Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!
Problem s tazkym zaludkom a travenim
Ja beriem kyseliny s jedlom, presne tak, ako ich zaludok po "zaciteni" jedla, vlastne znizenim PH rozriedenim kyselin zacne vyrabat.
ano ale myslel som ze ci si ich mam dat pred jedlom, alebo po jedle, alebo napr ked zoberem viac tak 1 pred jedlom, jednu v strede alebo ako? Ci nezalezi na poradi? Dakujem!
oprava, to bolo pre ozzy
aron 01, na travenie potrebujes vsetko naraz, nesmie nic chybat, ani kyseliny, ani enzymi, ani vlakniny,( najma mikrovlakniny, co absorbuju v crevach rozne toxiny) ani probiotika.
Ja ako starsi clovek, co som uz od 35 maval pravidelne zahy a pouzival na radu lekarov roky antiacidy, ktore pomohli len na chvilu a neskor sa mi to vratilo a zhorsovalo casom, dnes pouzivam kyseliny, enzymi a obcas mikrovklakniny a probiotika.
Dobry zdroj mikrovlaknin su jablka, dokonca hovoria, ze zjedenie jablka pred spankom casto odozenie palu v noci
R ogi, kolko tabletiek Betainu HCl je treba ti povie telo. Zacinaj samozrejme od jednej, nie od troch. Viac ako tri 650 mg nikomu neodporucam, lebo obsahuju tolko kyseliny co normalne zaludok vyluci.
a ohladne betainu HCL, ked mam tazsie jedlo a naprikald si idem dat 3 tabletky... Mam si ich dat 3 pred tim, alebo po jedle? Alebo jednu na zaciatku, jednu v strede a jednu po jedle?
napr. hepta phan, mocove papieriky maju farebnu skalu(nie presne ciselnu) ale priblizne sa da podla sfarbenia zorientovat v kyslosti Ph a potom su tam este ine ukazovatele. ine papieriky nepoznam, ale v lekarni urcite poznaju
Ahoj RNG,
pred par rokmi mi diagnostikovali gastroezofagialny reflux a dostal som helycid na znizenie kyseliny v zaludku. Pokial si nedam rano tabletku, zvycajne ma pocas dna zacne dost vyrazne palit zaha, ze nepomoze ani ked zjem cele jedno balenie tums alebo ineho antacida (vtedy docasne pomoze polievkova lyzica sody bikarbony)
Po vsetkych tvojich prispevkoch som ohladne travenia mi zacina vrtat coraz silnejsie v hlave, ze co mam naozaj nedostatok kyseliny a nie prebytok ako tvrdila lekarka.
Chcem vyskusat brat Betaine+Hcl a tiez nejake super-enzymy (asi platinum digest od now). Mozu sa tieto 2 veci brat aj spolocne?
Resp co by si poradil ty ?
Dakujem.
ja som si tie pasiky kupil, neboli veru lacne, a potom som prisiel na to, ze vlastne nezistim z toho nic. nie som preda lekar. naco to predavaju, ked k tomu nie je navod? ocikam pasik, ukazu sa mi tam nejake zafarbenia, ale ja neviem, co znamenaju :(((