Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

Sisi135

celozrnné cestoviny (ako všetko celozrnné oproti ich bielej variante) má tú výhodu že má nižší glikemický index a omnoho lepšie zasýti

Feliss

No tak urcitew ze vzdy nebudu celozrnne, kebyze chodim do roboty atd. tak je to ine , mala by som na to...Ale este rok mam na strednej , ale uz sa chcem stravovat zdravo ...aj cez cely 5rocnik, ale aj po strednej

cinni

nic si nerob z normalnych cestovin,..ja tiez nekupujem celozrnne, su drahe, a ked ich nezjes kilo, je to ok, kludne jedz aj obycajne...

Feliss

no ano nasla ale zatial nekupila, nemala som tolko...Kupila som si tvaroh, bielay jogurt, ovsene vlocky, a celozrnne kajzerky.. videla som aj spaghetti celozrnne ale 2eura, a aj ine tvary celozrnne a tie neboli az tak drahe len nieco vyse eura..Kupim ked pojdem robit.. nemam teraz uz peniaze

Sisi135

A fasa obchod na zdravé veci je aj kaufland. Mne tam pracuje mater tak mi odtiaľ nosí plno vecí - napríklad celozrnný kuskus mňam! Feliss tých rýb škoda, ani nevieš aká mňamka sú cestoviny s tuniakom a rajčinami. Inak našla si v bille nejaké vhodné cestoviny?

Sisi135

Feliss: cestoviny ja niekedy robím že chudá šunka, nízkotučný syr, šampióny a zapečiem mňam! Na obed rozhodne nie len jogurt ten je na bielkoviny slabší a obed je predsa taký ,,silnejší" chod. Kečup radšej nie ale môžeš lúpané paradajky v bille majú také v konzerve zloženie čisto len paradajky a paradajková šťava a majú 90 kj a žiadnu soľ alebo je aj verzia s bazalkou. Alebo mäsko do cestovín a do toho trochu jogurtu a máš fajn cestovinový šalát. K tej mozzarelle je aj mozzarella light aj zottarella light obe sú fajn. Keď máš billu na skok pozri nízkotučné tvrdé syry - v tej našej mali dnes grunlander light (24,5% tvs) a kleopatru (13%tvs) Ja mám veľmi rada tú kleopatru je fajnová a má super hodnoty. Tavené syry moc nie, síce môžu byť light ale obsahujú veľa taviacich solí a éčok

mataBB

feliss no neviem co mas ty konkretne rada, ale tak nejaky nizkotucny tvaroh alebo take nieco..alebo nejaku rajcinovu omacku, ale prosim len nie kecup, kecup obsahuje vela skrobov bohuzial, v sucanosti s rajcinami nema az tak vela spolocne :)

alebo nejake cestoviny s kuracim masom, alebo ako priloha k rybe...

alebo tuniak v stave, k tomu nejaka zeleninka, biely jogurt miesto dressingu a mas taky cestovinovy salat na studeno napr