Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

iwus93

Feliss: no ty si dobrá :) dúfam že aj ja tek budem hovoriť za pár dní :) a tvaroh a cottage som si aj ja zvykla brávať :) nič mi nato nepovedali iba sa oblizovali :D aj spolužiačka si bráva cottage a chalani majú blbé pripomienky ale to sú decká..aj vajcový chleba som si kolkokrát brala a nič :D

Feliss

zajtrajsok mas mozno vyrieseny, ale globalne, nauc sa konzumovat v skole cokolvek co chces..Ja napr. si berem coitagge, alebo varene vajcia , alebo ovsene po novom, a tvaroh atd...este si aj misku nabuduce zoberem, nech mam v com miesta vsetko :D a aj ovsaky si necham v skole, v sacku, aby som mala kedykolvek po ruke, do tvraohu jogurt.... :D :D

iwus93

Feliss: no tak budem si aj ja brávať také veci, teda ak sa to bude dať brávať, také tekuté moc si brávať nebudem :D a zajtra to mám vyriešené, najem sa u mamy v robote, lebo idem k lekárke a potom je čas obeda :)

Feliss

iwus, preboha :) ja to jem v strede triedy s nohami vylozenymi na lavici...a co, oni nech si jedia svoje a ja svoje....Poradim ti skryvat sa da chvilku, mozno na chodbach, alebo ja neviem...ale ked uz sa chces stravovat normalne, zdravo, a predpokladam ze to chces dlhodobo- minimalne do oktobra, tak si budu musiet zvyknut nato..a predsa, nejdes jest prasacie zaludky alebo co, praveze normalne veci, ktore si osobne myslim, budud chciet ochutnat aj ostatny...ak si na druhy den nezoberu na desiatu to iste :) ja napriklad som svojou dietou motivovala spoluziacku, ktora ide tiez zdravo zit, a dokonca sme sa stavili kto bude natom lepsie do juna :D vidis ...kludne papaj aj na katedre a co :D

Feliss

iwus, to budes mat ako studenay salat , kludne zober...a ja tiez dakujem SISI , velmi si mi pomohla, a radsej sa opytam teba vsetko co chcem vediet, ako hladat to na nete, lebo ty hovoris z vlastnmej skusenosti ( to je najpodstatnejsie a nie tie "overene" clanky na nete ) a aj tak na nete si tie nazory protirecia niekedy....a s tymi sacharidmi, bohu diiky ze mozem aspon torhc alebo ja vazne sacharidy nejem teda jedla v ktorom je muka, len rano celozrnny rozok..inac nic mucne nejem...a same ovocie nie??? to fakt??? no dobre vediet...cize take ako grep do skoly na desiatu asi nie , co? a ta "pohanka" to som v zivote nejedla..(asi teraz vypadam hlupo, ale vazne nie) . . a zajtra pojdem byciklovat o 12tej tak si dam o desiatej tvaroh a banan jeden do toho a ovsaky 2 PL, co myslis sisi moze byt?

iwus93

baby? nevadí, ked si zoberiem cestoviny so syrovou omáčkou a sójou do školy? nevadí že to bude studené? ale zase mama bude pindať že som to zjedla studené :D a asi to zjem dakde kde ma nik nebude videť lebo brať si cestoviny do školy no neviem, ešte sa spýtam kamošky čo si o tom myslí

carey

Sisi, som rada ze sem prispievas, zasa sa dozvieme mudre rady :) Ja na obed vzdy papam bud masko so zemiakmi,ryzou...a vidis zajtra si spravim tuho tuniaka s cestovinou :)) si mi urobila chut

Sisi135

Jasné aj to tofu a tiež 100 g. A ak už voliť medzi ovocím a celozrnnými cestovinami ja by som radšej volila tie cestoviny. Sú to totiž komplexné tzv. pomalé sachre a kedže sú celozrnné obsahujú vitamíny skupiny B. Za to ovocie je rýchly sacharid preto sa počas chudnutia nesmie jesť samotné. A vezmi si 50 g cestovín - z toho sa naješ (teda aspoň ja určite) a potom si vezmi 50 g ovocia a porovnaj ktoré ako zasýti. Okrem tých cestovín sú však dobré aj iné celozrnné prílohy - ryža natural, pohánka,... a práveže na fóre o cvičení kam chodím (sportujeme. sk v sekcii foórum) odporúčajú ako klasický obed tuniak+cestoviny+zelenina / mäso+ryža+zelenina / ryba+zemiaky+zelenina

Ani pri chudnutí by si nikdy nemala mať menej než 150 g sachrov lebo ako som hovorila sacharidy sú hnací pohon aj mozgu ak ješ málo sacharidov budeš nervózna, nedostatočne schopná sústredenia,...

PS: A ja som počas chudnutia mala každý deň cca 180 - 200 g sachrov