Násť-ročne mamičky

zuzkas

súhlasím s vejva a ešte dodám:čo ak obaja rodičia idú pracovať,dieťa má 1,5-2,5 roka do škôlky ho ešte nevezmú a jasle sú drahé.kam majú rodičia dať dieťa?stará matka by sa mohla dokonca uraziť,keby si rodičia platili nejakú cudziu ženu /bolo by to aj nákladné a aj pre dieťa je lepšie,keď je so svojimi.je iné,keď sa chcú rodičia pravidelne zabávať,alebo cestovať a dieťa dávajú rodičom,s tým nesúhlasím,ale pokial sa jedná o takúto výpomoc,tak je to podľa mňa úplne v poriadku!my sa nespoliehame na starých rodičov,ale niekedy aj cez školský rok je moja dcéra u babky aj týždeň.a čo?zato som zlá mama,že chce ísť dcéra k babke a babka chce vnučku?niektorí tu pletú 5te cez 9viate,ale keď budú mať vlastné deti,tak budú vidieť,že len 2 rodičia non-stop na deti len ťažko stačia,pretože treba ísť niečo aj vybaviť,chodiť do roboty,lekárovi a aj si psychicky niekedy od detí oddýchnuť.radšej dám dieťa babke,ako nejakej kamarátke,alebo susede,ako to robia niektoré aj staršie mamy...

vejva

Ano suhlasim presne ak mame dobrych rodicov preco by nam nemohli pomoct a tesit sa ze su stary rodicia.A tu JAJKA zacina niekedy cely ten problem s nast.rocnymi pretoze ked sa im to stane tak ich niektory rodicia v tom nepodrzia iby pourazaju ze ked si vedela rostahovat nohy a nemala si rozum tak sa staraj vsak? a potom to tak aj dopadne ved dieta kt.caka dieta ma asi preboha strach ze co teraz tak caka pomoc od dospelych rodicov s rozumom ale ked ju zavrhnu tak potom porodi v kupelke a zakope dieta do zahrady to je vsetko v poriadku?a rodic sa este bude vyhovarat ze si 9 mesiacov nic nevsimol to uz je co za rodic!!!Ano nebola som tehotna ako nast.rocna ale ak by sa to stalo mojim detom urcite by som im ako matka pomohla ako by som vedela.Pretoze kazda pomoc dobre padne

jajka001_

zuzkas je rozdiel ich sem tam na chvilu doniest ci na prazdniny ked su uz vacsie a samostatne a ine je nechat starostlivost na nich

zuzkas

jajka ty už máš deti?..a k svojim starým rodičom si chodievala na prázdniny?myslím,že je úplne normálne byť u starých rodičov a neviem kto písal,že sa spolieha iba na nich. pokial je rodina normálne fungujúa,tak babky sa vnúčencom potešia a aj sa ich same dožadujú,takže tu asi nebola reč o dložení dieťaťa a keď je babka na dôchodku,tak sa teší,ak môže pomôcť a cíti,že je ešte na tomto svete užitočná!ja mám svokru 68r.pracujúcu a keď je doma,tak vkuse vyvoláva kedy už donesieme deti...

vejva

Laurina ano nikto to do mna netrepal nasilu ale ako 16 rocna som si myslela ze je to spravne chranit sa ved to tu aj ty opisujes ze kto ma rozum aby sa chranil,samozrejme ako som napisala ze HAK mi sposobil problem tak uz je tu ze nikto to do teba nasilu nepchal a mala si sa branit nebodaj kondomom a ....Ved je jasne ze keby nebolo keby tak urcite tu HAK neberiem ale uz je neskoro.Proste vsetkych hadzes do jedneho vreca mozno niake nast.sa vedia lepsie postarat o svoje deti ako starsie pretoze si buduju karieru.A ze deti nast.odlozia aby sa o ne starali rodicia ved v podstate ci mas nast.alebo nad 30 ak mas dobrych rodicov ved aj v tedy sa staraju o vnucence kolke idu pracovat a o deti sa staraju stary rodicia.Proste sa ti to nestalo tak to asi nechapes ale hlavne ze mas rozum

lionesssssss

jaaaaaaaaaaaj, úplne mi to vypadlo, že to si ty...

ale zase, ty vieš, že ja mám na to úplne iný názor. HAK ti to nijako neupravila, HAK ti len dodáva umelo do tela hormóny, keď ju vysadíš, tak to bude zase také aké bolo ... ale je to na tebe samozrejme... ja užívam bylinné kvapky a neviem si vynachváliť tú pohodku