Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

cinni

inak, mam dobry recept na tvarohovu pomazanku:) tvaroh+trocha zmaknuteho masla+vajicko na tvrdo+cervena paprika+cibula+trocha horcice, vsetko rozmixovat a natriet na pecivo, velmi dobre:)

ja som napr. neplanovala vobec chudnut, moja vaha bola ok, len som zmenila stravu koli zdraviu (aj veci ako sacharidy rano, poobede skor bielkoviny a pod...) vynechala vyprazane, sladkosti, zacala som si vazit jedlo a sledovat vyzivovu a energeticku hodnotu, lebo som bola zvedava.. zacala som intenzivne cvicit. Nedrzala som ziadne hladovky, moja strava bola pestra a zdrava a aj tak som schudla od leta cca 6 kil, cize moje telo sa dostalo na nejaku svoju prirodzenu vahu (aj ked ludia ma kritizuju, ze vazim malo, ale nezacnem koli nim jest torty a rezne teraz)

odporucam stranku www.kaloricketabulky.cz ked sa prihlasite, mozte si sledovat jedalnicky a budete velmi prekvapene, co ma aku kaloricku hodnotu, vypocitate si vase BMR a cielovu vahu a program vam ukaze, kolko mozte prijat, aby ste pomaly ale isto na tu vahu schudli,... Ale pozor, musite pridavat aj denne aktivity, cim sa vam povoleny prijem automaticky zvysi... ja si takto udrzujem vahu a nehladujem nijak,..

ked sisa dokazala tak pekne schudnut, isto ma nejake dobre typy aj ona:)

Feliss

tieto gramaze, jaaj asi zacnem vazit :) ale uz mama nervozna je zomna ako sa stravujem, a este ked nabehnem s vahou tak uz co mi povie :D nevadi, nezajem :D ja chudnem a basta :D no okej cize do jogurtu ci tvarohu..15g .... A pojdem dnes nakupit celozrnne pecivo a dam do mraznicky (len neviem, je nedela, ci este budu mat nieco v Bille ) a k tym cestovinam teda co mam jest/ a co nejest ? a to pecivo, no takze mozem doobedu po jednom rozku napr. o 10tej s jogurtom a o 13tej ku cotagge ..ale poobede uz pecivo nejedavam... a na olovrant co ? to co na desiatu ? len to uz bude asi fakt vela bielkovin...

Sisi135

cinni: ja mám taktiež info od profi trénerov čo sa týka tých bielkovín, ale nechajme to už tak ja sa nechcem hádať, takže mier, ok?

Feliss: pečivo môžeš jesť aj päťkrát denne ak sa ti nezunuje, ide o to koľko si dáš. Doobeda tak 70 - 80 g a poobede vždy polovicu z toho - chlebík alebo vločky by si mala mať aj k olovrantu a trochu aj k večeri. Keď sme pri tom chlebe fakt zamraziť ho a potom rozmrazovať je paráda. Ja som sa to naučila od otcovej frajerky a keď som doma tak vždy rozkúrim pec, potom vypnem a na pár minút tam šupnem chleba. Je to mňamka ako pekárovi ukradnuté :)

carey: tak ako vraví feliss po cvičení bielkoviny: kuracie/morčacie, vajcia (teda hlavne bielka, ryby, náš slávny cottage,... tvaroh moc nie ty totižto potrebuješ doplniť bielkoviny už aj a tvaroh sa pomaly rozkladá (cca 6 hodín) preto sa odporúča ako druhá večera ale jasné že ním nič nepokazíš akurát to mäsko apod. je lepšie a k tomu nejakú zeleninu čo obsahuje aj trochu sacharidov - tá mrkva je fajn :) A kľudne jedz aj večer. Ja keď som chudla tak som sa z cvičenia vracala bežne 20 00 - 20 30 a potom som tiež jedla 2 hodinky pred spaním.

a feliss k tým orechom a semienkam viem že sa ti zdajú sladké, ale nie je to sladkosť je to prevažne tuk - ZDRAVÝ TUK. Ja jem orechy a semienka ráno do vločiek a poobede na olovrant - jasné daj si ich do toho tvarohu. Množstvo desať až 15 g (10 - 15 lieskovcov /mandlí, tri veľké paraorechy,...alebo dve čajové lyžičky semienok) Ja jem orechy aj na druhú večeru niekedy keď zistím že som cez deň mala málo tukov

