Mentalita slovakov

Príspevok v téme: Mentalita slovakov
Slovacisko

Stale viac a viac ma udivuje mentalita slovakov-nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, cest vynimkam. Ale zila som v zahranici, kde som sa slovakom radsej vyhybala. Prahnu za peniazmi, a stale riesia kto ma viac, chvalia sa jeden pred druhym len aby mu zavideli. A este k tomu, slovak ohovara slovaka, iba kvoli tomu, ze je z inej casti Slovenska. Tak toto mi uz pripada fakt chore a niekedy sa hanbim, ze som sa tu vobec narodila.Ved sme preboha jeden narod a ked nebudeme drzat spolu, tak to potom tak aj dopadne.Dufam, ze aspon pri tom hokeji sa narod aspon na par dni zjednoti.

jajka001_

ale este za komunizmu to bolo, ked bola praca, ze bratislava - paštikári, namyslení, arogantní, na druhej strane pre niektorych bratislavcanov bol zbytok slovenska sedlákovo, sedláci, seno im trci z bot, atd. ale je zbytocne to riesit lebo je to nieco ako pise ovecka. proste kazdy region ma nieco to svoje, z coho sa da utahovat, tak to treba brat s nadhladom. ale ludia su schopni sa kvoli tomu do krvi hadat.

Aja02

Toto tu bolo vždy. Zlý východniari a úbohý Bratislavčania. Iba idioti riešia to, či je niekto z východu alebo zo západu alebo zo stredu. Dospelí ľudia takéto veci vôbec neriešia. Väčšinou to riešia 13-15 ročné deti v puberte. Východniari idú preto do Bratislavy, pretože tam je práca, ale toto ľudia asi nikdy nepochopia. Ak by bola práca v Banskej Bystrici, tak by ľudia išli do Banskej Bystrice. Ak by bola práca v Košiciach, tak by ľudia išli do Košíc. To majú teraz stredoslováci a východniari zostať na úrade práce či čo? Píšete tu o tom, ako východniari urážajú Bratislavčanov, pritom som už veľa krát počula ako Bratislavčania začali nadávať ako prvý na východniarov.

Deee

Nie su vsetci slovaci rovnaki, ale aj u nas sa stretavam so zavistou a neprajnostou, najhorsie je ked zistite, ze vam po par rokoch nezavidi kamoska co byva v najme, ale ta, co jazdi na aute od ocka...

Ainka

no neviem, kde inde by mali vychodniari pracovat, ked polovica pracovnych miest je vytvorena v Bratislave..to mame byt doma na vychode a hladovat?

0vecka

podla mna vela ludi toho vela nakeca... napr vychodniar povie ze blava je plna idiotov a pritom sem pride robit alebo my povieme ze vychodniari su sedlaci ale ked prideme s nejakym do styku tak sa spravame normalne... podla mna su to na 95% len blbe reci aby nebolo ticho...

jajka001_

ale mne castokrat zastavia aj len tak, co sa uz aj cudujem, minule mi zastavili dva busy dokonca, kazde z jednej strany :D a to som bola na prechode sama