Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
nic si nerob z normalnych cestovin,..ja tiez nekupujem celozrnne, su drahe, a ked ich nezjes kilo, je to ok, kludne jedz aj obycajne...
Feliss: cestoviny ja niekedy robím že chudá šunka, nízkotučný syr, šampióny a zapečiem mňam! Na obed rozhodne nie len jogurt ten je na bielkoviny slabší a obed je predsa taký ,,silnejší" chod. Kečup radšej nie ale môžeš lúpané paradajky v bille majú také v konzerve zloženie čisto len paradajky a paradajková šťava a majú 90 kj a žiadnu soľ alebo je aj verzia s bazalkou. Alebo mäsko do cestovín a do toho trochu jogurtu a máš fajn cestovinový šalát. K tej mozzarelle je aj mozzarella light aj zottarella light obe sú fajn. Keď máš billu na skok pozri nízkotučné tvrdé syry - v tej našej mali dnes grunlander light (24,5% tvs) a kleopatru (13%tvs) Ja mám veľmi rada tú kleopatru je fajnová a má super hodnoty. Tavené syry moc nie, síce môžu byť light ale obsahujú veľa taviacich solí a éčok
feliss no neviem co mas ty konkretne rada, ale tak nejaky nizkotucny tvaroh alebo take nieco..alebo nejaku rajcinovu omacku, ale prosim len nie kecup, kecup obsahuje vela skrobov bohuzial, v sucanosti s rajcinami nema az tak vela spolocne :)
alebo nejake cestoviny s kuracim masom, alebo ako priloha k rybe...
alebo tuniak v stave, k tomu nejaka zeleninka, biely jogurt miesto dressingu a mas taky cestovinovy salat na studeno napr