Akné, uhry, hnisavé zápaly

RNG

A zabudol som dodat, co som pisal uz castejsie, obmedzenim alebo kompletnym vylucenim niektorych skodlivych potravin(otravin?) ako spalene a chemicky upravene tuky, tazkostravitelne bielkoviny a pod.

RNG

Permice, to si velmi presne vystihol sucasne predpisovane metody.
A hoci su casto znacne ucinne na akne, prinasaju so sebou privela problemov inde v tele. Teda zdravotnych problemov.
Preto ludia hladaju ine riesenia, ktore nastastie existuju.
Miesto syntetickych antibiotik prirodne antimikrobialne.
Miesto kortikosteroidov riesit problem obmedzenia tvorenia dehydrotestosteronu, ktory je pricinou acne. A to prirodnymi prostriedkami, nie umelymi hormonami.

pernicek

Úprava životosprávy
Systémové antibiotiká ako tetracyklín, erytromycín
Lokálne antibiotiká vo forme masti alebo gélu
prípravky s vitamínom A
Kortikosteroidy
užívanie hormonálnej antikoncepcie
jemné vybrusovanie kože diamantovým prachom

thilli

no ja mam akne uz 7 rokov s 2 rocnou prestavkou. nijake tinktury ani nic mi nepomahalo chodila som po doktoroch a nic stale to bolo opuchnute cervene zapalene. na chrbte hlavne. potom ni gynekolog predpisal diane 35 a bolo vsetko v poriadku az na to ze som nemala po 2 rokoch 1 mesiac tabletky a zacalo sa to odznova.dnes uz nezaberaju ani tabletky ale mam vichy normaderm cely balik: vodu gel aj krem a musim povedat ze je to drahe ale za ten pocit ze ta nic neboli, nesvrbi a mozes si obliect aj tricko na ramienka to stoji.

RNG

2% jod, 2.5% jodid draselny 50% alkohol ostatok voda.
Dlho sa to pouzivalo a niekde este stale pouziva ako dezinfekcia na rany.
Starsi to poznaju....

RNG

Na jazvicku som prave cital zvlastnu metodu, kroru tu chcem spomenut, lebo je lahko preveditelna a ked by aj nepracovala, nic sa nestane.
Do 1 lyzice zivocisneho tuku(mozno by bol lepsi kokosovy olej ) dat 10-15 kvapiek jodovej tinktury, dobre zamiesat a dat malicko na jazvicku. Ostatok uschovavat v chladnicke.

phoenix

Mal som akne, ked som mal asi tak 16, vzali si ma do nemocnice a robili mi kadejake zabali, potom mi predpisali Roaccutane a akne zmizlo, bral som to dost dlho, su to super lieky, ale len tak Vam ich nikto nepredpise, musite podstupit vysetrenia...a teraz mam 23 a chystam sa ku koznemu, lebo sa mi to vracia...este stoji za zmienku podotknut, ze akne co mam sa neda vytlacit, je hlboko pod kozou...a ostavaju po nom jazvy, trvalo cca 4-5, pokial mi jazvy zmizli....

zuzana z kosic

Moj syn mal tiez akne, chodila som s nim ku dermatologovi, bral Accutane, asi 1 tyzden, mal to brat 3 mesiace, a cela pokozka na tele mu ozltla. Accutane skodi na pecen, tak to hned prestal brat, akne mu nezmizli, mal ich na chrbte a hrudniku, strasne husto.
Asi po roku, mu akne zacali velmi vadit, zacal hraval vodne polo za skolu. Tak som siahla po literature o homeopatikach na temu akne a zacala som mu davat pit caj, po veceri jednu salku, Lapacho, vola sa to tiez Taheebo alebo tiez Paw D'Arco. Do mesiaca mu akne zmizli a nikdy viac sa mu nevratili, uz je tomu asi 8 rokov.