Násť-ročne mamičky

Krpec3

tpch, Laurina, xy
Pokiaľ viem, od 15 je sex povolený, tak je jasné, že mladí chcú skúšať. Takisto ako chcú vyskúšať prvý krát sa bozkávať, prvý krát sa opiť, mať prvú cigaretu. Proste chceme mať nové zážitky a nestačí nám len počúvanie o nich. Netuším koľko máte rokov, ale je mi jasné, že ste vyrastali v inom režime, inej dobe. Ale zmenilo sa to. A nejdem sa tu zastávať nás násťročných, alebo nedajbože tvrdiť, že je správne mať dieťa v 15, 16, 17. Ale verte mi nepoznám ľudí, ktorí by silou mocou chceli mať dieťa v tomto veku. Jednoducho niečo nevyšlo, drobček vznikol a je podľa mňa lepšie dieťa donosiť, ako ísť na potrat a vyčítať si to celý život, že ste zabili svoje dieťa. Teda pokiaľ to nie je nevyhnutné! A vy ste asi nikdy nepotratili a neviete aký to je pocit prísť o dieťa. Ani ja som našťastie o dieťatko neprišla, ale moja mamina pred 5 rokmi áno a poviem vám, že sa z toho všetci spamätávame dodnes. Tak sa prosím skúste zamyslieť nad tým, čo tu píšte ;)

tpch

Krpec, sulozit v 15 akymkolvek sposobom je chore. Bez ohladu na kondom. Neviem, preco sa detiska ponahlaju co najskor sukat.

LETICIA

krpec pekne napisane, nevedia pozadie , nic a uz si otieraju papuliska, lebo to nezazili a prd vedia. neries, nevsimaj, vela stastia.

Krpec3

Takže prečítala som si všetky príspevky k tejto téme a z niektorých mi bolo fakt zle. Patrím medzi násťročné mamičky, teda vlastne budúce mamičky, pretože som v 37.tt. A poviem vám, že nie som žiadna rómka a všetko o antikoncepcii viem. Ale roztrhol sa nám kondóm. To sa môže stať 15. ročnej, ale takisto aj 40. ročnej. Preto nechápem tých ľudí, ktorí nás hádžu do jedného vreca. Ak aj vidíte mladú mamičku, neviete pozadie jej príbehu, jej tehotenstva a hneď odsudzujete!!! Nikdy by som si drobčeka nedala zobrať a aj keď som mladá, verím, že sa oňho dokážeme postarať. A ako tak čítam, kritizujú tu len tie ženy, ktoré deti nemali ako násťročné, alebo ich nemajú vôbec. Nemáte s tým žiadne skúsenosti, nepoznáte naše životy. Skúste sa najprv zamyslieť nad sebou a potom strkajte nos do vecí, s ktorými nemáte nič spoločné ;) a berte to ako dobre mienenú radu...

vejva

A este dodam ze slecna sa pyta ci su tu niake nast.rocne mamicky a aky mame nazor na nast rocne.Len asi sa uz aj zlakla lebo tu piseme starsie a hadame sa tu a asi to uz vypada ze nast.maju viac rozumu ako my.Jedno chcem vlastne povedat ze neodsudzujem nast.rocne ano treba si davat pozor ale uz ked je neskoro tak co narobime v tedy treba POMOCT!!!kazdy by sa mal zamysliet nad tym ze co ak sa to stane aj vam alebo aj vasim detom co spravite?.....Ja vravim teraz za seba budem sa snazit POMOCT ak sa bude dat a nepoviem mu ze nak sa na mna nespolieha

vejva

ja mam tiez pracujucich rodicov a pomahame si ked maju volno tak su s nim ked mam volno ja tak som snim.Tak aky problem ale potom mozno mas dobru pracu pretoze nie vsade a to musis uznat ze by ti netolerovali vkuse byt doma s dietatom.Aj ked je mi prednejsi ako robota ale co spravim nedam mu najest kazdy ma inu financnu situaciu v domacnosti ja si to nemozem dovolit.A velmi zalezi aky mas vztah s rodicmi ja ho mam suprovy a myslim si ze ich s tym nezatazujem ked chcu tak mi pomozu ved na koho sa mame v tejto dobe spolahnut ked nie na rodicov.Ale ak sa neda ani na nich spolahnut tak potom je to tak ako to je ....

jajka001_

ja mam syna, chodi do skolky a ked je chory, som s nim doma ja. ale ked mate problem s pracou a ochotnych rodicov, ktori asi nepracuju ked ostanu doma s malym preco nie. ja by som predsa nemohla ziadat od mojej pracujucej mamy aby mi ostavala doma s deckom.

vejva

Presne tak ja dakujem ze mam maminu taku aka je ze mi vzdy pomoze a nepovie mi ze staraj sa ako chces mam tiez 4 roc.syna a chodi do skolky a co myslite ved je katdy treti tyzden chory a to si mam brat OCR?ved by ma s prace vyhodili a vdaka ze mi ho postrazia stary rodicia.Nieje to lahke v dnesnej dobe ale keby mi matka povedala ze sa nemam spoliehat na rodicov ano postacim si aj sama co uz by som mohla ale dobre mi padne ked viem ze je dieta v dobrych rukach a nie u cudzich.Zuzka vies pochopia asi len take co maju deticky a musia pracovat.A hlavne ked nam nic z neba nespadlo zadarmo