca 2 mesiace a nakoniec mi prišla odpoveď že som prijatý. Môžem povedať že bez tlačenky, treba len trpezlivo skúšať dokým ti to nevyjde. A ak ti to nevyšlo v jednom okrese, skús druhý, najlepšie BA tam ešte je aká-taká šanca sa dostať. Tak prajem pevné nervy a nestrácaj odhodlanosť a nenechaj sa znechutiť. Treba skúšať. Dúfam že ti to vyjde.