Akné, uhry, hnisavé zápaly

pišta

Celistvosť organizmu je úžasná. V chorobách ale aj v zdraví.
Treba teda podporiť CELÝ organizmus.
Toto sú doporučenia, nad ktorými sa zamyslite. Sami sa rozhodnite, čo a ako. Ak máte málo informácií na rozhodnutie, hľadajte ďalšie...:
- Aspoň obmedziť nežiadúce látky : biela múka. biely cukor, spálené a živočíšne tuky, mlieko + všetky výrobky z nich
- DOBRE oddeľovať potraviny, lebo inak ja fajné veci dopadnú ako – habaďury
- Čistiť, čistiť, čistiť – najmä vnútorne.: čistiace čaje, primeraný šport, prírodné výživové doplnky, kto sú trúfa a vie – klystíry, detoxikačný týždeň (sú o tom knižky). RAĎTE sa so skúsenými
- Surové ovocie a zelenina by sa mal stať súčasť vášho každodenného života. Treba sa ale naučiť ,ako ju konzumovať, aby nej nakoniec nebola – habaďura.
- Celozrné potraviny sú obsahujú veľa minerálov a stopových prvkov. Tie sú dôležité pre správny funkciu pokožky. Zaraďte ich do jedálnička
- Antioxidatny (najmä A, E a C), nenasýtené mastné kyseliny (oleje lisované za studena) čakajú, že ich objavíte a zradíte do svojho jedálnička
- Nevynechajte lekára, ak vám pomáha. Treba pozitívne bojovať na viacerých frontoch.
- Treba prečisťovať aj pokožku, ak máte pocit, že to pomáha.
.
Vzdelávajte sa v oblasti zdravia, aj keď možno momentálne nemáte čas. Nájdite si ho.
Toto je na začiatok dobrá kniha pre vás:
Kurt Papperwein : Omladzujúce odkyslenie.
...a kamoška sa môže na vás usmievať. Asi takto : - ))))
Aj keď je to kus dlhšia cesta....

pišta

Naše telo si myslí kus niečo iné.
Pokožka je dôležitý termoregulačný orgán. Oddeľuje vnútorné prostredie organizmu od vonkajšieho. Má veľkú plochu a túto využíva naše telo aj na – detoxikáciu.
Cez ňu sa zbavuje nežiadúcich látok.
V obchode. Tam to začína.
Kde sa tieto látky berú.
V obchode s potravinami majú samé – „habaďury“
Keď sa takáto habaďura dostane do tela, už nič z nej iné nebude . len habaďura.
Potravina, na ktorú nemá telo enzýmy, hormóny, tráviace šťavy a iné pomôcky, sa zle metabolizuje.
Čo je zle metabolizované, to treba vylúčiť – cez hrubé črevo. Čo sa tam nepodarí, ide do krvi, cez krv aj do pečene, obličiek a samozrejme aj do pokožky. Nežiadúce látky môžu zaniesť napr. jej vlásočnice. Potom je tu z toho drobný zápal. Imunitný systém tam pošle biele krvinky na jeho likvidáciu. Väčšinou sa to podarí a je tu hnis. Nepríjemné, ale zápal je zlikvidovaný. Bunky obmývajú aj lymfatické šťavy. Tie odvádzajú aj výsledok metabolizmu bunky preč. Ak je bunka neustále zaťažovaná „habaďurkami“ a zároveň jej znečistené okolie bráni sa zbaviť aj zbytkov bežného ,metabolizmu, začína chradnúť. Je prekyslená. Zle sa obnovuje. Len tak vegetuje , prežíva. Ak je to bunka pokožky, len tak prežíva vlastne celé tkanivo.
Mikroorganizmy majú svoje receptory. Vnímajú oslabené štruktúry a idú tam, kde sa im darí. Aj také streptokoky. Môže sa dostať do akné a darí sa im tam.
Lymfatický systém nevládze, je sústavne preťažený, tiež chradne. Imunita sa pomaličky oslabuje. Môžu prísť častejšie angíny. Po angínach priedušky. Kĺby. Artérie...
Komplikácia za komplikáciu...
A jazyk?
Tiež sa zanáša. Biely jazyk = znečistený organizmus.
.
Ako sa potom kamoška môže usmievať?
Kamoška trpí za problémy, ktoré vznikli inde...

pišta

Milé dámy aj páni.
Naša pokožka je naša kamoška. Od prírody chce s s nami vychádzať dobre. Keď sa jej nedarí, treba sa pozrieť – na vzťahy s ňou.
Ale predtým, na čo nám slúži.
Kozmetické ale aj farmaceutické firmy si myslia, že je to ideálny priestor na ich krémy (len tak dôverne medzi nami, často ide o - biznis)...

lubo

robim s pletovou vyzivou a riesim tieto problemy. ja som sa behom 2 tyzdnov pekne zbavil akne,mal som zmiesanu plet ale upravil som si PH a teraz ju mam vyborne zhydratovanu a pevnu. ak mate seriozny zaujem riesit problemy s pletou ozvite sa mi na mail lubomarjov@yahoo.com

danulik

velika
skus "tea trea oil"- je to čajovníkový olejček. da sa kupit v lekarnach. je trochu drahsi- 10ml 164 sk, ale je to najsilnejsie prirodne antiseptikum. ja ho niekedy pouzivam, ma prijemnu vonu (nieco podobne ako eukalyptus). ked ho pouzijes na ranu (napr. po vyrazke), nezapali sa ti a rychle sa zahoji.

táňa

Milý Pišta,
mám41 rokov a asi od 12 som mala akné v hroznej forme po celej tvári, čele,nose lícach, brade i pod bradou a na krku, chrbte a hrudi. Zostali mi dodnes na chrbte a hrudi . Môj jazyk je celý život biely, hoci som na to upozorňovala lekárov, nič mi na to nedali ani neodporučili.
Vždy aspoň po mesiaci dvoch som mávala angíny a hnisavé angíny, napokon na odporúčanie lekárov som si dala vybrať krčné mandle, lebo mi hnis stekal na klby. ODVTEDY je to ešte horšie,mávam časté nachladenia, teda trvalé a chrípky. Moja imunita je veľmi oslabená, chodím občas na alergologiu ale všetko je už zastaralé, chronické tak na to niet liek na vyliečenie. Ak chceš napíš mi niečo. ´DAKUJEM