Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D
jedalnicek, denny prijem kalorii
noooo sunka aj teraz a paprika zelena ale urcite nie 200g bohuzial....ale on vravel ze ak budem konzumovat surovo povedane- muku, ze neschudnem...a on cvici atd...tak neviem, nieje amater...ale zase ako sacharidy len ovocie to je malo si myslim...Ja neobmedzim cestoviny...len asi nie kazdy den..ale najviac 2 x do tyzdna..a bude...a oprazila som si prsia :) okej cize tym padom mozem aj tofu oprazit na veceru vsak? :) a tiez 100g ?
Ja som sacharidy nikdy nevyradila ani na večeru a pekne som schudla... sacharidy sú palivo aj pre telo ako aj pre mozog na obed 40 - 50 g za surova na večer polka z toho. Ten tuk ukladal by sa ti ak by si jedla na večer tučné syry, praženicu na masle apod. zdravého tuku sa neboj ja do každej večere dávam za lyžičku oleja, ráno a poobede orechy+ na obed nejaký olej. K tomu tuky z potravín a je to. Ja som svojho času jedla ako druhú večeru o 20 30 - 21 00 (dve hodiny pred spaním) 250 ml plnotučného acidka a 10 g vlašských orechov a teraz zvyknem ako druhú večeru jesť tvaroh a keď zistím že mám málo tukov (držim to na cca 53 - 58 g za deň) tak zjem polotučný tvaroh. Feliss ak k tomu obedu bolo okrem jogurtu aj dačo iné bielkovinové (ako minule si vravela vajce a šunka) tak ok plus takých 200 - 250 g zeleniny by som dala
Fellis no ja by som sa nenajedla z tohto obeda - este by som k tomu dala nejaku brokolicu alebo co, aby ma to zasytilo na 3 hodky
no ja som napr dnes zjedla na obed celozrnne cestoviny cca 50 g (za surova) s bielym jogurtom atd atd....napisala som mu ale ze sacharidy potrebujem, a on ze tak ovocie alebo ovsene miesto toho, ze inac neschudnem..ze neublizia, ale ze neschudnem...tak ja teraz neviem...ktore jedla so sacharidmy teda mozem, ci fakt len ovocie, a ovsaky...ale to ma prestane bavit...sisi co myslis ty ako odbornik?
Feliss: trochu si mýliš tuk a sacharidy. Sacháče by sa poobede k večeru mali obmedziť, tuk nie. Prsia opraž na čajovej lyžičke (to je 4 - 5 gramov) a je to zdravý tuk. Inak tuku by si mala prijať okolo 50 g denne, inak môžeš mať ženské problémy. A k tým prsiam si daj nejaké celozrnné pečivo (cca 30 g) alebo celozrnnú prílohu - polovičné množstvo jak na obed
no jasné že si nedám vela a potom mama pindá že čo som z toho zjedla a poviem jej že to sa ti zdá :D
tak ja si myslim ze zalezi kedy a kolko ich zjes, ale urcite si mozes dat k obedu ako prillohu, ale jasne ze nie plny tanier :)) ale to su pomale sacharidy, cize to mozes a tiez ich potrebujes k zivotu
Feliss: no ja sa cestovín určite nevzdám :) je to moje naj jedlo všetko čo sa týka cestovín
myslim ze nam chyba cukor baby, ale ked mne je luto si dat nieco sladke, ked som sa tam morila cvicenim resp. na bicykli.....a inac akurat mi povedla kamarat ze cestoviny nemozem,,, ze to je proste muka...cukor...ale mu vravim ze mja mam celozrnne spajdlovew, a on ze to je jedno....co myslite vy???