Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
to sa budes aj na skuskach menej snazit, lebo spoluziaci sa neucia, aby ti nic nehovorili?
kasli na nich, chod sa najest niekde na lavicku napriklad, niekde mimo ak ti to vadi. mozno zo zaciatku to budu komentovat, ale zvyknu si. nemozes sa im predsa prisposobovat.
a rodicom to nevadi ze jes na obedy v skole len jogurty alebo co si to spominala?
jezis a co by ta mali vysmiat alebo co ? vidis oblizovali...lebo jedia len blbosti...a co je zle na cestovinach??? nechapem..praveze skor ta budu obdivovat ako zatracovat, a kto vie mozno ich motivujes :D nemyslim si ze normalny clovek bude vysmievat v skole druheho za to, co ma na desiatu...a praveze normalne a zdrave jedla su k obdivu a nie k vysmechu
No raz som si doniesla tvaroh s hrozienkami a spolužiačky sa len oblizovali :D...možno sa prekonam ale fakt si neviem predstaviť ako si beriem cestoviny do školy
iwus, existuju rozne studene varianty cestovin (s jogurtom, alebo aj zapekane so zeleninou), rizoto ktore sa da jest za studena, salaty s kuracim masom, zemiaky tiez. das do dozy, pomaly to zobkas a nikto nemusi vidiet co jes.
ovocie ti nemoze a nevie nahradit plnohodnotnu stravu.
cinni - neviem ci nahodou chudnutie-ako.sk pan nie je odporca bananov ako jedineho ovocia pri chudnuti :)
tak cestoviny si spravis den predtym , to nieje hadam taky prblem...cotagge je pohode, alebo biely jogurt a k nemu tiez mozes celozrnny rozok...ovocie tiez ale si k nim pridaj aspon jogurt....alebo tvaroh (ale to je asi prilis pre teba aby si nevypadala cudne) ja si nosim ja mam na haku co si myslia o mne...isto lepsie si dat tvaroh ako ked spoluziacka vytiahne chipsy..jej by to malo byt blbe co do seba dava nie tebe s tvarohom...no a napr 250g nizkotucneho tvarohu mas na 2x..A mna to zasyti neskutocne, pridaj si po llyzicky medu , ovsene vlocky, alebo aj to tvoje ovocie...a mas super vyzivny, ale aj chutny chod...a aj ako sladkost ..este si zvyknem aj skoricu dat do toho :D mnamky..
naši spolužiaci také extrémy nerobia :D jedna spolužiačka si asi nosí myslím dáke také plnohodnotné jedlo, ale s tou sa nebavím tak nevidím čo je
Feliss: no ten cottage je v pohode aj spolužiačka si to nosí :) ale inak fakt si neviem predstaviť že si zoberiem cestoviny alebo kura alebo také niečo :D
nesiem si do školy jogurt (150-200g) a ked nestihnem sa doma naraňajkovať tak grahamovy rozok
ale to nevydrzis byt na ovoci len v skole... a co takyy cotagge cheese?? a pridaj pecivo celozrnne a aj sa stoho naoaoas a aj to nebude "cudne" pre spoluziakov..aj ked si nemyslim ze by im to bolo cudne...moj spoluziak nosi do skoly obedar a vytiahne 8chlebov - toastov....alebo s pol kila cestovinami...alebo spoluziacka nakupi za tasku rozkov s druhov spoluziackou, a pastiky si kupia a jedia .no a co :D
no ale fakt mi je to blbé brať do školy obed...takže radšej to ovocie pridať do stravy...len neviem aké je najlepšie ..jablko?