Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
ejha tak ty aj na informatike zavitas na zdravie.sk ? super :D ja som vypisana ale aspon si mozem doma vyvarat :) :) no tak nakoniec som to poriesila takto, cca 50g(za surova) celoznnych vyvrtiek- a nahodou su fantastickee chutovo :) polka bieleho jogurtu, 3 kruzky morcacej sunky, a jedna cervena paprika, biele korenie, cesnak, tymian no fantastickee :D a mimochodom, dnes som v Bille nenasla mozarella light...a hladala som v regali dost dlho:( a kaufland v Lucenci nemame..takze na desiatu tvaroh plus banan, tesim uz teraz :D
k tej sosovici, no ono to bude tak ze mama spravi normalnu smotanovu, tak neviem ci si mozem nabrat z nej alebo co..a ked, tak kolko?..a felisska veru nema rada ryby :) :) aj ked paradoxne "feliss" - macka po latinsky..mna tak aj volaju kamarati, ale ryby ee.. :D no cize bravcovinu a hovadzinu voobec? len ak hovadzinu chudu...a asi neprazenu, ze ? a vajcia jem kazdy den aj zltok, no obmedzim na kazdy druhy den radsej...dakujem Sisa :) a preto sa to tu rozbehlo, lebo ty a ostatne baby davate super rady ;)
Tie banany ak nie su kazdy den tak OK na desiatu jeden ks a tvaroh je k tomu perfektny.
1. Tu sosovicu by si mohla tak 40 g 4 lyzice riadne ale radsej bez smotany jogurt by bol lepsi
2. podla toho kolko coho das jogurt ma 200 gramove balenie co ja kupujem 7g B, vajce skoro tolko isto takze sunky cca 40g
3. No tie vajcia ak jes len bielka tak Ok ale zltka som pocula ze len 4 cca do tyzdna na druhu stranu kulturisti ich zeru kazdy den a cholesterol maju OK. Cottage jem aj ja skoro kazdy den bo chuti a maso by sa nemalo kazdy den resp. striedat raz morcacie, potom kuracie, ryby tie castejsie jak maso , viem vsak ze felisska ich nepapa raz za cas chudu hovadzinu,.... ale inak lepsie je jest maso ako sunku ale jasne aj kvalitnu sunku mozes
sorry za to hrozne pisanie ale som na informatike na pc
no k tym bananom, ja mam najradsek banany, a myslim ze si ich mozem dat obcas doobedu napr. do tvarohu zakomponovat, co myslis sisa?..a grep je fajny ako desiata "eňo ňuno" :D a inac napadli ma 3 otazky medzicasom..
1. Mama ide zajtra varit sosovicu, aj zo smotanou , mozem ju zjest na obed? neprehovorim ju na bezsmotanovu formu :/
2. Dnes si idem na obed dat celozrnne cestoviny, mozem si dat k nim morcaciu sunku pokrajanu biely jogurt, a vajicko 1kus varene, nieje to prilis vydatne? (a kolko cestovin na jednu porciu mozem)
3. su nejake potraviny ktore by sa nemali jest kazdodenne? ja jem napr. varene vajce kazdy den..a maso tiez kazdy den...po novom aj cotagge kazdy den..dakujem
Ináč jak sa to tu rozbehlo :D Nedávno som sem písala v jednom z prvých príspevkov a zrazu je to rozťahané na 5 strán. Fajn! Tie banány sa neodporúčajú preto lebo obsahujú veľa sacharidov oproti inému druhu ovocia. Ja si však nemyslím že treba banány úplne vylúčiť ako vraví cinni obsahujú veľa fajn vecí. Pri chudnutí ovocie tak jeden ks denne a je fajn nejesť každý deň to isté raz jablko, potom pomaranč, hrušku, banán,... A to o zasýtení grepom a jablkom. Mňa napríklad grep zasýti perfektne
iwus: ja si nosím každý deň do školy obed v plastovej miske. Večer spravím, šupnem do chladničky a ráno do sáčku a do tašky. A nemám to problém zjesť na chodbe pred hodinou. A moj spolužiak tiež minule vytiahol bambino a natieral to všetkým na rožky a ďalší si tam otvoril sleďové očká. Ja som si minule otvorila tuniaka z konzervy, položila na lavicu a zajedala chlebom a veľkým kalerábom a nikto nekomentoval.Ešte k tým obedom dnes mám v chladničke pohánku, kuracie prsia na pare, červenú pepriku na pare a čerstvú paradajku papriku poliate čaj lyžičkou ľanového oleja
Tak mame to trochu vadí že si beriem len grahamový rožok so šunkou a ešte jogurt ale už si zvykla že chodievam tak neskoro domov(predtým som jedávala tak o tej 14tej a teraz o 18tej), niekedy si pribalím ovocie alebo zjem nejakú blbosť v škole okrem toho
veronika, tak ten pan je s bananmi na omyle.. jeden banan ma okoo 100kcal, na ranajky ako jedno z mala ovoci skutocne zasyti a obsahuje vitaminy skupiny B, ktore su praveze pre dobry metabolizmus velmi dolezite... su dibre na zaludok a na creva...takze banany urcite ano (ked ich clovek nezje 4 o jedenastej vecer),.. napr. jablko a grep maju ten debilny ucinok, ze ked ho zjete, ste syte tak na 30 minut a potom vas chyti vlci hlad..