Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mentalita slovakov

Príspevok v téme: Mentalita slovakov
Slovacisko

Stale viac a viac ma udivuje mentalita slovakov-nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, cest vynimkam. Ale zila som v zahranici, kde som sa slovakom radsej vyhybala. Prahnu za peniazmi, a stale riesia kto ma viac, chvalia sa jeden pred druhym len aby mu zavideli. A este k tomu, slovak ohovara slovaka, iba kvoli tomu, ze je z inej casti Slovenska. Tak toto mi uz pripada fakt chore a niekedy sa hanbim, ze som sa tu vobec narodila.Ved sme preboha jeden narod a ked nebudeme drzat spolu, tak to potom tak aj dopadne.Dufam, ze aspon pri tom hokeji sa narod aspon na par dni zjednoti.

bibi123

Ainka-1, neviem, inteligentni ludia sa maju o com rozpravat a ver mi, ze ich ani nenapadne otvarat kauzu vychod-zapad, preto islo asi o sliepku-ked nespoznala Tvoj povod (a ani nepozname dovod, preco si jej ho zamlcala)
2, vobec nemusi existovat kupna sila, ked sa bavis o tej fabrike, tak Ti staci len ta lacna pracovna sila, lacne komponenty-z Ukrajiny, Polska, Ciny-priviest si kontajner cez polsky pristav,... a vyvazat z regionu, kde ta kupna sila je..mam znameho-Bratislavcana, co na vychode velmi uspesne podnika v polnohospodarstve-prisiel s napadom pestovat to, co mu romovia neukradnu:O)))
3, to sa velmi mylis-vlada dava len nejake usmernenia-normy, ale na nizsich urovniach predsa existuje starosta, poslanci, obecne zastupitelstva-ich ulohou je robit osvetu, priniest do regionov peniaze, bojovat s povalacmi(aby som sa vyhla rasizmu, lebo najdu sa aj vynimky ako na jednej, tak aj na druhej strane), robit ich socializaciu, na to nema stat paky, preto existuje urcita pyramida moci, kde vyssi stupen ma riadit ten pod nim.. a prave treba zabranovat mnozeniu sa otec-dcera, bratranec-sesternica a zabezpecit vychovu, vzdelanie...
4.ved to je to, co pisal niekto na zaciatku diskusie, ze sikovny clovek sa uzivi hocikde, ten lenivejsi, ale aj tak stale mudri clovek si napr. vyberie tu lahsiu cestu z jeho pohladu-prestahovanie sa (v podstate tie starsie generacie neboli az tak zvyknute cestovat, resp. Tvoji rodicia vystudovali univerzalne povolanie, ktore sa da robit kdekolvek,takze si myslim, ze by ani dovod na stahovanie sa nemali)
telerancia-ide o to, ze 99%bezdomcov si vybralo sami tento zivot(neviem, ci si bola v zapadnych statoch, ako je napr Brusel, tam mas na ulici kazdych 10 metrov bezdomovca/mi ich mame skutocne minimum/ mna ako turistu obtazovalo, ze ked obedujem na terase, tak sa 5metrov dalej vyvaluje nejaky opity, dostaty bezdomovec-preto je podla mna spravne-urcite aspon z toho pohladu cestovneho ruchu ich odpratat)-Teba neobtazuje, ked sa ides niekam prejst, do obchodu, stojis na semafore a pytaju si od Teba peniaze? Mna to velmi, lebo nemam im to srdce aspon euro nedat, na druhej strane ma az serie, ze mne nikto nedal peniaze zadarmo a mrzi ma, ze vacsina penazi, ktore darujem, skonci kupou alkoholu(uz sa mi aj stalo, ze som isla do obchodu, tam som dala bezdakovi 2eura, lebo tam stal s takym chudym psikom a kym som nakupila a vysla, tak uz som ho videla pit krabicove cuco)ved si uvedom, kolko nas stoja taki bezdomovci(nepracuju-neodvadzaju do statu ziadne peniaze-do zdrav. poistovne a pod.) Ked si zapnes 112, co chodi na markize, tak 90% vyjazdov sanitiek, policajtov, poziarnikov je k bezdomovcom(podla mna najvacsia drzost je, ked sa Ti v zime dostanu nasilim do Tvojej chatky a este Ti ju podpalia), dovolim si tvrdit, ze z nich je 100% vyjazdov k ozratym ludom, v konecnom dosledku sa na tychto ludi skladame vsetci(preto nehovor, ze o nich nikto nestara), tak preco ich nespratat a sirit vo svete o sebe zle meno, odlakat investorov, investicie..

Ainka

bibi123:
jednoznacne si ma pobavila.
1.Nemyslim si,ze vychodniari umelo vytvaraju nejake konflikty, poznam napriklad Bratislavcanku, ktora kym nevedela, odkial som, predo mnou vyhlasila, ze nikdy v zivote nechcela chodit s vychodniarom, lebo su to sedliaci.../nakoniec si samozrejme jedneho nasla :))/, ale to je len jeden priklad, pravda kto viac muti vodu, je asi niekde uprostred.
2.kludne bez podnikat na vychod, vybuduj tam obrovsku firmu so ziskami, ktore uzivia tvojich prapravnukov.. aspon tam vytvoris pracovne miesta, a na to predsa vsetci vychodniari cakaju...tvaris sa ako keby cele podnikanie bolo lahke ako lusk, ale vies, v prvom rade musi existovat v regione kupna sila..bez nej to akosi nejde.
3. tiez si myslim, ze tvoje riesenie romskej otazky je priam dokonale, myslim, ze by si mala poslat svoj navrh do parlamentu, urcite sa nad nim hlboko zamyslia (btw. vyjadrujes sa ako keby vychod Slovenska bol autonomny, uvedom si, ze zakony platia pre celu nasu krajinu rovnako)..a ti kakaovnici rozumnejsi nebudu, kedze sa krizia bratia, sestry a otcovia :))
4. to, ze tam vzdelani ludia neostanu pravda nie je, kedze moji rodicia advokati urcite nemaju IQ 50 ako pises...

Ale urcite nechcem nikoho skatulkovat, vsetci robime chyby a sme omylni.

lost

uhlie, no skor som to myslel tak, ze "sme" patrioti len na ciastocny uvazok...
osobne by som nemal problem napr dat vlajku na auto len tak kedykolvek, ale casto take auta nevidim, mimo sezony...
alebo si predstav taku vlajku v zahranici, alebo osusku so SVK znakom/vlajkou, alebo hoci aj plavky/ponozky...
napr briti alebo usaci su viac taky "patrotisticky"

ale naco by som mohol by hrdy? co by mi zo slovenska chybalo?