ahojte spolubojovníčky a spolubojvníci proti tukovým vankúšikom a kilečkám navyše...Začala som chudnúť od 18.3.2011 pri mierach 168cm/76kg.Moja momentálna váha je 72kg,ale zišla by sa mi nejaká spolubojovníčka,alebo aspoň nejaká tá psychická podpora,aby som v tom boji pokračovala aj naďalej a nepoľavovala...Samozrejme aj za všetky dobré rady budem veľmi vďačná...Pridá sa niekto,nech sme fešandy do leta??
Podarí sa nám to do leta??
sisi:juj ty mas len 16 a nedrzala si diety...hm,tak vies,aj zato ti to mozno tak dobre islo.Kym som mala do tych 25rokov,tak som nemala problem udrziavat si vahu alebo schudnut,kolko som chcela.Ale po tridsiatke to ide uz akosi o dost tazsie a to som si vzdy myslela,ze je to len vyhovorka starsich zien...No ale,na druhej strane viem,ze to pojde dole,len musim byt trpezlivejsia...
K tomu behu - treba si odmerať tep, aby si pálila tuky tak treba bežať pri 50 - 70 % MTF (max. tepová frekvencia) ak bežíš rýchlejšie, síce sa potíš ako kôň ale to je skôr na budovanie stehenných svalov a kondičku (čo momentálne robím ja aby som si akosi opticky vyvážila telo). MTF vypočítaš takto: 226 - vek, získaš počet pulzov pri ktorých by si mala cca cvičiť
a juj s tým vekom ste ma trochu prekvapili ja mám 16....
veronn: ja som sa odvážila pred chudnutím na preventívke u doktorky (tá už vtedy dvíhala varovný prst, že mladá baba s takouto nadváhou)a až potom keď som po dlllhom čase stretla jednu známu a tá sa ma spýtala či nemám rakovinu keď som tak schudla - tak mi to nedalo kúpil som digitálnu váhu a odvážila sa a až vtedy som videla výsledky. Ak by som sa vážila počas chudnutia, zrejme by som to aj nejako brzdila alebo čo lebo na prvý pohľad to fakt vyzerá rýchlo. Na druhú stranu, ja som nikdy nedržala diéty, nemala som teda spomalený metabolizmus, možno preto to šlo tak fajn. K jedálničku uverejňovala som ho v druhej téme, vyzeral asi takto:R: 40g ovsené (niekedy špaldové) vločky, biely polotučný jogurt 200 g, pšeničné klíčky 10 g, orechy 15 g, čínska kapust
D: jeden ks ovocia (150 - 200g), vyhýbala som sa hroznu, banán raz za čas( 90 g), kefír/ acidko/ cmar 250 ml, nízkotučný tvrdý syr 30 g, celozrnný chlieb 76 g
O: celozrnná ryža, pohánka, cz cestoviny, cz kuskus (40 g - za surova) alebo zemiaky 120 - 130 g, hydina (110 - 120 g) ryby filé(okolo 130 g), nejaká morská ryba ako losos, tuniak steak, pstruh 100 g, tuniak vo vlastnej šťave 80 g, olivový olej čajová lyžička a zeleninový šalát cca 250 g
Ol: buď vločky 20 g alebo chlieb 38 g, odtučnený tvaroh/ cottage 150 g, tvaroh normálnyy polotučný 100 g, šunka 60 g, alebo šunka 30 g + kefír/ acidko / cmar 250 ml + orechy semienka 10 g + zelenina
V: 80 - 90 g hydina, 100 g ryba, 150 g cottage, 4 vaječné bielka, jedno celé vajce + 2 bielka, ... lyžička oleja, + 100 - 150 g zelenina + 20 g príloha alebo 50 g zemiak
V2: plnotučné acidko + orechy+zelenina, odtučnený tvaroh 125 g + kaleráb / karfiol
Cvičila som 3x do týždňa v posilke + akcie ako turistika, plávanie - ale to bolo neplánované s kamarátmi, rodinou,... a zamenila som výťah za schody (bývam na piatom) a kde sa dalo som chodila peši
ahoj qta,vitaj medzi nami a som rada,ze nas je o jednu viac.Aj mne sa podarilo celkom pekne zhodit,ale som to vsetko pokazila za tieto posledne 2tyzdne...Takze od vcera idem na to zase na ostro a stravujem sa racionalne.Ach,len ten pohyb...zavidim ti,ze vladzes odbehnut vkuse 5km.Ja to zatial nevladzem,tak zatial robim len rychlejsiu chodzu,ale postupne musim zacat pridavat uz aj beh.Inak ja mam 32rokov...
sisi135, veron
Chcem sa k Vam pridat. Mam V158/75kg. co je uplna katastrofa. Ale zacala som behat. 5km v kuse. Nie kazdy den, ale 4x do tyzdna to ano. Trosku sa mi podrilo zhodit, ale pobabrala mi do toho velka noc a teraz - mala som pred menz. a prepadla ma zravost.
Chcem Vas povzbudit, ze behanie naozaj robi zazraky + ked k tomu pridate rozumny jedalny listok, vysledky sa môzu objavit skôr. Podporite ma?
Este by ma zaujimal vas vek, myslim, ze aj to je rozhodujuce, ja mam 38r.
sisi: ja som sa neurazila,ani nic podobne :-) Ja len,ze mam naozaj problemi s travenim a mam odpozorovane uz dlhsiu dobu,ze len delena mi robi fakt dobre a odlahci a hlavne ulahci mi travenie...A zial,neni to len nejakym konkretnym jedlom,ktore by mi robilo sarapatu v zaludku,lebo keby to bolo tak,tak to jedlo by som uz viac do ust nedala...takze delim a poctivo striedam rastlinny den so zivocisnym,nech mi nechybaju nijake ziviny.
Takze ty si schudla 40kg za 8mesiacov??Neni to trosku moc??Ale na druhej strane klobuk dolu!!!Porad nam ako sa ti to podarilo,nejaky jedalnicek,comu si sa vyhybala a co naopak,odporucas robit,aby to islo dole.A ako to bolo s pohybom??
veronn: to neber že by som ťa urážala alebo čo, ja len že keď si dáš maso+zelenina - chýba ti tm sacharid, čo je palivo jak pre telo tak i pre mozog a ak si dáš príloha+zelenina chýba bielkovina ktoré sa starajú o to aby si nechudla svaly ale tuk. Ja ti názor neberiem ja len vieš keď chodím cvičiť tak čo to pokecáme s ľuďmi odtiaľ tak mám info od žien čo sa dali na delenú že prišiel jojo efekt (nie hneď ale neskôr) a to že ti to robí zle nebude z kombinácie sacharid+bielkovina ale z nejakej potraviny
sisi135,neviem ktore ziviny mas na mysli,kedze zjem vsetko,len to mam porozdelovane.Ano,ked si dam maso+prilohu,tak mam stazene travenie,spomaleny metabolizmus a nafukuje ma.A ja delenu stravu neberiem ako dietu,ale ako zivotny styl aj zo zdravotnych dovodov...