Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

Feliss

carey ja mam tiez problem zo stehnami a zo zadkom, mam kratke nohy bohuzial :D ale zase mam dlhy trup cize s bruchom a pasom nikdy problem nebol...drzinm palce :D ja zase korcule, to je presne na nohy a zadok...a este som zvykla aj behavat, ale ten pohyb ma straasne nebavii...:D

carey

no ja ked cvicim tak zo mna tecie, napr na steperi po 20min som riadne spotena a aj unavena, ale zevraj nezalezi na poteni u kazdeho je to ine, ale urcite to neflakam. Neviem mozno je to este kratka doba daco vidiet, tak schudla som zatial kilo na vahe . ja by som to radsej na obleceni chcela vidiet a brusko mi zatial dost trci stale a aj stehna su hrozne makke

mataBB

feliss mozarella byva aj light, ta ma len nejakych 600 kj na 100 g..alebo nejake light syry, ale treba citat obaly, lebo niektori vyrobcovia do syrov pridavaju aj rastlinne tuky, co uz mi pride uplne na hlavu..syr ma byt syrom a nie nejakou nahrazkou

Feliss

tvarohy samozrejme nizkotucne len kupujem.. a k tarhoni som si mala co dat ? och toto je veda ..a bielkovinu teda ku kazdemu jedôlu by som mala?

Sisi135

Feliss: K tej tarhoni máš kde bielkoviny moja? Ono fakt je dobré jesť tie bielkoviny v normál množstve ku každému jedlu, pričom k večeru už tie kvalitnejšie.
Carey: Skús tú smotanu zameniť aspoň za nejaké acidko alebo tvaroh. A feliss na tvarohy jemné pozor.Niektoré sú moc tučné a jeden obsahuje toľko sacharidov že až

Sisi135

To počítanie je zo začiatku fakt fajn potom to už máš v oku :D Ja zvyknem používať lucy.cz kedže majú strašne veľa potravín v ponuke alebo www.flora.cz - tam si rátam denný príjem. Teraz už len raz za čas keď to chcem okontrolovať. Na lucy sa ale treba zaregistrovať, ak si chceš rátať denný príjem ale energiu potravín na 100 g ti ukáže a ako vravím je tam fúra potravín (zo 20 druhov a výrobcov cottage, hádam aj 50 rôznych syrov,...) aj keď niektoré sú v inej kategórii ako by mali byť (napríklad orieškové musli medzi mäsom).

A ešte k tomu cvičeniu: Jesť môžeš aj pol hodku po cvičení ja som v chudnutí jedla tak že 20 - 30 min po cvičení bielkoviny a zelenina a váha bola prajnejšia jak keď som dodržiavala ten odstup že hodinu po cvičení nejesť. A ako píše cinni ovocie po cvičení len ak chceš rysovať to ja robím teraz. Najprv ovocie a potom normál jedlo. Pred cvičením je dobré jesť 60 - 90 minút.

A Feliss k tomu nadúvaniu zo zeleniny to je individuálne. Moju mater napríklad nadúva z kalerábov a aj tak mi ich papá. Ja nemám problém zo žiadnou zelinou ktorú papám takže úplne individuálne

Feliss

carey zalezi na tepovej frekvencii, a na dlzke cvicenia..Ak cvicis tak ze niesi spotena ci zadychcana, tym padom nechudnes az tak vyrazne ... ja sa chodievam korculovat, ale to 1,5 hodky furt sa korculujem, ani nezastanem, a mozno je to smiesne, ale vzdy si prstami kontrolujem pulz na krku, ci bije rychlo :) ak pomaly tak zrychlim tempo .. :D :D a vlastne telo chudne az po 20-30 minutach vyraznej zataze "kardio"...Ja som to pochopila vo fitku, chodila som tam a cvicila ako blba hodinu..nechudla som na tuku ale spevnela som..aj brucho som mala namakane a aj kocky bolo vidno..kebyze do toho este nejake kardio robim tak aj chudnem...potom so mto riasila tak, ze 20-30 minut na bez. pase, potenie a rychly tep..a potom az cvicit cviky...ale potom zdrazel beziaci vo fitku osobitne bolo treba platit zan..tak som prestala chodit..a zemiaky su fajn podla mna..Ja som dnes mala samu tarhonu zo salatom napr. :D