Násť-ročne mamičky

zuzkas

laurina to hej,je to strašné pre rodičov a je to hrozné aj pre mladých,ktorí sa s tým nevedia vysporiadať a nepreberú tú zodpovednosť..ono je to také zaujímavé,že napr.19-20ročných ja teraz beriem,že sú ešte deti,lebo keď vidím ako chodia podnapití,fetujú,trasú sa na každú diskotéku...,tak ale výnimky sú všade.

zuzkas

presne,každá žena je poučená o negatívach,ale nie u každej sa to prejaví,alebo teda nie hneď.niečo si idem vygoogliť o nehormonálnych,lebo už bábo neplánujeme,ale čert nikdy nespí:-)

Laurina22

Zuzkas,ale ja som predsa povedala,ze pred tebou skladam klobuk.Zvladli ste to na jednicku.Ja odsudzujem deti,ktore pridu domov,povedia,sme tehotni a teraz sa starajte.Bum.

lionesssssss

zuzkas, dajú sa kombinovať viaceré druhy ATK

laurina, áno, vieš o negatívach, ale nerátaš s tým že ti to zničí zdravie... veď ani ty s tým nerátaš a predsa vieš o negatívach

zuzkas

aká nehormonálna antikoncepcia je spolahlivá?kondom?tomu by som na 100%neverila.a aké sú iné?tiež nemôžem brať žiadnu hormonálnu,vyskúšala som ich už viac a keby som bola vedela,čo mi to spôsobí,tak ju nikdy neberiem.LAURINA áno máš rozum,spokojná si?my sme všetky sprosté,ktoré sme neželane otehotneli...to si chcela počuť?zase,nechcem aby to znelo,že si chcem presadiť len svoj názor/alebo že teba chcem uraziť-veď ťa nepoznám a 100ľudí-100názorov.už som písala,že ani ja niesom zato,aby mali mladé dievčatá deti,ale búchať sa do hrude,že ja mám rozum,ja som zodpovedná,lebo som nezostala tehotná...takto: ja som tiež nebola sama zo sebou spokojná,že som zostala tehotná,trápila som sa,mala som pocit,že sa na mňa každý pozerá ako na nejakú ľahkú babu,pritom to bol môj prvý partner,ale zmierila som sa s tým,čo sa stalo,vlastne takmer zo dňa na deň som musela dospieť a keď sa pozriem teraz na svojich rovesníkov niektorých,že nemajú nič,bývajú u rodičov,mamy im varia,perú..tak som na seba hrdá,že ja sa o svoju rodinu spoločne s manželom starám.všetko čo máme,sme nadobudli spolu,aj keď to bolo ťažké!v dnešnej dobe majú vlastné bývanie len deti bohatých a my ho máme.fakt táto téma je taká,že by sa tu dalo veľa popísať,lebo ono to nieje len o porodeni v mladom veku,ale aj o tom,že čo tí mladí rodičia dokážu.možno niekedy ľahšie zvládajú ťažké situácie,ako niektorí starší.

lionesssssss

LAurina, s tým názorom na antikoncepciu nesúhlasím... antikoncepcia je svinstvo, a nepomôže ti ani keď ti ju neviem ako nastavia, to sa vlastne ani nedá nastavovať, to sú len také drýstiky... ty máš šťastie, že ti to zdanlivo nič nerobí, možno neskôr as to prejaví.. mne 4 roky Yadine tiež nič nerobilo ale po 4 rokoch som povedala DOSŤ a vysadila. a nepoznám krajší pocit, ako ten, že viem, že mám normálny cyklus, normálne mi fungujú vaječníky, mám normálnu menštruáciu...

používame inú ochranu, veď chrániť sa dá aj inak