Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!
Problem s tazkym zaludkom a travenim
R ogi, si este mlady, ak si mal poskodenie zaludka viralnou "zaludocnou "chripkou alebo inymi nakazami, ma sa to za nejaky cas moznost zregenerovat.
Pozor s tou zeleninou a ovocim pred jedlom. To som nikde neradil. Hovoril som o DELENEJ diete, tj ovocie a zeleninu ako osobitne jedlo aspon 2 hodiny pred alebo po hlavnom bielkovinnom jedle aby ti nerozriedili zaludocne kyseliny.
Naviac enzymi na zeleninu a ovocie su ine, nez na maso, takze je dobre telu dat sancu sa sustredit na kazdy clanok potravy v inom case a nie snazit sa stravit ten cely mismas odrazu, ako to radia zialbohu povacsine dietetici, tj "odbornici" na stravu z radov organizovanej mediciny.
Ak aj jes zeleninu s masom , snaz sa jest mensie davky. To iste plati aj na prilohy, ako ryza, zemiaky, chlieb a podobne.
Vacsie davky ti prilis rozriedia kyseliny a potom sa jedlo drzi v zaludku dlho ako tehla a pri nizkych kyselinach to tam kvasi a hnije, caka na vylucenie kyselin, aby to mohlo spravne natravene pokracovat do criev, kde sa natravene ziviny absorbuju a travenie pokracuje vylucenim zlci a roznych enzymov z crevnych stien.
Uff cele je to dost zlozite, skoda ze clovek nemoze jest co chce :D
Ok takze brat kyselinu, a rano 2 hod nalacno pred jedlom si mozem dat ten Kalinat, ovocie a zeleninu jest pred jedlom, nepit po jedle cca 1,5- 2 hod vodu,
nejest sladkosti, bielu muku + probiotika, vlakninu...
Je este nieco co by som mal robit ak mam malo kyseliny? Ci tento rezim mi staci? a Je mozne ze sa mi to niak upravi a zacne sa ta kyselina tvorit? Dakujem
Je proti pravidlam tohoto fora uvadzat priamo zdroje na rozne doplnky. To musis hladat inde na internete, kde su taketo rady dovolene.
Vitarianska strava samozrejme pomoze vacsine ludi, menej bielkovin, viac enzymov zo surovych zelenin, hodne vlaknin.
Ja som sice nie za kompletne vitarianstvo, ale povedzme 70%-80% percent vitarianstva a ostatok inej stravy.
ASk pouzivas kyseliny na travenie v inom case musis pouzivat zasady, inac si okyslis telo. Samotner telo totiz vyraba rovnake mnozstvo kyselin a zasad, takze udrzuje neutralitu, Ak cho chces teda napodobnit a dodat si kyseliny, musis v inom case brat aj zasady. Moc musis mat nad 7 PH, inac sa okyslujes a postupne stratis kosti(osteoporoza)
rng
prosim pises o kyselinach, enzymoch a probiotikach, mohol by si prosim uviest nejake konkretne? v lekarni na mna pozerali ako na blazna, ked som pytal kyseliny a enzymy, probiotika maju desat druhov, tak som nevedel vybrat... :(
Rng moc mam medzi 5-6 ph, preto som sa pytal ci ci mam brat aj ja Kalinat, pol lyzicky na prazdny zaludok v 4 deci? A k tomu HCL dte mi neporadil stale ci si mam dat ked mam tazsie jedlo a viem ze potrebujem 3 tablety, 3 naraz pred jedlom, alebo jednu pred jednu v strede a jednu po? Coje lepsie?
ja som mala pred niekolkými rokmi obdobný problém, vylúčila som ,,úplne" mlieko a mliečne výrobky, cukor rafinovaný, a kávu začala som hodne listovej zeleniny a problém sa stratil.
Necie, o akom, PH hovoris. Sliny, moc, zaludocne stavy, krv.
Sliny a moc ked su pod 7(menej ako sedem)znamena, ze sa kysle telo zbavuje kyselin.Tj telo je kysle
Moc a sliny nad 7.5 znamena, ze je telo zasadite a zbavuje sa zasad.
Krv je vzdy medzi 7.3 az 7.4, ked je mimo tychto hranic, mas vazny stav spojeny s nejakou chorobou(acidoza alebo alkaloza)
Zaludok ma minimalne PH 2(zdravy zaludok) a maximalne uplne zneutralizovany asi PH 7 na kratku dobu.
Na dobre travenie treba minimalne PH 3 lepsie PH 2.5 a niz.
PH 2.5 znici aj helikobakter, a samozrejme drvivu vacsinu inych mikrobov.
No ja ked mam lahsie jedlo kde mi staci jedna, si dam tabletku a hned jem... Ked mam tazsie bielkovove s ryzou napr tak si dam jednu a hned jem, v strede jedla dalsiu a na konci jedla... Len napriklad vcera som mal 3 tabl. k jedlu a mal som trochu kyseliny vecer , zahu... :( a ph mam podla pasiku iba 5 :(, tak neviem ci ten kalinat mam brat? Aj ked jej mam malo.. Dakujem