Akné, uhry, hnisavé zápaly

žaneta

Ahojte.Mám 21 rokov.Mám problémy s akné už veľmi dlho, ale zhoršilo sa mi za posledné 2 roky.Stále sa mi tvoria nové a nové:-(.A už mám aj také malé jazvičky.Tiež som už vyskúšala rôznu kozmetiku, ale nič nepomohlo.Dosť ma to obťažuje.Neviete mi poradiť fakt niečo účinné???O Roaccutane som počula, ale neviem, neviem..Chcem sa už toho akné zbaviť navždy!!!!!!!

RNG

To sirove mydlo je vyborne na sterilizaciu koze, ale odmastuje, takze si treba este do vlhkej tvare vtriet trochu dobreho oleja, najlepsie kokosovy(antibakterialny a vyzivny), jojoba alebo aj trosticku olivoveho, ked nemas nic ine naporudzi.

maťa

to Diana :
no si ešte dosť mladučká, takže v tvojom veku je to viac menej normálne a neviem či sa ti teraz podarí úplne sa toho zbaviť. Ale skús si umývať tvár sírovým mydlom ( kupiš v lekárni cca 40 Sk) a na noc si natieraj tvár kreémom Pytiol ( tak isto kupiš v lekárni). Ja som skúšavala všetko možné a jedine tieto dve veci mi pomohli. Tak držím palce.

diana

jaj ja mam akne uz asi 3 roky a mam len 12 rokov...pouzila som rozne pripravky napr.z avonu....abo clean and clear..a nepomohlo vedeli by ste mi pomoct nejako labo ja uz som zufala newiem co robyt a nic mi nepomaha ak viete o niecom tak sa mi ozvite prosim .....potrebujem s tym skoncovat.....

RNG

???, co tak jod transdermalne, par kvapiek jodovej tinktury na spodok brucha.
Na temu jod a cysty a ine nefunkcne utvary som prispel viackrat.

???

Zdravotna sestra- ja som nikdy nechcela brat antikoncepciu-povedala som, ze len vtedy, ak budem mat nejake zdravotne problemy a lekar mi ju doporuci,tak to vtedy asi aj Panbozko tak bude chciet, aby som to brala, pretoze som proti liekom a tabletkam-chemikalie su to vsetko,aj moj partner o tom vedel uz od zaciatku vztahu, ze to nikdy nebudem brat a musel sa s tym zmierit, aj ked jeho byvala priatelka brala hak a bol na to zvyknuty.. Presne toto som povedala a o mesiac nato mi zistili polycysticke vajecniky,cystu velku 2,5 cm a musela som chodit na injekcie a doporucili antikoncepciu.. Tak ju beriem..

lacna zalezitost

je to vtipne, ale ja som pouzivala la roche possay a veci ok dermatologa, ale prisiel den, ked mi dosiel cistiaci gel la roche possay, tak som zhrabla zo sprchy cistiaci gel na intimnu hygienu s harmancekom- z LIDLA :D Vazne, logicky som vydedukovala, ze ked to nedrazdi pokozku medzi nozkami- a tam ju mam velmi citlivu, tak by to malo byt v pohode aj na tvari.. A bolo, a fakt mam citlivu pokozku- ked pouzijem clean and clear tak uz mi to moc vysusa a mam potom na tvari suche miesta a robia sa mi hnisave vyrazky.. Vsetko je to strasne agresivne, a avene, la roche possay, vichy a pod su dost drahe zalezitosti.. teraz mam garnier pure a po dlhsom case pouzivania- 2 mesiace vyrazky nie su, ale zase sa mi moc vysusuje plet a je zacervenana, nuz, prejdem znovu na harmancek :) to moje skusenosti..

maťa

ahoj v lekárni ti odporučia, mne tiež odporučila kožná jeden ale bohužial už neviem ako sa volá. Zájdi do lekárne, tam ti poradia.

perzona

Ahojte! Mam jeden problem...dozvedela som sa, ze ak idem na dovolenku mala by som použivat na tvar s akne nejake specialne opalovací krem (ktory nie je mastny ci co)...neviete mi poradit nejaku znacku? DAKUJEM

RNG

Toto vsetko ma vnutorne dovody, treba to riesit zvnutra.
Opakujem:
Vyhybat sa znicenym tukom(hydrogenizovane=stuzene rastlinne oleje, vyprazane jedla, kava,kakao a cokolada=prazenim znicene tuky) velkemu mnoztvu bielkovin anraz(znizit maso, strukoviny, syry)= dat moznost telu stravit bielkoviny dokonale, inac velke bielkovinne ciastocky v tele sa snazi telo vyhodit, tak ako aj spalene tuky.
Viac surovej zeleniny, kvoli enzymom. Pripadne si precistit telo enzymatickou kurou
Morske ryby a rastliny.

Natieranie pokozky pomoze urychlit hojenie, ale nepredide problemu
Bakterie, ktore sa tam nahromadia su sekundarne(dosledok nie pricina)