Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
iwus, vidis - tato tema, ci ina, vsade tie iste inofmacie. ked sa nechces nicoho vzdat, naozaj bude snaha marna.
dakujem :) takze potom to je jedno kedy cvicim ? lebo ja napr. chodim dost skoro spat.. max o 22:00 som v posteli..niekedy uz o deviatej....takze keby som si dala veceru o siestej a potom cvicila potom by som uz nejedla a isla by som spat .. bolo by to spravne ?
iwus- ale teraz nemysli nato co povedia spoluziaci...ved nemozes nejest poobede nic, je to dost dolezite aby si si udrzala nastartovany metabolizmus, a tiez aby si nejedla o to viac vecer....a tiez si myslim ze obedove jedlo na veceru sa nehodi...ja som jedla dnes o siedmej prsia zo salatom napr.. bielkoviny
boze moj.. co mate proti bananom??? ved je to jedna z NAJ veci, hlavne pre ludi co sportuju,..zasyti, ma to kopec vitaminov B, draslik a podobne....ja to nechapem niekedy:)))
a ked clovek zje pred cvicenim jablko, nemusi cakat hodinu pol:))) hodka a pol az dve sa rata "normalne" syte jedlo
a potom budú na mňa čumieť spolužiaci že prečo mám napr. kura v škole alebo ja neviem :/ to nie je ako v robote tam sa to dá aj ohriať a nie je to nič čudné
skus dodrzat zasadu 5x denne...naozaj...ked budu mensie porsie a zdrava strava tak to ti len nastartuje metaboliznus, a vlastne ked jes 5x pomenej, tak chudnes aj tym ze potrebujes energiu na travenie potravy..a lepsie 5x travit ako 3x..v ramci zdravej stravy...tskze v skole by si mala jest....normalne ranajky desiata obed olovrant vecera..
iwus a co keby si to urobila tak, ze by si si vzdy, to co mama navari, zobrala druhy den do skoly na obed? a na veceru uz nieco lahke, bielkovinove
ved to snad mame mozes vysvetlit, ako celkovo podla mna taketo vecery nie su vhodne pre nikoho, ved to telo to cez noc dobre nestravi
a ešte sa chcem opýtať: aké ovocie je dobré na chudnutie? teraz máme jablká, banány, pomaranče a aj hrušky ale hrušky poväčšinou cez leto...že vraj banány nie sú dobré na chudnutie
napr. raňajkovať budem grahámový rožok so šunku a na desiatu nejaké ovocie?? lebo ja nedesiatujem v škole iba raňajkujem a obedujem jogurt, snažím sa aby bol výdatný, lebo prídem až okolo 18tej alebo 19tej domov a musím zjesť to čo mama navarí