Ahojte. Máte niekto skúsenosti s prírodnou kozmetikou? Rada by som vyskúšala už konečne nejaké pleťové vody, krémiky, atď z lekárne Neviete približne cenu? alebo máte osobne skúsenosti? Ďakujem za rady :)
Prírodná kozmetika
Ahojky milujem prírodnú kozmetiku, hlavne Weleda a Dulcia.
Píšem o nej aj u mňa na blogu tu: -odkaz odstránený-
alebo FB: www.facebook.com
Aleale, ja sama predávam na sashe, takže sa do mňa láskavo neobúvaj, moja kozmetika, o ktorej tu píšem nie je nikde na tejto stránke ponúkaná. Tam kde sa predáva, je priložený aj certifikát. Tak ako nebudem uvádzať svoje meno, nebudem ani konkurencie. Krémy sú určené na pleť podľa zloženia. Na niečo iné je kakaové maslo, na niečo iné šípkový olej... Máš ešte nejaké otázky? Rada ti odpoviem, myslím že som dosť dlho študovala na to, aby som čo to vedela. Viem prečo takto reaguješ, samozrejme ak je pravda, že si vyštudovaná. Pretože ťa učili, že to čo je v lekárniach je to jediné pravé a účinné. Ty sa maž čím chceš, do prírodnej kozmetiky netrkaj nos
Tak nikomu tu nerobis reklamu, v prvom rade len sebe a svojim kremikom za 2 euro. A povedz nam este prosim od coho su tie tvoje kremiky dobre?))) na akne, na vrasky, na zvlhcenie plete alebo od coho? Robis v domacich podmienkach aj vyskum, ako ktory krem pomaha. Mas aj klinicke skusky? Mas pokusne kraliky alebo ako to vyzera? Prepac, ale ako pracovnicke farmaceutickej spolocnosti mi tvoje zjednodusene a trapne nazory pripadaju velmi smiesne)))) Inac ak predavas necertifikovany produkt, vyrobeny po domacky, porusujes zakon. Vies o tom slecinka?))
A u koho si pozerala zlozenie? Ak nema nejaky konkretny vyrobca zlozenie v popise vyrobku, mozes mu napisat a spytat sa priamo u neho. A ja tu nebudem prezentovat ziadneho vyrobcu, aby si niekto nemyslel, ze robim komusi reklamu. Ja ked si kupim suroviny napriklad na krem, tak dam za ne cca 15 eur (suroviny sa kupuju vo vacsich baleniach) potom vyrobim kremik, naplnim nim skledene dozicky a predam kamoskam po cca 1-2 eura. Pretoze tolko to vychadza, ked si doma cosi vyrobite a rozpocitate kolko ste na jednu dozicku pouzili surovin...Na sashe su vyrobky drahsie, pretoze samozrejme ti ludia sa vyrobou zivia, nemozu vam predat vyrobok za skutocnu vyrobnu cenu/len za suroviny. Zas nebudte naivne. Plus sashe si berie nejake provizie za vyrobok, preto je to tam drahe
Ja som akosi nenasla na tej sashe zlozenie kremov. Teda ak je to pravda, co hovoris, tak povedz ktori su to ti dobri vyrobcovia na Sashe? Inac tie ceny... to si fakt asi urobim doma krem:-)
Trendygirl, neviem ci to myslis ironicky. Ak ano, tak neviem preco. Na sashe najdes naozaj dobrych vyrobcov. Ale daju sa zohnat aj inde. Urcite nie v lekarni, urcite nie v drogerii a uz vonkoncom ti nie su vyrobky so zarucnou dobov rok, ci dva roky! Ak pridam tie najlepsie prirodne zlozky do kremy a do toho konzervant, to si uz rovno mozete kupit cokolvek z drogerky...Urcite to nie je kozmetika, ktoru tu mnohe baby uviedli. Keby ste si niekedy v zivote skusili vyrobit krem, ktory by vam zabral az 4 minuty vasho casu, tak by ste jednoducho vedeli aj same, ze to co pisem o vode a konzervante, je pravda.
Trendygirl Sashe nie je kozmetika.
Presne tak essyglow, podme si vsetci teda kupit kozmetiku sashu, ktoru ponuka Marunka. Ta je 100% prirodna a vsetko ostatne je s konzervantmi. Sasha kozmetika ta je najlepsia!!!
Samila, ako vieš že tam nie je konzervat? Ty vieš aké názvy majú konzervanty? Keď čítaš zloženie, vieš ktorá vec čo znamená? Mne samej trvalo zopár týždňov, kým som sa to naučila...
Ako písala Marunka v jednej inej téme ohľadom prírodnej kozmetiky, pozrite si zloženie svojich "prírodných" krémov. Ak je tam voda (aqua), musí tam byť bezpodmienečne použitý konzervant. MUSÍ. Pretože keby vo výrobku s vodou nebol použitý konzervant, ten výrobok sa pokazí veľmi rýchlo. Ak do čohokoľvek použijem vodu+bezpodmienečne konzervant, nemôžem výrobok označiť za prírodny. Samozrejme, existujú aj konzervanty, ktoré sú schválené pre prírodnú kozmetiku, ale v mnohých výrobkoch, čo tu uvádzate som ich veru nevidela....
Easy glow, tak mi to vysvetli prosim, tie kremy maju, tie co som si objednali, trvanlivost rok. Preco to nie je prirodne? V zlozeni tiez nie je konzervant. Tak ako to je teda?