Predpisovy hak nepbsahuje ani estrogeny ani progesteron, ale len ich synteticke nahrazky(estrin, gestagen).
Najvacsi vplyv na stimulaciu vylucovania seba(sebum, vylucky mazovych zliaz) ma androgenny hormon dihydrotestosteron. Jeho ucinnost je 3 krat taka silna ako testosteron a az 30 krat taka silna, ako adrenalne androgeny. Je sucastou "muzskych hormonov",v prebytku zodpovedny za acne, vypadavanie vlasov,ale je potrebny na vyrobu energie atd.
Protivaha proti androgennym je hlavne progesteron.
Znizenie prilisneho tvorenia dehydrotestosteronu je hlavne zinkom.
Ked branie zinku oralne(pilulky) spolu s niektorymi pomocnymi vitaminmi pomaha(Zinc for acne zmes), kozna aplikacia zinku v roznych kremoch pomaha(hlavne pyrithionate zinku a ine organicke vodorozpustne soli zinku), hak pomaha, nevidim ziadny dovod, preco by nemal pomoct aj krem, ktory obsahuje naozajstny progesteron alebo yam, ktory prechadza cez kozu.
Stoji to za vyskusanie.
Zaujemci sa mozu obratit na moje predajne alebo si to objednat z Anglicka, Nemecka alebo Holandska, kde ma firma NBTY, viacere maloobchodne siete(Holland and Barrett, GNC, Le Naturiste, Natures Bounty, Puritan's Pride...)
Ja importujem jej velkoobchodne znacky pod menom Good N Natural.