ahojte spolubojovníčky a spolubojvníci proti tukovým vankúšikom a kilečkám navyše...Začala som chudnúť od 18.3.2011 pri mierach 168cm/76kg.Moja momentálna váha je 72kg,ale zišla by sa mi nejaká spolubojovníčka,alebo aspoň nejaká tá psychická podpora,aby som v tom boji pokračovala aj naďalej a nepoľavovala...Samozrejme aj za všetky dobré rady budem veľmi vďačná...Pridá sa niekto,nech sme fešandy do leta??
Podarí sa nám to do leta??
tak dobre ujasnime si to, takze jedno ovocie denne a to len doobeda, viac bielkovin (acidko, tvaroh coteges, vajce, chude maso) chleba celozrnny a co poviete na cestoviny mam rada zapekane, so syrom a zeleninou, snazim sa to robit vacsinou z nizkotucnych potravin
este by som sa chcela spytat dnes som si varila obed, ale nemala som chut na maso, tak som si uvarila za suroveho stavu 40g celozrnnych bio cestovín, ktomu paradajka, paprika, cubulka, do toho polku mocarely a 2 platky morcacej šunky. Je to vhodne pri diete takto skombinovat ?
Dakujem
no vidim ze v tom je este vela chyb. NO tie ranajky som nevedela ze ak pridam ci to nebude vela.
Na desiatu zvyknem vzdy ovocie ale ked vravis ze nie same tak s cim si ho mozem dat?
NO dnes to vylepsim teda :) Ked ono je blbe to ze teraz necvicim, cize sa bojim vela jest.
carey: ak môžem ja názor na jedálniček:
R: deci mlieka je dosť málo bielkovín, šupsni tam ešte nejakú lyžicu tvarohu, hrozienka by som zamenila za čerstvé ovocie a k tomu 10 - 15 g orechov, semienok - na ráno potrebuješ tuk kvôli žlčníku. Vločiek o 10 - 20 g viac
D: ak si mala ovocie ráno tak tu už nie a hrozno skôr nie. + platí zásada že ovocie nikdy nie samé, je to čistý rýchly cukor. Ak bolo ovocie ráno tak tu si daj celozrnný chlieb šunka syr, cottage, vajce, ...
O: keď nestíhaš variť tak čo už. Chleba by malo byť asi 80 g a pozor tmavý chlieb nerovná sa automatický celozrnný, treba pozerať zloženie. Tvarohová pomzánka, neviem čo obsahuje a ani koľko jej je. Pridaj zeleninu a za lyžicu olivového oleja
Ol: ovocie poobede už nie a banán poobede dupľom nie tu treba bielkoviny a tých je v acidku málo. Tu nejaký cz chlieb (30 - 40 g) alebo vločky (20g) s poriadnou bielkovinou - vjce, cottage, tvaroh, šunka, syr
V: 2 bielka sú málo ak tak dve celé vajcia. Je večer tu by už bolo tých 20 g bielkovín a 2 bielka sú cca 8 g bielkovín. Krajec chleba je koľko? malo by byť nejakých 30 g.
V2: dá sa, ale môžeš zameniť za acidko ak cvičíš super je tvaroh
môj názor na jedálníček od carey:
myslím, že:
R: pridala by som lyžicu orechov alebo 1 ks ovocia alebo by som navýšila o 20g vločiek.
D:pridala by som biely jogurt alebo musli tycinku
O: určite by som navýšila bielkoviny napr. cottage cheese alebo mozzarellu alebo morčaciu šunku a samozrejme tiež by som pridala trochu zeleniny
OL. + V.:to by som nemenila, to sa mi pozdava.
V2: aj s tym jogurtom suhlasim
To je len moj nazor a budem rada ak sa aj niekto iny vyjadri pripadne ma opravi.
chcela by som sa spytat co hovorite na moj dnesny jedalnicek, lebo mam pochybnosti a jem vela peciva, no ja sa ho neviem vzdat. Takze R - deci mlieka s 30g ovsakov z toho taka kasa vznikne, to zohrejem a do toho som dala par hrozienok pre lepsiu chut.
D - mensi strapec hrozna
O - dnes som nemala sancu varit tak som si spravila 1 tmavy krajec chleba s tvarohovou pomazankou - ktomu paradajka
Ol - asi 3dl acidka + polka bananu
V - 1 krajec chleba s 2 bielkami, redkovka,paradajka... asi o 20.00 si dam este biely jogurt.
Co na to hovorite?
Sisi pekne si to napisala, ako velmi ti zavidim ze si sa dokazala vzdat sladkeho a ze ti to nechyba.. ja som totiz vzdy bola pri sebe, neviem ake to je vyzerat super, cely zivot som navyknuta na kolaciky a blbosti a viem ze sa toho nezbavim za mesiac... teraz tieto dva dni uz papam zdravo, len vzdy sa zamotam do toho kolotaca a zacinam stale nanovo... ty si ako na zaciatku riesila tu chut na sladke a kedy ti to uz nechybalo? No a stym pohybom to je u mna horsie, do zaciatku juna sa ucim ako blazen. Chcem si potom zaplatit trenera nech viem ako treba spravne cvicit
Od 15 som stale len chudla a sportovala a stale som bola tucna. Az tri roky do zadu som prisla na to, ze dietami sa nechudne. Lebo kazda ma prestala casom bavit,alebo to islo do penazi. Zacala som jest vsetko v malych mnozstvach a 4 krat na den.
ALE uz tri roky som nezjedla
ZIADNE sladke(ani zmrzlinu,ani kusok cokolady)-a do vtedy som musela mat po kazdom jedle aspon sladky cukrik a uz si telo odviklo a nepyta si vobec.
ZIADNE vyprazane jedla
ZIADNE biele pecivo
Iba tieto tri veci som zmenila a baby poviem Vam ide to hravo! A pri tom psychicky ma to nenici,lebo su to len tri veci a ostatne je dovolene.
Zabudla som na to,ze za odmenu si doprajem,ze som vela cvicila tak mozem, alebo preto ze mam tazky den..proste bez vynimky.
Uz som to odporucila dvom kolegynam a obe schudli(7kg-od JAN2011 a 9kg-OD OKT 2010).
Vytlacte si na internete kaloricke tabulky a podla toho sa riadte,aby ste neprekrocili 2000kcal na den. Nic nemusite presne pocitat, len si to precitajte par krat,aby ste ziskali cit,kolko vela ma kopcek zmrzliny,kolko ma vyprazana ryba a potom vas prejde chut:)
drzim palce!