Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

Sisi135

iwus: jedla sa nesmieš báť správne jedlo ti len pomôže! Jesť 5x denne sa ti zdá veľa? Ja jem 6x denne (a vždy som aj jedla) a schudla som. To máš len v hlave zafixované že ak budeš jesť priberieš, ale nepriberieš ak si správne poskladáš jedlo. S tým cvičením poobede. Ja dojdem domov poobede najem sa a pomaly idem cvičiť (beh), kým dojdem a prezlečiem sa je hodina od jedenia. Potom do polhodiny po cvičení zjem malý kúsok ovocia (ale ja už nechudnem skôr rysujem) a o hodinu riadnu večeru (hlavne bielkoviny kuracinu /morčacinu/ vajcia alebo tuniaka) s kopou zeleniny a nejakými cestovinami, pohánkou,... A potom cvičím ešte večer (19 00 - 20 00) a to jem podobne

Feliss

fuxinka- uz sme to tu preberali skus to najst :D ze 60-90 min pred cvicenim najpozdejsie jest..a po cviceni aspon hodku nejest, a hlavne bielkoviny po cviceni, nech nakrmis aj svaly..

cinni

ja mam to iste...ale ja niekedy koncim v praci aj o siedmej:))) je to tazke...fitko malokedy stiham, tak cvicim doma.. ked prides dom, daj si nejake ovocie,..jablko, alebo grep..ananas..... alebo banan, pockaj 20 minut a mozes zacat cvicit,.. po cviceni oddychni, daj sprchu a tak 45-60 min po cviceni sa napapaj,..ale uz nie ovocie (ak chudnes) radsej nejaky tvaroh, alebo kuracie so zeleninkou..:)

fuxiinka

Ahojte :) mam taku otazku.. kedy je najvhodnejsi cas na cvicenie a ako potom jest ? lebo od zajtra budem v praci 8 hodin-to je moje prve zamestnanie, doteraz som pracovala len 4 hodiny.. a pritom studujem externe .. no tak doteraz som bola vzdycky doma o dvanastej, normalne som rano mala ranajky-ovsaky,susene ovocie,jogurt, ovocie.desiata acidko,kefir,alebo ovocie..obed doma co si navarim-ziadne vyprazane,mastne.....a potom som sa zvykla ucit alebo varit si na druhy den, potom okolo pol tretej som zvykla hodinku cvicit-bezecky pas,fitlopta,bosu, rotana..kedy ktore sa mi chce :) no a potom o pol siestej som si zvykla dat veceru-tvaroh,jogurt, tuniak, zelenina, cottage...no len teraz to bude problem ze pridem domov o stvrtej a asi si budem davat nejaky olovrant typu acidko alebo nieco....a potom mozem cvicit vecer ? a kedy potom vecerat ? neviem ako to zosuladit ked teraz som bola zvyknuta takto :( och.. myslim ze nic nebudme stihat ... ani ucenie,ani varenie, ani cvicenie ..

Feliss

skratene- 5x mensie porcie ti nastartuju metabolizmus , a mozes jest dokonca aj vecer o siedmej(mne to tak vychadza od siedmej rana je 5. jedlo o siedmej vecer) a ako piosala schudnuta, doobedu sacharidy ovocie v kombinacii s bielkovinou, a poobede len bielkoviny najlepsie maso, alebo coragge cheese, a ryby..a hlavne veela zeleniny, jednak je nizkokaloricka a po druhe obsahuje vlakninu a cerstvu zeleninu zaludok prekvapujuco dlhsie travy cize bude dlhsie nasytena...a samozrejme pohyb..aspon 3x do tyzdna ale nezacni hned v posilke s cinkami alebo taketo "silove" cviky..s toho samotneho nechudnes...skor beh, plavanie, korcule, steoper, orbitrek..atd

iwus93

ahojte baby, tak ja som písala do inej témy chcem schudnúť 5 kg, bola mi odporučená táto tema :)..že vraj by sa malo jesť 5x denne ale ja sa toho fakt bojím že priberiem :(

Feliss

oukej prihodim ... nieco k nim..a s bielym jogurtom bude mnamyy :D inac fakt dakujem sisi za rady...aj inym kockam tu :) a na tie celozrnne sa tesim, som zvedava na chut :D

Sisi135

Ja zbožňujem špaldové, v chuti vidím rozdiel ale maminin priateľ raz jednu cestovinku ochutnal a vravel že to chutí ako normálne cestoviny. K ovociu na desiatu - nikdy nie samotné ovocie pri chudnutí! Minimálne bielkovinu k nemu. to čo píšeš feliss jasné môžeš v škole ale k tým cestovinám si prihoď aj nejaké mäsko a zeleninu

mataBB

no inak ked tak nad tym rozmyslam tak nedavno sme mali doma kukuricne spagety...neviem sice ci aj kukuricne mozu byt ze celozrnne alebo aj nie celozrnne, ale tie boli dobre...len tak inak sa varili oproti normanym, ta voda v ktorej sa varili trosku dost zhustla, kedze kukurica ma vela skrobu.. a krasne zltucke boli :) ale chutovo dobre

Feliss

mata- mazna ako ja :D :D ja tiez som narocna na chute...a mco- bebe keksy milujem , ale uz mi to tu niekto zabrhol, cize som sa ich musela vzdat..ja som ich jedavala fakt kazdy den v skole, ale pre chut nie pre dietu...a do skoly tvaroh a pecivo celozrnne alebo biely jogurt, alebo spominane cestoviny, to hadam mozem nie?? kedze ovocie sa mi zda malo..