Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!
Problem s tazkym zaludkom a travenim
aha a funguju este take pasiky co sa ocuraju, a ukaze to tam podla farby PH, z detstva si take nieco pametam...:D len neviem ci sa to predava...
Krv rozhodne neukaze, co je v zaludku. Len odber zaludocneho obsahu alebo analyza pomocou kapsuli, co meraju niekolko hodin vylucovanie kyselin , ktore sa provokuje neutralizaciou [pomocou sody bikarbony.
www.phcapsule.com
Krv ti neukaze nic, pokial nemas tu poruchu privelku, ta sa snazi drzat vzdy medzi Ph 7,3 az 7,4
Ale moc a sliny ti ukazu, coho je v tele prebytok a co sa telo snazi vyhodit.
Aha a da sa niekde urobit niaky test? Viem ze existuju rozne pasiky, atd, len neviem co je spravne funguje... Inak mama moja robi v nemocnici, tak si mozem kazdy tyzden robit cez krv tu acidobazicku rovnovahu, len neviem ci krv ukaze ake PH je v mojom zaludku...?
Davkovanie kyseliny je podla potreby , to si musis sam na sebe vyskusat, kolko je minimalne treba na ktore jedlo A nezabudaj na ranajsiu alkal;izaciu, lebo nemozes brat len kyseliny s jedlom, ale musis to vybalancovat v inom case alkaliami, inac si okyslis telo.
Ako si to skontrolujes?
Nuz ked sliny a moc su alkalicke, tj mas cele telo alkalizovane. Ak sliny a moc su kysle, tak mas cele telo kysle
Optimalne sliny a moc maju byt okolo PH 7.5 az 8, to je dokaz, ze je telo alkalizovane a vyhadzuje prebytocne alkalie.
ok dakujem, a este by som mal 1 otazku ohladne Betainu HCL, zacal som ho brat pred 2 dnami, je mi super, tazky zaludok presiel, znova mam pocit hladu :), ale napr dnes som este trosku citil kyselinu, v zapety prisiel velky grg :D a uz som ma presla...myslite ze by som mal zvysit pocet tabletiek? mam 650mg alebo to chce este cas na napravu?...a davam si pri vecsich 2 a pri mensich, menej tazsich a mesitych len 1...dakujem
Zadaj si do Google.sk slovo Kalinat a najdes tam plno miest, kde sa to da objednat.
Sodu bikarbonu maju vselikde, staci obtelefonovat potravinarske obchody.Pouziva sa na varenie, pecenia a podobne.
ako tie tablety stali len 2 eura, vola sa to VITAR SODA....takze to je zle? A kebyze mam tu draselnu podobu, tie 2 gramy v 4-5 deci, treba teple naraz vypit? A ako casto by ste doporucil?.... Ak by som ju ale nezohnal, vedel by ste ine riesenie ako alkalizovat zaludok?
Kupovat sodu bikarbonu v tabletkach to je zachadzanie pridaleko. Predsa ju mozes kupit vazenu, ako sol ovela lacnejsie, bez tabletovacich e-ciek. Alebo si zozen vo vinarskych potrebach Kalinat co je KHCO3, lebo draslika mame v potrave aj tak primalo.Pol lyzicky=asi 2 gramy je dost.A rozpusti si to aspon v 4-5 deci teplej vody ci caju skoro rano, aby to nebolo pre zaludok prilis koncentrovane.
Tabletky si sadnu na steny zaludka a okolo nich je privelka koncentracia, takze mozu podrazdit zaludok
Tie spomenute probiotika, kedze su tepelne aj kyselinove odolne mozes brat kedykolvek, ale radim ich brat s jablkom na noc najlepsie.