Stale viac a viac ma udivuje mentalita slovakov-nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, cest vynimkam. Ale zila som v zahranici, kde som sa slovakom radsej vyhybala. Prahnu za peniazmi, a stale riesia kto ma viac, chvalia sa jeden pred druhym len aby mu zavideli. A este k tomu, slovak ohovara slovaka, iba kvoli tomu, ze je z inej casti Slovenska. Tak toto mi uz pripada fakt chore a niekedy sa hanbim, ze som sa tu vobec narodila.Ved sme preboha jeden narod a ked nebudeme drzat spolu, tak to potom tak aj dopadne.Dufam, ze aspon pri tom hokeji sa narod aspon na par dni zjednoti.
Mentalita slovakov
No niekedy si fakt nevyberas ci sa stanes bezdomovcom, alebo nie:)Nikdy nevies.A nevadi mi, ze ti nevadi ze s tebou nesuhlasim:)-ved na to je tema aby sa diskutovalo, kazdy nazor je zaujimavy.A mna teda osobne zaujima pohlad inych na vec
lost-neviem, ja som nikdy nepostrehla rozdiel, lebo vzdy Ti na jazdu vplyvaju poveternostne podmienky a tie sa casto menia:O))) a zavisi vela od pneumatik-ked su vacsie, spotreba ide hore, ale zase pekne sedis na ceste...
Slovacisko-kazdy ma vlastne nazory, ktore ho obmedzuju vlastnymi limitmi, preto mi nevadi, ze so mnou nesuhlasis:O)))ked sa bude kazdy stavat k neprisposobivym tak, ako vy dve-len mavnut rukou ako Ainika, ze oni rozumnejsi nebudu,... skor si uvedom, ze za za takych 20rokov, ked dobehne generacia, ktora uz nebude dostavat dochodok(nebude mat dostatok rokov odpracovanych, co terajsia mala, lebo za komunizmu si sla do basy za prizivnictvo, ked si nepracovala), tak Vas vsetkych kvoli peniazom na vychode vyvrazdia,...(my na zapade tu az taky problem s nimi nemame)preto nechapem niektorych ludi kratkozrakost, mozno prave ta lahostajnost tolkych ludi sposobila tuto situaciu, aka je dnes...
ja si myslim, ze sa mi to stat nemoze-stat sa bezdomovcom, lebo by som si takto zit urcite nevybrala, ak by som nahodou skrachovala v podnikani-co tiez by bolo zlozite, lebo diverzifikujem max. mozne riziko(nie som na zivnost, cize nerucim celym majetkom), tak mam rodinu, priatela, co by ma podrzali, mam VS vzdelanie, schopnosti, neustale na sebe pracujem, alkohol mi nechuti, takze nie je dovod, aby som sa po nejakom svojom bankrote nevratila do normalneho zivota... Problem vsetkych bezdomovcov je v tom, ze oni sa nechcu vratit spat do normalneho zivota, tym Nota Bene si zarobia 500eur mesacne a to im staci(pritom by si mohli nasporit na start a normalne sa zamestnat)...
bibi123
hej skusil som :)
no "ja" som netankoval ale ten shellak :D
mal som znacne prazdnu nadrz uz, tak ktovie ci sa to rychlejsie prejavilo... ale mal som pocit ze to ide do otacok lahsie, ale ci to bola psychika ze "idem na shell" alebo aj realita, to netusim :D
neviem ako by sa to dalo hodnoverne odmerat :)
jedine spravit 100 testov a potom to spriemerovat :) ale zase... ludsky faktor (i ked pri velmi vela pokusoch by to nemalo zavazit)
totiz potom som uz netaknoval shell, lebo som aj tak nataknoval len za 20eur, kedze som sa chcel co najrychlejsie zbavit toho minuleho benzinu (OMV) a nech tam mam co najrychlejsie "cisty shell" lenze potom mi den predtym ako som ten shell chcel vyskusat naostro si rodicia pozicali auto a supli tam slovnaft :) (teda nepytal som sa ich, ale ine netankuju aj tak, a dufam ze v tom okruhu nebol ziadny Jurki :) ))))
ty si si vsimla rozdiel? alebo netankovala si zatial inde?
No ja suhlasim s Ainkou, a nesuhlasim s bibi.No mozno v otazke bezdomovcov-ale to je tiez otazne.Aj tebe sa moze velmi lahko stat, ze skoncis na ulici a nikto o teba ani len nezakopne.Romska otazka-keby to bolo take jednoduche:)Ale som celkom rada, ze este dost ludi ma nasadene ruzove okuliare-je pekne to vidiet.A podnikanie na vychode-k tomu sa nemienim vyjadrovat-lebo to vedia pochopit iba ludia, ktori na vychode ziju.Tot vsjo
jajka podla veku, napr. mne sa paci ked take mlade zabky cca 20 rocne nosia take vyrazne, krvavo cervena, tmavo fialova, tmavo cervena a take dospelejsie zeny k tym sa mi nehodia take co sa mi pacia na zabkach :), na nich skor take malo vyrazne, taku jemnu perlet, popr. len biele konceky nechtu a prelakovane prisevitnym lakom - tento u mna vedie :), tu je vela moznosti, v principe ide o tu nevyraznost, jemnost..
ja teda sklonujem:O)))
lost-uz si tankkoval na shell ten drahsi? Vsimol si si rozdiel?
ved ani by sa take nic hrozne nestalo:O)))
pri tak dlhych prispevkoch clovekovi "cestou" vypadne aj pointa..:O)))