Násť-ročne mamičky

Laurina22

Mne to jednoducho pride neskutocne nezodpovedne.Ja som tiez sexovala aj v puberte a ako to,ze dieta nemam?Nerobim sa svatou.

lionesssssss

nie je správne nikoho odsudzovať... ako si kto zariadi, tak má. Ak sa niekomu zadarí dieťa v 16tke, tak nech sa k tomu zodpovedne postaví a svoje dieťa aj vychováva...

netvárte sa tu podaktoré jak sväté panny za dedinou... drvivá väčšina populácie začína so sexom v teenagerskom veku, nevidím na tom nič hrozné, fungovalo sa tak aj v minulosti aj teraz, z biologického hľadiska je to úplne prirodzené...

samozrejme, nezastávam výhovorku - žiadna ATK nie je 100%tná, som názoru, že ak dieťa skutočne nechcem, tak robím všetko preto aby som ho nemala... dá sa chrániť tak aby dieťa nebolo, ale ak to niekto tak neprevádza, tak nech nesie dôsledky svojho konania.

obdivujem dievčatá, ktoré v mladom veku zvládajú starostlivosť o dieťa, ja neviem či by som to zvládla...

zuzkas

LETICIA,fristi mňa niektoré príspevky už tak trošku urážali,boli sme hádzané do jedného vreca so ženami,kt.sa o deti nestarajú a urážali sa tu aj naše deti...ja som mala dcéru pred 18-tkou a syna v 26tke.keď porovnám,či som bola lepšia /zodpovednejšia,rozumnejšia//mama vtedy,alebo teraz,tak ono je to to isté,takže nieje to moc o veku,ale o povahe človeka, o cite,o pocite zodpovednosti k druhému,ktorú niekto nenadobudne nikdy..teraz mám 28 a tiež som rada,že už v 30tke budem mať aký-taký kľud a nebudem mať prebdelé noci:-)LETICIA držím palce v škole!

LETICIA

Inac mne sa maly narodil ako 19 rocnej a vsetko sa dalo a da zvladnut a nic mu nechyba, ale suhlasim aj s tym, ze 16,17 nedajboze 15 rokov je velmi skoro. aspon teraz mozem dostudovat VS kym maly odrastie a v 30tke si vylozim nohy a mam odrastene dieta a netrepat sa na matersku, potom sa uz tazko hlada praca po sedeni doma.

zuzkas

najprv som nechcela prispieť,lebo sa mi nechce hádať s ľuďmi,ktorí poznajú len teóriu rodičovstva a zato,že sa to im nestalo,hneď odsudzujú každú mladú matku.píšete tu ako deti mladých matiek trpia,sú degenerované´,ako sa tá matka nevie o dieťa postarať...samozrejme,že mať dieťa vo veku,kedy ešte my sme "deti"nieje úplne normálne,ale stáva sa to aj v lepších rodinách a aj deti mladých matiek môžu mať šťastné detstvo,milujúcu mamu a môžu z nich vyrásť aj nadpriemerne inteligentní,šikovní a slušní ludia!aj ja ako matka by som sa trápila,keby moja dcéra prišla tehotná domov skôr,ako by som to čakala,ale určite by som sa snažila ju podporiť a nie ju hneď urážať,ako to robíte vy niektorí vo vašich príspevkoch.tiež som mala dcéru ako násť-ročná a nič nechýba jej,ani mne.áno,pravda je taká že som si mohla život zariadiť aj inak,mohla som sama cestovať,študovať a užívať si mladosť s rovesníkmi...,ale nič nelutujem,som rada,že je všetko tak,ako je!teraz cestujeme spolu,učíme sa spolu a užívame si chvíle spolu!ja odsudzujem len našich tmavších spoluobčanov,ktorích ženy rodia každý rok ako jabloň a pre štát niesú ničím prínosom,len nás oberajú o naše peniaze a týmto luďom sa rodia degenerované deti a je jedno,či ich majú v 16tich,alebo v 25tich!

Laurina22

O boze,mas 16 rokov.Co chces ty vychovavat?Nemas ani pojem o problemoch a zivote samotnom,ako mozes ty niekoho vychovavat?

mataBB

kaja na 100% je len netrtkat..doslova a do pismena...miesto toho aby si hladala vyhovorky by si sa mala zamerat na to, aby si nemala decko, ked si sama este decko