Ahoj,su tu studenti,ktori navstevuju SZU?Viete mi poradit typy,ako sa ucit na prijimacky?Ako ste sa ucili vy?Vdaka za kazdu radu:-)
Študenti na SZU-Lekarska fakulta
student lf, kde studujes? :-) nechcem sa porovnavat, len ma to zaujima. mne na szu (alebo jej studentoch) vadi, ze maju neustalu potrebu sa obhajovat. ja chodim na medicinu do ciech a viem napisat na skolu aj pozitivne aj negativne veci. je to proste fakt, nebudem sa tvarit, ze moja skola je dokonala. ale je fakt, ze na szu vacsinou idu ludia, ktori sa na inu medicinu nedostali. szu nepripravuje studentov ani po psychickej stranke. ked si to tak vezmete, kolko ludi je teraz v piatom rocniku? takmer vsetci, ktori nastupili do prveho rocnika. a naozaj si myslis, ze takmer vsetci su vhodni na povolanie lekara? byt doktorom je dost stresujuce a studenti szu to budu mat este celkom tazke, ale o tom nechcem hovorit, to sa uvidi casom, ako sa uplatnia lekari z inych fakult a ako zo szu. dalsia vec, szu je pomerne nova skola, nema take zasoby preparatov na anatomiu. ked si vezmes, ze jeden preparat mozu studenti pouzivat aj 10 rokov, tak skoly, ktore su starsie, ich maju viac, tym padom mozu poskytovat kvalitnejsiu vyucbu. nie kazde telo vyzera rovnako, cim viac preparatov uvidis, tym mas vacsiu istotu, ktoru napriklad ako chirurg potrbujes. neviem, ci ma szu kostiaren. celkovo vam vela otazok na studentov zo szu, ak by mi niekto odpovedal, budem rada. naopak, na szu sa mi paci anglictina (aj ked neviem na akej je urovni, ale aspon jej je viac). nie je problem z bratislavy pricestovat do brna, do prahy a ist na prednasku a potom si porovnat, kto je na tom lepsie, kto sa viac nauci. paradoxne, aj ked je to v cechach (alebo teda mimo szu) na prvy pohlad ovela narocnejsie, bude to v praxy lahsie. co mali studenti na szu ulahcene, budu musiet dobehnut po skonceni skoly. a lepsie sa uci, ked to mas dobre vysvetlene, odprednasane a mas k dispozicii dostatocny pocet preparatov a kosti. je risk ist na szu, nikto nevie teraz povedat ako budu absolventov zo szu brat. ale je zbytocne sem nieco pisat, niekot by si mohol mysliet, ze ziarlim, ale naozaj to nemyslim zle, len chcem uducim prvakom povedat, nech si rozmyslia, preco idu na skolu. a samozrejme prajem vela stastia. a niekedy by som si rada popisala s clovekom zo szu, ktory mi mi vedel napisat pozitiva aj negativa skoly, pripadne odpovedat na par otazok
Videla si už neakého doktora , ktorý by sa neuplatnil? hovorím to z vlastnej skúsenosti, otec je doktor a poznám strašne veľa doktorov zo všeliakých odborov aj ich názor.Že neistá budúcnosť. Všetko závisí aj tak od atestácie, ktorú si možem urobiť aj v Tramtárií aby som sa presadil... A mimochodom keď každý rok odrobím stovky hodín na inom oddelení (čo som už začal) tak sa mi to zapíše a o zamestnanie nebude núdza s takými skúsenostami. Preto je jedno na akej škole človek študuje (na SK určite, jedno či Martin,SZU, alebo UK )záleži na tom ako kto na sebe pracuje.
lebo ta skola si este neziskala meno. bud na nu maju ludia negativny nazor, pripadne neutralny. nemyslim to zle, najdu sa aj s nazorom pozitivnym, je ich vsak malo. ale je pravda, ze ak vyhodia niekoho z uk, prahy alebo brna, ide na szu, lebo tam to zvlada. aj tejto skole ttreba obetovat cas, volno a ucit sa. len mi pride skoda vystudovat skolu, vrazit do nej peniaze, cas a mat svojim sposobom neistu buducnost. nikto nevie, ako prijmu absolventov szu nemocnice a zamestnavatelia. ja by som si pockala aspon na dva rocniky absolventov a potom sa rozhodla. takze pre ludi, co maju inu moznost odporucam vyuzit ju, najlepsie cr.
SZU má dosť chýb , spočiatku sú niektoré teoretické predmety držané umelo , lebo vychádza z postgradualu , ale to pravé orechové nastúpi až od tretieho ročnika , prax vyučujú najv. odbornici na SR mimochodom prednostovia oddeleni v nemocnici Kramáre. A ani tie prvé roky nie sú zlé, Biochemiu, Anatomiu, Fyziológiu a Histológiu učia známe mená v týchto odboroch. Napíš prečo je risk tam študovať ,keď už si začal. ďakujem
pre Tina_ZA: to je blbost, ze ked je na skole 30-35 ludi, tak je lepsia kvalita. ved aj na skole, kde je 300 ludi su rozdeleni do kruzkov. peter studuje v prahe na druhej lekarskej fakulte, kde je dost velky problem dostat sa. szu ma naozaj vela minusov. ja neviem, ci si robila prijimacky aj niekam inam, ale szu je dost risk. ak chces, napisem ti aj preco. mam tam kamaratov, ked sa bavime o skole, tak prave ludia zo szu nic nevedia. a bez teoretickych vedomosti sa tazko robi klinika. ja nehovorim, ze sa na szu ucia ludia malo, na kazdej medicine sa ludia ucia vela, ale oproti inym fakultam a skolam je to naozaj malo
Peter tu ma zjavne komplexy z toho ze sa na medicinu nedostal.Neviem ako si to mozes dovolit posudzovat,ked vies velke H o tej skole.odisli tm ucit profaci z UK a od 1953 je SZU jedina skola ktora poskytovala postgradualne studium to jest atestacie lekarom.tak mi tu nevykladaj ze to je odpad.jedna vec je narocnost skusok.narocnost skusky este nevypoveda o kvalite univerzity.a okrem toho beru len 30 najlepsich,to znamena ze tymto ludom sa aspon budu lepsie venovat,budu lepsie pripravení..a ked sa tam niekomu nebude pacit tak prestupi no a čo.
na druhej lekarskej v Prahe.. samozrejme, cele studium je individualne, a zalezi na kazdom ako k tomu pristupuje.. ale co viem na 100% je fakt, ze na SZU spravi clovek skusku aj ked vie o polovicu menej od cloveka co zo skusky vyletel hocikde inde... chyba nieje v ludoch, ale v SZU