Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

iwus93

Včera som akurát videla tú pohánku u nás v obchode. Smiem sa spýtať že s čím sa to je a ako sa to robí? :D nemám tiež predstavu :D
Feliss: podla mna si možeš dať, všetko s mierou :) zase nemusíš mať dokonalý jedalníček :)

Feliss

jasne ostatne hej :D okej okej dakujem :D :D a esste k tym obedom, ak nebudem mat po ruke nic s potravin, tu spominanych,,,ked proste mama spravi, francuzke zemiaky,,,alebo granadit,, alebo hovadzinu atd....tak si mozem dat??? len mensie porcie samozrejme..

Sisi135

Ja polievky nejem, ako malá keď mamina pracovala aj cez víkend som chodila jesť k starkej a síce varila dobre, ale polievky jej fakt nešli. Takže ja mám zafixované že polievky sú fuj. Šošovice ako takej tých 40 g ale takto v polievke fakt neviem, ale jeden tanier ak ostatné jedlá dňa budú v pohode je OK

Sisi135

Inak len pre srandu čo vás baby tak dokopalo k zdravšiemu stravovaniu? Mňa sa to každý pýta ale ja sa trochu hambím to povedať - pamätám si jeden obed ešte na ZŠ, so spolužiačkami. Začalo to jemne - podpichovali ma že : ,,Sisa si nedá ľahkú zeleninovú polievočku ona si dá mastnučké mäsko a zemiakovú kašičku" a potom to šlo... mala by si cvičiť a máš rada telesnú? vládzeš behať za loptou.. A tá ochutená minerálka čo si kupuješ to by si nemala vieš to je cukor. Len zeleninku a vodičku aby šli faldíky dole a začali ma tam chytať. Ja krava drbnutá som tam sedela a čakala na druhú babu ktorá je fakt kamoška ale tiež nemala moc odvahy dačo povedať. A potom hore keď som si šla po tašku opäť došli tie baby a že ako si môžeš dať takéto tričko, veď to je škoda na také vrece ako si ty... jaj :( Potom som sa zaťala a s úplným minimom vedomostí o chudnutí som sa pustila do chudnutia a postupne som všetko zisťovala, testovala na sebe,... Minule som jednu z tých báb stretla a ona že: ,,Sisia ty si aká schudnutá, wov veď ty si skoro ako ja!" Ja som sa však na ňu usmiala a povedala jej: ,,Dúfam že ak budem len trochu ako ty dakto ma riadne prefacká, ty krava" Ale zostala prekvapená. Okrem nového tela som chudnutím získala totižto aj sebavedomie a nemám problém sa ,,pobiť" za seba ako aj za niekoho iného

Ešte totok som chcela k tej pohánke: Je to plodina ktorú si varili chudobný v minulosti. Dnes keď sa vie aká je zdravá tak je to hit. Niektorý vravia že spolu s pšenom sú to najzdravšie obilniny. Vyzerá to ako diamant. Sú dva druhy svetlá tzv. lámanka a tmavá. Potom sú ešte pohánkové vločky (tie sa musia zaliať vriacou vodou a počkať kým nabobtnajú), pohánkové krúpy, pohánková múka, cestoviny,... Ja moc nemusím tú svetlú pohánku aj keď niekto v chuti nevidí rozdiel, ja hej. Ja mám rada tú tmavú. Chutí to super. Stačí ju vhodiť do vriacej vody 1 - 2 nechať odstaviť a zliať vodu.

Feliss

sisa, mudro vravis "diovka moja" :D taakze dobre vediett....a jogurty jem len biele...ani nieze light...len biele...vse o tvarohu,a ja kapucinujem...a do teska ani nepachnem , nemam kedy, nemam ho cestou....aaa tak davam otazky :D zajtraa šošovica, ine nebude...a aj smotana :( cize kolko mozem??? z nej??? na obed??? idem k otcovi cize ine fakt nebude....

Sisi135

Feliss: Nie otázky ma neotravujú ak áno nepísala by som. Netvrdím však že všetko čo tvrdím je pravda kedže sú to vecí čo platia na pár ľudí (včítane mňa) ale to čo platí na jeden organizmus nemusí na druhý...

čo sa týka tvarohu tak úplne naj je na druhú večeru 2-2,5 hod pred spaním kedže sa pomalý rozkladá sám cca 6 hodín ak k tomu prihodíme nejakú zeleninu (nerozpustná vláknina) tak to môže byť aj osem hodín čiže de facto metaboizmus pracuje aj keď ty spinkáš :D Na desiatu je zas super k tomu ovociu. A na olovrant ja si robím kadejaké tvarohové pomazánky (vtedy používam tie jemné tvarohy - už spomínaný kapucín, alebo mi mama nosí z kauflandu ich kaufland tvaroh, niekedy z billy taký že BIO alebo pilos z lidla. Z týchto odtučnených tvarohov bacha na odtučnený jemný tvaroh z tesca - ich vlastná značka. Síce má len 0,1 % tuku za to však tam naondiali sacharidov - a tak má skoro 700 kj a veeľa sacharidov a práve z tých sa priberá. Inak to pridávanie sacharidov a odoberanie tuku je klasika pri nízkotučných jogurtoch preto je omnoho lepšie ako na chudnutie tak aj pre zdravé stravovanie ako také polotučné jogurty s cca 3% tuku - naj. s bifido kultúrami. S výnimkou activie, síce má reklamu jak hovado moc to teda neni )
Alebo mi veľmi chutí zemiaky s tvarohom - vtedy používam ten hrudkovitý buď klasický modrý rajo alebo odtučnený hrudkovitý podľa toho jak mám tuky v ten deň. Ja ho jem vždy na 2x - po 125 g, ale nevážim to len od oka.

Tvaroh je super bielkovina, kvalitná, môže sa kedykoľvek len nie hneď po cvičení (nič ním nepokazíte ale lepše je mäso, ryba, super sú vajcia,...)

Feliss

iwus, na desiatu aj na olovrant....ale na desiatu este lepsi a mozes si dochutit vselicim co uz bolo spominane, alebo podla svojej chuti....a dobru nocku teda, a zajtea jasne,,ja idem o dvanastej bicyklovat a potom piseme :D ale zajtea tu moc nebudem, lebo idem k otcovi spat...cize napozajtra skor... :D pa a drzte sa, doschudnutia :D ale iwus este nejde spat.. :D ci?

iwus93

Feliss: no podla tabuliek je to minimum, ale fakt tá dolná partia je taká neskorigovaná :D už sa tak teším na tvaroh :D na desiatu je lepší či na večeru?

carey

hihi :) no idem ja uz spat, lebo zajtra skor vstavam a vybavujem skolicku a kniznicu.. tak pekny vecer vsetkym a drzte sa. Zajtra piseme

Feliss

iwus vazne sa mi to zda minimalne akurat ak nie malo kg, ale tak ty vies, ty sa poznas..a ta postava viem si predstavit, ja toez korigujem dolne partie..ani nie tak o KG mi ide ako o vysledok dolnej partie..aj ked tych 5kg celkovo by bolo fakt akurat,a ja by som bola spokojna..a tak by sa mi to hodilo :) tvaroch je mnamyy , ja som ho doteraz ignorovala ale pfuu,, superstar v zdravej strave pre mna :D