Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
mne chutia viac..ale mas strasne vela druhov..kukuricne, spaldove...take uplne tmave,..chut je niektorych zvlastna, ale ja ich mam rada... najvacsia vyhoda je, ze ma po nich nenafukuje ako po obycajnych z bielej muky
cinni a chutovo su tie cestoviny ine?lebo zas ja som taky expert ze kupim nieco, uvarim to a potom to nechcem, tak preto sa pytam
bebe dobre rano je marketingovy oblbovat, je to keksik ako kazdy iny, urcite by som ho neratala do racionalnej stravy:))
a este k tym casom. ranajky cca 7.00/7.30, desiata 9.30, obed o 12.00, olovrant okolo 15.30 a veceraj tak okolo 18.00............
tak si k tomu daj nieco sladke, to tiez nemozes uplne vynechat. ja mam rada napr. BEBE dobre rano, alebo musli tycinku............
pri celozrnnych potravinach ide hlavne o to, ze organizmus potrebuje viac energie na ich stravenie, ako na ine potraviny,..cize sa z nich "menej" pribera, telo ich dlhsie travi
ak chce schudnut, lepsie je cvicit ako ratat kalorie....rano by som striedla pecivo so syrom, sunkou a k tomu zeleninu, alebo ovsene vlocky s bielym jogurtom/nejlepsie doma pripravene/.desiata - ovocie. obed polievka a druhe ale v rozumnom mnozstve. olovrant jogurt a vecer nejaky zelen.salat so syrom, kuskom masa, sunkou...........a cely den vela pit
a tie celozrnne cestoviny maju inu chut ako normalne? alebo konzistenciou? lebo co mame celozrnnu muku napr doma, tak ta tym ze su tam prave tie obaly a cele zrna pomlete, tak ide tazko do krku...nie som z nej moc nadsena