Akné, uhry, hnisavé zápaly

hedviga

V zavislosti od veku, ale po skonceni pouberty, vraj akne, resp. vyrazky (hlboke a bolave), kotre su na sankach a krku, mozu byt z poruchy travenia - u mna to platilo - mykozy (kvasinky) Pri zmene jedalnicka a obmedzenia stravy, pri ktorej sa kvasinky rozmnozuju, mi taketo vyrazky uplne zmyzli. Objavia sa len ked zhresim vacsou davkou sladkosti alebo pri mliecnych produktoch

lubika

Aj ja som skusila vsakovake kremiky a masticky ci vodicky ktore zarucovali uspech.Niektore boli aj poriadne drahe--no nepomohli : (..Nakoniec som predsalen este skusila Pytiol.Stoji len 50sk a krasne mi pomohol : )

lubika

Aj ja som skusla vsakovake masticky a kremiky..niektore dost drahe boli-samozrejme nepomohli : (
Skusila som este Pytiol--stojí len 50 sk---a mi krasne pomohol : )

nothing

Rackova Zuzana - a koľko máš rokov? Ja som ešte okolo 18tky mala strašne špatnú pleť, samá vyrážka, samá jazva a podobne... a teraz, o tri roky neskor, mám takú pleť, že by mi ju mnohé mihli závidieť, jazvy sa stratili, akné tiež.. a čo som robila? Absolútne nič. Jediný special prípravok ktorý používam je Clean and Clear na akné, ktorým si každý večer a ráno čistím pleť, pravidelne... Ďalej cez leto sa opaľujem na tvár, nepoužívam make up!! a sem tam si dám nejakú výživnú masku. Zdravo sa stravujem ale nepreháňam to, a snažím sa pleť hydratovať krémom. Ak to je v tvojom prípade horšie, skú navštíviť kozmetičku, pravidelne.. alebo kožnú lekárku.

rackova zuzana

ja mam na tvari a hlavne na bradew take hnusne hnisave vyrazky a neviem co mam s nimi robit davam si nane zatial aknekolor a nemiznu mi aj napriek tomu a stale sa mi robia co si mam dat nane poradte mi prosim

thomas03

Cawtw wsetci mne na akne pomahalo ked som si ju umyval kazdy den a natieral ukludnujucim mliekom a vobec som nepouzil ziadne masticky ani cielenu liecbu. Skuste
dodrziavat cistotu a bude vsetko fajn cawte

pipa

Mne po mnohych rokoch skusania rozlicnych lieciv proti akne pomohol zinok. Zinok je dôležitý prvok pre zdravie pleti. Zmierňuje zápal a zabezpečuje optimálne hormonálne hladiny - pre obidve tieto vlastnosti je dôležitý z hľadiska liečby a prevencie akné. Niektoré štúdie ukázali, že suplementácia zinkom môže byť rovnako efektívna ako liečba tetracyklínom, pretože má protizápalové a protiinfekčné účinky. Napomáha tiež hojeniu tkanív a účinkuje proti tvorbe jaziev. Je tiež potrebný na reguláciu činnosti mazových žliaz pokožky.
Ja beriem zinokglukonat 30 mg denne. Je to dost vysoka davka. V tejto koncentracii by sa to malo brat pod dozorom lekara a na jeho predpis.
Roaccutan krem som brala... a nic.
Pred Roaccutan tabletkami mam respekt, lebo mozu viest k tazkej depresii a co sa uz stalo az k samovrazde.