Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
iwus93, no ja som tiez uz par krat cvicila na orbitreku, len nie dlhodobo, tak chcem vediet ci to ma dobry ucinok na zostihlenie noh a celkovo teda :) mna totiz nebavi stale cvicit to iste, ja to striedam, steper,pas,bike sa snazim tak 45min
no mne minulý rok tiež toto forum veľmi pomohlo a schudla som :) kvôli podpore, dočítala som sa niečo nové, čítala som aj kadejaké rady :) ono je to fakt účinné
Carey: jasné že to telo spáli len ja sa aj tak trochu toho bojím že to nespálim :D no mne pomohol, najprv stačí 20 min cvičiť a potom postupne zvyšovať :) v poslednej dobe som cvičievala 45 min a tieklo zo mna riadne :D a to cvičím už dlho, s krátkymi asi mesačnými prestávkami :) najlepšie je ale že vraj cvičiť nalačno lebo telo spaluje rýchlejšie tuky, no lenže ja sa cítim slabá ráno takže veľmi toto nepreferujem ale skús možno to bude lepšie pre teba :)
presne ono sa to zda ze "cez net" je to neucinne..praveze opak, ja sa uz tesim kazdy den ze vam sem napisem, co nove, co som jedla, co mam jest, co jete vy atd..a poradim ti, pomoze ti ak otom povies co najviac ludom, napr. mne sa lepsie dodrziava strava a nejest sladke, ze sa to odomna ocakava, teda ze ich nechcem sklamat...aby nepovedala mama "a nedrzis ty dietu nahodou?! " alebo aj v skole spoluziaci, nech sa drzim , nech jem to svoje, oni vnimaju a obdivuju ako sa drzima chcem aby to tak ostalo...nemohla by som si dat v skole chipsy, aj kvoli sebe, ale aj co by nato povedali spoluziaci? akoze viem sa zdrzat aj ked som sama doma, nedam si nic "hriesne" ale aj ostatny ludia su pre mna taka psychicka brzda..aspon mne to pomaha..:)
baby ja by som si dala aj 4 polievkove lyzize tych ovsakov, sak ked to jete rano tak to spalite :) a neviem naco sem pise baby, ktore schudnut nechcu, sak kazda postava je ina, ja sa tiez necitim dobre teraz a preto sa snazim jest zdravsie a cvicit a robim to pre svoje zdravie :) a ze bude postava krajsia to je vedlajsi efekt :)
Iwus93 a tebe pomaha ten orbitrek? lebo ja by som rada schudla z bokov a zo stehien :)
vždy to chudnutie ide lepšie, ked sa ludia navzájom podporujú :) a cvičím už dlhšie, aj počas tých období žravosti som cvičila lebo som mala výčitky a teraz som nútená skoro necvičiť, kvôli jedným kožným testom, takže zato sa držím preč od sladkého, len teraz sa bojím že mama kupi zmrzlinovú tortu lebo včera niečo spomínala :D
iwus- no hej ale ja som teraz stvrtacka, a stuzkovu mam v piatom, som Hotelova- 5ročka..no tak nam drzim palce holka, nech sme "samice" na stuzkovych :) :) :) no presne aj ja som zhresila, dala som si troska popcornu vecer, nuz ale tak to je v pohode si myslim, ved ako pises, inokedy som si dala vecer dva chleby ako nic...a chipsy, cokoladu, alebo s milacikom na pizzu hocikedy, hruuza :) :) takze urcite je to lepsie ako predtym...a ak cvicis, tak ten kolacik vybehas kedykolvek :)
Feliss: no tak ked budeš mať v decembri stužkovú lebo aj ja ale v oktobri :D takže sme rovnaké ročníky :P..ja už druhý deň nejem skoro nič sladké, aj ked som včera večer zhrešila a dala si malé koláčiky s kávou :( ale určite je to lepšie ako iné dni kedy som zjedla aj 3 sladkosti za deň :/
no mne osobne to najviac s tvarohom chuti(ale nie hrudkavy tvaroh, ten slahany je lepsi )..vyskusaj, uvidis sama..a ked ti to chuti, tak si daj mliecko :D a presne, robim to v prvomrade kvoli sebe, ja nehladam uz partnera, a miluje ma taku aka som cize nie kvoli nemu....do leta 5kg dole, a udrzat to hlavne, a naucit sa prestat jest "jedy" ( ako to tu expresivne zvyknu pomenovat baby)...a hlavne na stuzkovej vypadat super:) aj ked je az v decembri, ale tak no...aj 10kg by som rada dala dole ak sa podari :) nebudem sa hnevat :)
no s mliekom mi to viac chutí, a teraz momentálne mám jogurty kde sú tie musli alebo ovsené vločky, neviem dáke cereálie sú v tom :D potom ked si kúpim biely tak vyskúšam s tými ovsákmi :)
mne tiež priatel povedal že som akurát že načo mám chudnúť, ale mne sa nepáči stále moja postava, ešte trochu to skorigovať do leta a bude to fajn :D