Feliss

presne, a je to ozaj fajne ja som si tvaroh rozdelila na 2x lebo mal 250g..A velmi mi to chutilo, ten medik, jablko pokrajane, a este hrozienka..uzastne a chutilo to ako sladkost uplne, lepsie ako horalka, a navyse ma to zasytilo paradne..Aj ked , ja si kupujem ten slahany tvaroh nie hrudkavy, viem ze ten hrudkavy je vyzivnejsi, ale tak slahany je mnamy, ako mascarpone :D ako tiramisu,,Nabuduce si dam don aj skoricu...Hej asi skor na desiatu, ako na olovrant...A do cotagge si daj napr. varene vajicko, pomazanka fajna , dnes som to jedla na ranajky :D alebo si pokrajaj nejaku sunku do toho , a sisi mi radila este aj suseny cesnak..moze byt fajne :D a cestoviny s cim jedavate?? ja milujem kecup, aj ked viem ze je to sladke..a mozarella asi tiez nemala by byt...tak sunku pokrajat, a nejaky nizkotucny syr, mohlo by byt?

carey

Fellis, teda davas mi dobre rady na jedla, ale ten tvaroh asi skor na tu desiatu ked si to davas na sladko aj ja si to tak spravim mnam, lebo zas nemozem si sladke odopierat, potom zjem naraz vela, tak radsej aspon obcas takouto formou :)

Feliss

Cinni, po cviceni hodinu nejest? dobre vediet :) a pocula som ze pred cviceni vraj 2 hodiny nejest , ale potom zase nedodrzim zasadu jest kazde tri hodiny..Lebo napriklad som sa korculovata od dvanastej do druhej ..Jedla som o desiatej...A potom som jedla po druhej..cize ako teraz..prec cvicenim mozem?? aby som to stihla s tou hodinou po cviceni nejest..a cotagge aj ja si zvyknem vajicko dat varene don ( same je to otras ) .. a vecer cestoviny, a to su sacharidy. nepriberem stoho? nechcem to prehanat s tou dietou, ale zase nechcem nieco pokazit, ked uz si odriekam tolke dobroty ( dnes nam doniesli tortu znamy, z oslavy, joj ci by som ju doslovne ZOZRALA :D :D ) a tie orechy do jogurtu alebo do tvarohu, okej..A nevadi ze jedavam na olovrant tvaroh s medom, hrozienkami susenymi a jablkom pokrajanym? asi to presuniem na desiatu skor..ale to potom zase nebudem prijmat "pomale sacharidy" tak ja uz neviem ako to mam vykombinovat....

carey

:) dakujem a na tu veceru si mozem teda dat ten tvaroh, lenze s cim mne samy nechuti a aky tvaroh? ja kupujem ten rajo modry 250g. A ten cottage si mam dat samy alebo to vajicko, uvarene na makko a tak zjest? hih prepacte ak sa pytam ale radsej tak ako keby som si mala uskodit svojou hlupostou.

cinni

fellis, no na veceru,... ja jem ryby, zeleninu, cestovinove salaty, cestoviny s tvarohom, cestoviny s tuniakom a zeleninou, ale ked nemas rada ryby tak ich jest nemuis:) (ale vecer davam len polovicnu cestovin, gramaz doplnim tym ostatnym) ten cottage napr s varenym vajickom a celozrnnou zemlou... alebo mozzarelu s paradjkou... ja si myslim ze s mierou vsetko okrem ovocia, sladkosti a mastnych jedal...semiacka a orechy mozes aj do ranajok, do jogurtu s ovsenymi vloc. a podobne,, alebo vramci olovrantu, si das hrst:)

carey, fellis ma pravdu, po cviceni jedz bielkoviny (varene alebo dusene kuracie so salatom nejakym, nemusis zjest pol kila:)),..alebo tvaroh, vajicko..) vela bielkovin obsahuju aj strukoviny (soja, fazula...) ale urcite ziadne ovocie (ak nechces naberat objem svalov) ani nic sladke.. len neurob chybu, ze po cviceni nebudes jest, lebo si budes mysliet, ze viac schudnes...to skor si poskodis pri chudnuti.. po cviceni pockaj este hodku a tak papaj (telo este spaluje)

carey

ahojte baby, chcem sa vas spytat, ak idem cvicit vecer, ale myslim tym len kardio,steper, orbitrek cca 45min a pridem domov co mam potom jest? Lebo vtedy je okolo 7 hod a ja uz nechcem jest nic kaloricke, aby som nepribrala, som si davala len zeleninku ze mrkvu, kalerab lenze zas ked idem neskor spat, tak som strasne hladna... Ja mam 173cm/63,5kg.