Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mentalita slovakov

Príspevok v téme: Mentalita slovakov
Slovacisko

Stale viac a viac ma udivuje mentalita slovakov-nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, cest vynimkam. Ale zila som v zahranici, kde som sa slovakom radsej vyhybala. Prahnu za peniazmi, a stale riesia kto ma viac, chvalia sa jeden pred druhym len aby mu zavideli. A este k tomu, slovak ohovara slovaka, iba kvoli tomu, ze je z inej casti Slovenska. Tak toto mi uz pripada fakt chore a niekedy sa hanbim, ze som sa tu vobec narodila.Ved sme preboha jeden narod a ked nebudeme drzat spolu, tak to potom tak aj dopadne.Dufam, ze aspon pri tom hokeji sa narod aspon na par dni zjednoti.

uhlie

lost,

to je uplne normalne. Majstrovstva nie su na Slovensku kazdy den. Zenam len vadi, ze sa pocas nich nerozprava o nich a neriesi sa, ktory lak na nechty je najlepsi. A samozrejme, ze sa nebudu moct pozerat na Seherezadu, co je pre ne diskusna tema cislo 1.

lost

nj, hokej :)
preco tie vlajky dame dole hned po sampionate?
to je take divne, ze same vlajky len ked je hokej a potom nic, potom ani neviem v ktorej krajine som :D

jajka001_

hokej hokeeeej vsetkym sibe, ludia chodia v hokejovych trickach, na autach maju zástavky, dnes som dokonca videla ziveho maskota :)pri regale s hokejovymi suvenirmi kopec ludi co si nutne chcu nieco kupit, hokejove cokoládky aaaaaa :D

uhlie

No ale aby som sa vyjaril k tej mentalite Slovakov. Myslim, ze hlavnym znakom slovakov je hladat take riesenie problemu, ktore je pre vsetkych nevyhodne a pokusat sa presvedcit seba a aj ostatnych, ze je vyhodne. A ked sa to uz niekomu podari, je hrdy na to, ze sa mu podarilo presadit riesenie na ktorom vsetci stracaju a teda aj on, ale na druhej strane ma ma dobry pocit, ze je vynomocna osobnost. Dalo by sa to popisat aj ako natvrdli imbecili, alebo skratene kok.ti.

uhlie

Ludia z dedin su zavislivejsi. Je to dane tym, ze sa viac medzi sebou pozoruju, kto co robi a aj sa viac ohovaraju. Je ich menej ako v meste a preto aj clovek, ktory sa len trochu lisi od ostatnych, co by si v meste nikto ani nevsimol, je tercom ohovarania. Babky tam chodia castejsie do kostola, lebo si myslia, ze cim castejsie tam chodia, tym su lepsie bozie ovecky.

Slovacisko

No podla doubledoga, ten kto sa narodil na dedine a na vychode je zavistlivy.Ludia z mesta a "nie z vychodu" zavistlivi nie su. No zaujimave,len neviem jak to ma podelene.

lost

doubledog

cize dalo by sa povedat ze ten co sa narodil na dedine, tak bude viac zavidiet ako ten z mesta?
alebo ten kto sa narodil v chudobnej rodine bude viac zavidiet ako ten z bohatej?

(ale technicky kazdy je z mesta - nemocnice :D :D)