Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
No dobre tak si dam samu tarhonu so salatom, moze byt? A na veceru co mozem, okrem kuraciny, a zeleniny? Cotagge zjem polku ale uz aj s pecivom..Jedavam ho v skole bez peciva, pretoze si zvyknem do skoly zobrat biely jogurt a k tomu si dam celozrnny rozok vzdy..Myslela som si zeby to bolo vela peciva denne..A ryby nejem, nechutia mi..Nevedela by som ich skonzumovat, mazna jedna :) a este otazocka, ako mam zakompovnovat semena do jedalnicka, napr. orechy apod. Neviem si predstavit jest orechy cojaviem na desiatu ako samostatny chod...ci ich moze supnut do tvarohu, alebo jogurtu? ale tvaroh zvyknem aj na olovrant jest, a poobede velmi sladke by som nemala(aj ked si davam pol lyzicky medu don vzdy)
no podla mna je dost masa na obed aj na veceru,... bravcove je dost kaloricke, ja som takmer uplne vylucila (pre porovnanie napr. CHUDE bravcove ma okolo 280kcal a kuracie prsia okolo 100kcal na 100gramov a to neratame nejaky tuk a pod..) a jest maso 2x denne zatazuje travenie a spravny chod travenia je zaklad pre chudnutie a imunitu.. ja som dokonca zvykla jest maso len cca 2x tyzdenne, 1x rybu..takze daj si obedik, ale na veceru asi maso nepapaj, daj si radsej zeleninku..tarhona je ok, pokial sa nepripravuje na vela oleji (ja davam vsade olivovy, a menej) Cottage zjem cely vtedy, ked k nemu davam jednu celozrnnu zemlu,.. ak si davam aj kopec zeleniny, alebo kusok sunky, tak vtedy si davam polku, lebo nevladzem:) ale jem ho hlavne po posilke..
A ano, mozes si dat pecivo 2x (jasne ze zalezi aj na tom, s cim ho jes) :)
No billu mam 100m od vchodu nastastie, pojdem sa dnes pozret do nej..Aj tak mi treba tvaroh na olovrant..Pozrem teda celozrnne cestoviny, a davka je teda 40g, ano ? Aj do skoly si budem robit..A ja tiez nebyvam chora, ja som nemala teplotu 10rokov..Lenze minuly rok mi zobrali mandle a odvtedy mi vsetko prechadza do priedusiek bohuzial..Citim sa zle dnes, takze korculovanie sa odklada :( a este otazocka, na obed si mozem dat vazne cokolvek co je navarene? len mensie porcie..Dnes mame napr. bravcove maso na kocky s tarhonou..Mam aj prsia v mraznicke ale to mam pripravene na veceru... A ten cotagge si budem delit na polky, len si to dfam s pecivom lebo zo sameho sa nenajem..A doobedu si mozem dat pecivo aj 2x ? dakujem Vam :)
ked zjes cely cottage, nebudes mat nadmerny prijem bielkovin, preboha:))) ja vidim, ze mas vela nastudovaneho, ze isto vela googlujes, ale objektivne nesuhlasim s tvojim nazorom, konzultovala som to aj s mojim ex trenerom,..zeny vseobecne maju skreslene nazory o prijme bielkovin pri chudnuti a hlavne pri sportovani..
@feliss, ja robim tak, ze nakupujem cerstve pecivo vo velkom a dam ho zamrazit... ked ho potom rozmrazis, je uplne cerstve, ako by si ho kupila v ten den, takze si mozes nakupit do zasoby:).. a kapusta nenafukuje kazdeho, mozes vyskusat, mne z nej napr. nic nieje, urcite ju papaj, je velmi velmi zdrava :) a na imunitu odporucam aspon 1000mg C vitaminu denne, ja som bola chora kedysi 2x do mesiaca,.. od novembra jem takto cecko a neochorela som od vtedy ani len nadchou, a tom som bola niekolko krat v chripkou nakazenom kolektive, partner mal teploty a pod.. a ja nic, zabera to:)
sisi ja viem ze je to zle o 17 tej posledny krat,zvykla som si dat okolo 20 nejake acidko,alebo karelab.Ale vidim,ze sa vyznas v stravovani.
Feliss: Pri športe fakt pozor na kvalitné oblečenie lebo ľahko skončíš s chrípkou. K celozrnným cestovinám mi CBA máme trochu od ruky takže som tam nebola ani nepamätám, ale naisto majú celozrnné cestoviny v bille - aj tie špaldové čo mám rada ja aj ,,normálne\" pšeničné celozrnné také malé kolienka. Ale nie tam kde majú cestoviny ale tam kde majú bio výrobky a potom ešte v tescu také trojfarebné špirály - tie zas majú tam ako majú vločky, semiačka, knackebroty (aspoň u nás) a super výber celozrnných cestovín (ako aj kopy ďalších vecí) je v DM drogerie značka alnatura
no tak dnes som si dala polku cotaggu..ta druha zajtra na ranajky :D a na veceru som mala prsia a salat...a vyskusam si daco donho supnut, neda sa jest takyy samy..a cinni no zacala som korculovat, bola som vcera ale asi som to podcenila- nevhodne oblecenie, lebo nieco na mna lezie..dufam ze nebudem chora..no tiez som citala ze vela bielkovin neskutocne skodi..a tie cestoviny, pokusim sa zohnat nejake celozrnne (maju to v beznych "cbackach" ? ) a zase som niekde pocula ze zo zeleninovym salatom tiez opatrne...ze vraj kapusta nafukuje cico...ale okrem kapusty mozem? dnes som cely den jedla k jedlam salat s kapustou...tak asi budem ako balon :D inac dakujem baby :)
Ja viem cinni, taktiež cvičím a mám vyšportovanú postavu - jem dostatočné množstvo bielkovín. Ja som len chcela poradiť, skús si pozrieť na nete niečo o nadmernom príjme bielkovín. Feliss rozhodni sa koľko budeš jesť a čo sama, ja len som chcela pomôcť. A Helus myslíš že je vhodné jesť posledné jedlo o 17tej?
cinni ja tiez som zvykla a nemam problem jzedz cely cotagge,so zeleninou,ale aj tyky samotny na veceru.A mozem povedat,ze ma zasyti,a vydrzim uplne od 17 do rana.
niesu bielkoviny ako bielkoviny...ja napriklad jem minimum masa a clovek ktory papa vela zeleniny,ovocia,menej masa a sportuje, potrebuje vela bielkovin (zakladny stavebny material pre svaly a VELMI dolezity prijem hlavne pri chudnuti) tiez sa vyznam v zdravej vyzive, dost kvalitne a vravim ti,.. cely cottage nemoze ublizit..ak si mala problemy s pecenou, isto nie koli cottagu :)