Problem s tazkym zaludkom a travenim

Príspevok v téme: Problem s tazkym zaludkom a travenim
Roqi

Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!

boba 77

Ahoj Rogi, tvoja stravovanie je mi veľmi blízke. Aj ja som kedysi fajčila, teraz už samozrejme nie. Len vínka sa neviem vzdať. Mám veľmi rada červené víno.
Tiež mám prečítané príspevky od RNG na všelijaké témy. Odporučím ti ešte badatel.sk. Tam sa toho tiež veľa dozvieš.
Prírodné stimulanty tvorby kyseliny sú väčšinou pálivé veci ako čili či zázvor.A nauč sa princíp delenej stravy, mne to veľmi pomohlo. Tiež som mala problémy s trávením

R oqi

Kurkuma dakujem

Rng, ano aj to som pocul... Ako zas ciste biele meso nemam, vzdy si to zlahka okorenim, aj na rybu rybacie korenie bylinky citron, alebo napr si dam niekedy zazvor pred jedlom a take veci.

Ak by ste vedel poradit nejake dobre enzymi, alebo teda stimulanty, v prirodzenej forme, popripade niake prospesne korenia, bol by som rad... A posledna otazka na vas, nechcem vas uz otravovat. Ako som spominal nejem sladkosti, teda vseliake snickersi, kekse, cukriky aaatd, zaobite sa bez toho moje telo? asi v potravinach by mali byt sem tam niake.. Dakujem

RNG

Nebojte sa tak tych korenin, mnohe z nich su antimikrobialne a stimulanty travenia, mnohe maju silne antioxidacne vlastnosti. Ta teortia lahkych a nekorenenych jediel je z davnej minulosti a nie je spravna.
Viedla k jemnym mukam, rychloabsorbovatelnemu cukru a celkove nedodavala vsetky potrebne ziviny a to pomaly postupne, ako to telo potrebuje.

R ogi

Nie o sledovanie nejde, ja som mal kazdy druhy den silnu kyselinu, kazdy treti den krce v bruchu a obcas hnacku a obcas som zas 3 dni nebol na zachode...
kedysi som mal velmi zlu zivotospravu, o 12 v noci som si dal bravcove meso s hranolkami a isiel som spat, pil som dost alko aaaaatd, setko zle..co dost poznacilo moje krvne testy, mal som problemy s pecenou, zaludkom, atd, dokonca hospitalizovany, inak najtazsi pripad na oddeleni, hrozilo ze ma otvoria :(...
Dnes nepijem nefajcim, nejem bielu muku ako kedysi, pijem len cistu vodu, meso bez korenin tazkych na prirodno kuracie a vela ryb, so zemiakov iba varene, a ryzu, vobec nejem fast foody, ako kedysi kazdy 2den, ani sladkosti vobec , vela zeleniny a ovocia a samozrejme sport

a po pol roku, mi brali krv asi 9 skumaviek fakt setko,a VSETKO v norme! Sonografia ukazala ze pecen zaludok atd je ako u babetka :) +Zmizli mi seliake flaciky, vyrazky atd co som mal, proste chodim na disko atd von a zabavam sa bez alkoholu a cigariet a setci mi zavidia ze to dokazem ale vidim kamosov setci kazdy tyzden naliaty, jedia len fast foody aaatd.. Cize som uplne fit len ma trapi menej kyseliny kt. som sposoboval asi pitim vela vody po jedle, niekedy aj pol litra za 10 min po som vypil...

A vdaka panovi RNG, ktoreho rady a vsetky mozne fora som pol roka pocital, mozem povedat ze mi zmenil zivot, este tu kyselinu musim dat dokopy a bude to super.

kurkuma

Roqi, myslím, že sa veľmi sleduješ, u takých mladých chlapcov to nie je obvyklé.
Trošku uber pary a uvidíš, že to bude fajn.

R oqi

bohuzal 10 minut po tom nalejem do seba cistu vodu....:( asi to je velka chyba, skusim bez vody po jedle a doplnit Betain HCL, ktory ak kyselina bude uz spravne pracovat by som mohol vysadit...

A este jedna vec, ze zle ked kombinujem napr na obed Kuracie prsia, zemiaky alebo ryza a oblohu, cerstvu zeleninu? Lebo cital som aj o delenej strave...ale co ja viem.. vy asi budete vediet lepsie...A VELMI DAKUJEM!!!

RNG

rogi, stravu mas spravnu, len otazka je kedy pijes tu vodu. Ak si prilis rozriedis zaludocne kyselinu, nediv sa, ze ti nemoze poriadne travit. Takze si nechaj pitie na 2 hodiny po jedle.

RNG

Monulienka, to sa musis pytat miestne. Ja zijem v USA a sice Senec poznam, lebo tam mam viacero pribuznych ale rozhodne neviem o tunajsich ludovych lieciteloch.Ja osobne pouzivam len lekarov, sice inych, nez beznych, ale tu malu skupinu, co lieci prakticky len prirodnymi potravinovymi doplnkami.