ach jaj!potrebujem radu ohladom setrenia!ja sama totiz neusetrim ani cent!nechapem,kam nam odchadzaju peniaze,nie som typ co by sialene utracal za saty,nefajcime..mame male mimi,to ano,ale aj tak mam pocit,ze utracam vela za kvalitnu stravu a tak..mame mesacny pijem do rodiny okolo 1000euro,4mesacne babatko a najom 400euro.ma nejaka skusena mamina radu na com a ako usetrit v tak pomerne zufalej situacii?je to vobec mozne?dakujem!
ako setrite?
:D no ty vole, johannka 100 bodov za tvoj stredovek. by som si dvakrat rozmyslela, ci by som k vam isla na navstevu :))
johannka, robis si srandu? v lavori studenou vodou?
ten driclor je velmi zdravy, fakt. to sa nim natieras cela, ked sa vobec nepotis?
a splachovat raz za den? kravina,neverim
ja miniem na stravu denne na seba asi tak...6e
Citam tuto vasu diskusiu odkedy vznikla a je zaujimave, ako ludia ziju a hospodaria.
Ja sa nemam cim chvalit. U nas doma sa dost vela mina na stravu, kozmetiku, oblecenie... Tiez mesacne platime dost za rozne poistky + najom a bezne poplatky. Dcera je v puberte, hlavu si umyva kazdy den, bo ma pocit, ze ju ma stale mastnu aj ked to nie je pravda. Popri tom kazdu chvilu sprcha, net... cize za energie platime dost. No ale musim napisat, ze zas vobec nevyhadzujeme jedlo.
Chcem iba zareagovat na johannku, ze ked uz tak pise ako strasne setri, tak napr. sminky si kupuje v dm-ku ale OVELA lacnejsie su v cinakoch.
Chodit do kina je tiez prepych, ked sa da film zadara stiahnut z netu, prip. pozicat sa da za 1€ z pozicovne.
To, ze splachujes len 1x za den si neviem predstavit. Zvlast, ak nie si sama ale mas rodinu. Vsak to musi byt na WC smrad jak hovado.
To uz sa mi vidi lepsi napad co pise lost.
Ale nic v zlom. To len moje postrehy z Tvojho komentu.
Ja setrim takto:
Umyvam sa na lavori, vzdy len studenou vodou aby som neminala plyn, len 1 krat za tyzden vlasy teplou vodou,nejem sladke, nepouzivam mydlo, proti poteniu pouzivam driclor- cize sa vobec nespotim, tym padom neperiem lebo pradlo nemam spinave, iba si na lavori preperiem ponozky ked sa mi spotia laby,jeden prasok nam rodine 9kilovy vystaci asi rok- keby som zila sama tak ho vobec nekupim
dalej nezerem sladke, jem prevazne vsetko zo zahrady, vela fazule, zemiaky
atd.
do kina idem tak raz za 3 mesiace, co je zanedbatelne suma
sminky si kupujem len z dm- ky tie za par korun, co mi vystacia aj na rok.
zubnej pasty si davam strasne malo- ale to mi staci, lebo aj tak peni(nebudem zbytocne plut peniaze do umyvadla)
zachod stahujem len raz za den
nemam pocit ze mi nieco chyba
Adam, ja viem a je smutné že mnoho rodín u nás musí takto žiť.
Excell: to neni o tom, ci si Ty kupis, ale co iny za tu sumu vie zohnat...
Ja neviem ale keby som mal na jedlo denne iba 1,60 eura to je čo za život? Za to si kúpim tak akorát raňajky a zbytok dňa budem jesť čo?