Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
Mäsa na večer sa neboj ono večer by sa mali znižovať sacharidy a tie prsia neobsahujú ani jeden gram na 100 g. Ja ich robím na olivovom oleji na červenej cibulke/póre alebo v parnom hrnci alebo zabalím s cibuľkou do alobalu a šup do trúby. No a samozrejme to treba nejako ochutiť. Soľ moc nie ale korenie, červená paprika, kurkuma, sušený cesnak, sušené bylinky, ...
a to si akoze od pol dvanastej nic nejedla do siedmej?? chyba- spomaleny metabolizmus, musim dodrzat zasadu kazde tri hodiny..a ked aj nemas po ruke nieco vhodneho apson nejaku malickost zobni....a po veceri sladke?? noo to neni moc dobre.. a k tomu masu, radej o pol dvanastej to maso s ryzou...vecer ked uz maso, tak len zo slaatom bez prilohy...ja som jedla dnes prsia zo salatom len...ale dala som si plny tanier zeleniny cize perfektne zasytilo..a ten "tavrohovy dezert, no neviem ake ma hodnoty, ale hadam normalny tvaroh bude lepsi a vyzivnejsi..boh vie ci ten visnovy niele len nejaka umela napodobenina tvarohu...a ked si pridas do tvarohu vlastne ingrediencie je to lepsie ako kupenske :D ver mi ..:D ja jem kazdy den,a fasa chuti :D
no ja dneska: 6:15-grahamový rožok so šunkou a syrom
9:00-pomaranč (pridala som ovocie)
11:30 150 g tvarohového dezertu (višňa)
19:00-kura s ryžou a jablkový kompót (neskorá večera ja viem)
a potom za tým som si dala 2 malé kysnuté koláče s kávou (moj blbý zlozvyk)
celý deň som sa prekonala a nekúpila si nič sladké, pretože tento týžden nemôžem cvičiť a to ma motivuje obmedziť sladké
no uvidim este, ja syry moc nemusim, uz cotagge je pre mna problem :D ale kupim a naucim sa jest aj tie co mi pises...a olomoucke? nikdy:)skor udene- parenica a korbaciky, ale viem viem, to nemozemm :D prsiia klasicky hodim do vody a varim par minut...lenze su uplne ze bez chuti :( nevies nejaky trik ako ich vo vode dochutit alebo co?? lebo niesu moc chutne...a dala som si k nim ladovy salat a papriku zelenu mnamyy :D jogurt nie vecer jasne...len ono mne sa to zda o siedmej dost vydatne kjedlo ze prsia, vies take obedove...aj ked k tomu len salat.... a nebudem mat vzdy po ruke prsia, takze ak nie to tak to tofu?(ako ho pripravit, ja so mto hadam este ani nejedla) a tie syry spominane..a jogurt ee..oks...a tie gramaze, no ja si to budem musiet prv odvazit aby som mala odhad....dakujem...a Detva?? no super :) skoda ze nisis z LC asi by mi to slo lahsie s niekym osobne:)
No k tej večeri jasné kuracina so šalátom je o siedmej paráda ale na čom je robené to kuracie?? Na masle, na pare, na olivovom oleji? A áno zamieňaj to za to čo písala veronika s výnimkou toho jogurtu k večeru treba riadne bielkoviny a jogurt má len cca 4g na 100 g. A syry pozri v bille - odporúčam kleopatra light taký dieravý, silno oranžový alebo grunlander light alebo ,,klasický" eidam 30 %. Vždy pozeraj koľko percent t.v.s. má ten ktorý syr - čím menej tým lepšie a syru na desiatu tak 50 g ak tam už nemáš žiadnu inú bielkovinu. Ak syr+šunka tak z oboch tak 30 g (to isté platí aj o olovrante) a ak máš rada tak raz za čas olomoucké syrečky tak dve tri kolieska
V škole máme stránky typu youtube, pokec, ... zablokované takže kým sa profesorka ktorú volajú poník alebo kačica alebo starká vykecia trvá to tak preto som došla na zdravie. Zeby v Bille fakt nebola mozzarella?? Fakt si dobre hľadala taká gulička vo vrecku. Inak ty si z LC? Ja som zasa z Detvy:D
urcite to nevadi. je to fajn, ale asi by som to zamienala napriklad niekedy aj za syr, rybu, jogurt a podobne. ale urcite je to super vecera.