Som v soku, tehotna s jeanine?

Príspevok v téme: Som v soku, tehotna s jeanine?
lucia297

Dnes som si urobila tehotensky test a vysiel pozitivne. Uz dva roky beriem jeanine. Nerozumiem tomu. Mohol mi vyjst vysledok zle? Urobila som si dva testy a obidva vysli pozitivne. Nikdy som nevynechala ani jednu tabletku. Maximalne som sa opozdila o take tri hodinky. Ziadne hnacky,ziadne zvracanie,proste nic. Prosim povedzte,ze sa tie testy mohli mylit. Ja nechcem byt tehotna.....Zajtra idem ku gynekologicke,ale ten stres do zajtra asi nevydrzim.

ramia

Ahoj Lucka,
do posledneho svojho prispevku si napisala ze si vsetko musis premysliet. Myslim ze to vsetko obsahuje v skratke iba jedna najdôlezitejsie otazka. Necham si dieta ktore cakam alebo ho zabijem? chcem ti povedat ze urcite dobre robis ked premyslas. no a aby som sa dostala uz k veci co chcem ti ja osobne napisat: pracovala som na gynekologii a stretala som sa so zenami tesne po UPT.URCITE BY SOM NECHCELA VIDIET TAK ISTO TEBA PLAKAT!potom sa to uz neda vratit spät. :(
ale poviem ti aj krajsiu skusenost. ked som sa starala o mladu tiez asi 20-rocnu holku skolacku ktora nepodstupila potrat a dala svoje dieta na adopciu. a poviem ti ze ona neplakala ale naopak sa usmievala. hoci sa dietata zriekla ale dala mu najkrasnejsi dar zivot. netvrdim ze taketo zrieknutie sa dietata je naj riesenie, ale podla mna urcite lepsie ako UPT-zabitie. aj viaceri ti tu napisali komplikacie po potrate.
ked teraz tak velmi premyslas mozes si oddychnut pri jednom nekomercnom filme podla skutocneho pribehu ktory nedavno isiel v slovenskych kinach. vola sa Bella.
zelam ti okolo seba vela chapavích a milujucich ludí.
ps:drz sa! budem na teba aj babetko mysliet.
ramia :)

vierka86

preco by mala urobit chybu v uzivani?tabletky nie su 100%-ne...
Lucka drzim palce, aby si sa spravne rozhodla, dobre vsetko zvaz

goccia

lucia297
hoci ti tu vsetci pisu, ze mas uz 20 rokov a nie si mala... Tu vobec nejde o vek. Tu ide o to, ze ty sa s niecim stotoznujes, povazujes sa za niekoho, kym si, a teba urcuje nielen tvoj vek, ale tvoje predstavy o zivote, tvoje nazory, tvoje sny a plany. Teraz ti tuto tvoju "integritu" nieco velmi vazne "rozbilo". A ty si v situacii, kedy sa musis "identifikovat nanovo". Je jasne, ze sa tomu branis, lebo je to nasilu, nie dobrovolne. A to je tvoj problem v tejto situacii. Si pred rozhodnutim, ci pristupit na to, ze sa stanes niekym inym, niekym. Tuto skutocnost musis akceptovat, ako aj to, ze nech sa rozhodnes pre dieta alebo pre potrat, uz nikdy nebudes tym clovekom, ktorym si sa videla doteraz. Musis zacat uvazovat ako tento novy clovek. To, co bolo, je nenavratne zmenene. Ked to akceptujes, ulahci ti to rozhodovanie.

vejva

smutnnnaaa aj ja co by som dala zato keby ze mozem byt znovu tehotna take nespravodlive :D( ale uz to tak asi je kto chce nemoze kto nechce ma hmm

Smutnaaaaaaa

Lucia strasne som bola zvedava ako to nakoniec dopadne od zaciatku som to citala, a drzala ti palce, aby to nakoniec skoncilo tak, ako si to zelas TY.
Chcem ti len napisat, nech sa uz rozhodnes akokolvek bude to len a len tvoje rozhodnute, ale ak sa nahodou rozhodnes pre UPT moze sa stat, ze to raz velmi olutujes. Viem, o com hovorim, resp. pisem. Poznam vo svojom okoli vela dievcat, ktore podstupili tento zakrok a o par rokov mali znova deti, pripadne ho podstupili viac krat, ale to nemusi byt tvoj pripad. Ja ho mam za sebou a od toho dna sa mi zmenil zivot. Moj zivot pre mna stratil cenu. Uz rok sa nam nedari otehotniet a mozno sa uz nikdy nepodari a predtym som otehotnela ani neviem ako. Preto ak len trosicku vahas nechaj si babatko ver mi. Proste to tak malo byt a ver, ze to dokazes. Co by som ja dala zato, keby sa dal vratit cas.....
Drzim ti silno palce, aby tvoje rozhodnute nech uz bude akekolvek si nikdy neolutovala, ale bola stastna.
Mne moje nestastne rozhodnutie zmenilo a prevratilo zivot na ruby:-(((((
Drz sa.

elsa5.5

lucia 297 je to tvoj život ty sa musíš rozhodnúť čo dalej aj spolu s tvojim priateľom si dospelá svojprávna osoba tak sa rozhoduj podľa seba porozprávaj sa s priateľom a uvidíš čo dalej ja ti môžem napísať nechod na potrat,ale je to tvoj život tvoje rozhodnutie.....,čo sa týka zvládnutia to tak isto záleží od rodiny môj brat mal dieťa ked mal 21 rokov všetci sme sa starali dnes už majú vlastný byt školy dokončené veľmi dobre zarábajú takže nikým sa nenechaj ovplyvňovať a rozhodni sa sama je to len tvoj život ako si ho zariadiš taký bude:)

jankaaaaaaaa

anoto presne mu povedz. to nieje teraz iba tvoja vina ale aj on ma natom podil ze si tehotna. ma natom taku zasluhu ako ty

Scotch

poznala som dievca, co tiez otehotnelo pocas uzivania HAK.. ja som tabletky uzivala kedysi iba pol roka, ale stacilo to na to, aby som si povedala, ze nikdy viac..a vidite, nielen ze to rozhadze organizmus, ale clovek sa na to ani nemoze spolahnut..

lucia297: teraz sa ti to nezda, ale ak podstupis potrat, budes to velmi v zivote lutovat. a naozaj, keby mas 16 tak nepoviem nic, ale mas 20 a nie si mala, predsa sa dokazes postarat o dieta, nie si v tom sama. a druha vec, skola nie je vsetko, ta sa da urobit hocikedy. iste to nebudes mat lahke, ale nie si prva ani posledna, co takto otehotnela, mozno aj v mladsom veku a zvladli to a su stastne, ze si dietatko nechali. samozrejme toto je len moj nazor, nechcem, aby to vyznievalo, ze ta k niecomu tlacim, alebo tak :) je to len na tebe co urobis.. len sa musis na to pozriet z viacerych stran a urcite neklast skolu v rebricku pred dieta, ktore cakas.. je to nieco uplne ine..a po potrate sa casto stava, ze zena uz nemoze otehotniet..
v kazdom pripade, je mi luto, ze to takto dopadlo :( ze si sa chranila, bola si zodpovedna a napriek tomu sa toto stalo.. prajem ti vela sil, nech uz sa rozhodnes akokolvek. drzim palce.

lucia297

Ja neviem :( Pride mi to vsetko ako zly sen :( Co mam povedat priatelovi? Len tak? Som tehotna aj ked sme 3mesacne platili za antiokoncepsiu 40 eur,alebo co? :(