Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
iwus-vecer jogurt sladky nic moc, a ked tak radsej biely, aj ked v nom nieje tolko bielkovin..ale vsak nemusi to byt take striktne...a moj dnesny
1.ranajky mam uz za sebou, celozrnna kajzerka s coragge cheesom (polka kelimku) a paprika, plus cafe bez cukru ale s mliekom
2.desiata bude- tvaroh(100g) med, ovsaky za 2 pol. lyzice, skorica
3.obed- celozrnne ceastoviny (50g) plus biely jogurt, morcacia sunka, paprika, korenie , cesnak(dnes nejdem nikde, marodim doma, mozem si dat cesnak)
4.olorant- asi cotagge cheese s nejakou zeleninou
5.vecerea- prsia dusene z zeleninou
ja ja ja- ja sm na tej stranke bola, ale ja som tie rady nevedela sformulovat do nejakeho planu, resp. jedalnicka, tu mi baby poradili co a ako po lopate..A ja si myslim ze neodopieram vyzivu praveze jem zdravsie veci, a viac zeleniny ako predtym..
sisa- diky skusim to tofu do spagiet , mooze byt fajne :D
tak baby ja som si dnes spravila také dobré raňajky ako už dávno nie :)
dala som do hrnca 150 ml mlieka, pol lyžice kakaa (instantného), pol lyžice cukru (ten tam ani ísť nemusel dosť to bolo sladké) a škoricu podľa chuti. Potom to varíme až kým nezačne variť mlieko, potom pridáme ovsené vločky (ja som dala 3 lyžice) potom varíme na miernejšom ohni asi 2 min. Nechá sa to potom vychladnúť a je z toho vynikajúca mnamka :)
dnes mám v pláne:
12:00-zeleninová polievka,vyprážaný karfiol so zemiakmi (nemám na výber)
15:00-grahamový rožok so šunkou, syrom a rajčinou
18:00-200 g jogurt slivkový 2,5 % tuku
aký máte vy jedalníček nech sa môžem ínšpirovať :)
A urcite by som neodopierala vyzivu svojmu telu, pretoze nase telo je predsa z buniek a kazda bunka na to, aby fungovala potrebuje predovsetkym dostatok vody a potom dostatok zivin a tie beznym nakupom s kalkulackou v obchode asi sotva dosiahneme..
v prvom rade naozaj treba dat telu TO, CO POTREBUJE a hlavne v MNOZSTVE, KTORE POTREBUJE..
sice malo je niekedy viac, no urcíte to neplati pri vyzive nasich buniek..
takze:
w w w . a k o s c h u d n u t . s k / m m /
cinni: ak chceš trošku pribrať tak môžeš skúsiť zvýšiť dávku zdravého tuku - viac orechov, semien, losos a tým že zmenšovanie množstva sacharidov k večeru by si sa nemala trápiť ale to ja len okrajovo do priberania sa moc nevyznám takže to len čo mám info dáke. A to tofu: Ja ho raz za čas zjem aj surové s kalerábom a dačím alebo postrúhané so špagetami a cherry paradajkami ale čítala som aj recept (neskúšala som ho ešte) že opražiť tofu na olivákua mrazenej čínskej zeleninovej zmesy s kuskusom - malo by to chutiť nejako exoticky
ja som mala v lete 55 kg, nechcela som vobec chudnut, ale chcela som zacat zit zdravo,..zacalo som aktivne sportovat, zdravo jest a ked som sa o pol roka postavila na vahu, neverila som vlastnym ociam... ale pravdu povediac, rada by som pribrala trosku:))ale som si velmi zrychlila metabolizmus za tu dobu
Sisi: mám aj ovsáky, aj musli a v tom je dáke sušené ovocie, tuším maliny a brusnice a to mi chutí, ovsáky mám rada s mliekom a banánom a aj s nastrúhaným jablkom