Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problem s tazkym zaludkom a travenim

Príspevok v téme: Problem s tazkym zaludkom a travenim
Roqi

Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!

RNG

A je velmi zavadzajuce porovnavat prirodne latky, najma neskodne a take co sa nachadzaju v tele cely cas
s patentovanymi chemickymi medikamentami, tj latkami, kde musel vyrobca na obdrzanie patentu DOKAZAT, ze ta latka sa nikde a nikdy pred tym nenachadzala a on ju prvy VYTVORIL.

RNG

Nuz "chemia" je ak kuchynska sol, ocot, voda....
Soda bikarbona a draselna bikarbona sa nachadzaju v mori, mineralnych vodach a aj v roznych produktoch. Ziadne skodlive nasledky v miernych davkach nemaju a su priamo pouzitelne v tele. Telo samo si vytvara "chemikalie" ako HCl a NaHCO3 v parietalnych bunkach v hornej casti zaludka Takze doplnovanie kyselin a bikarbonatov len doplni telo v tom co normalne robi, pokial nie su tie parietalne bunky poskodene mikrobami.

R ogi

ano ale co dnes nieje chemia? Rajciny a banany vam do obchodu dojdu zelene, aj poda je seliak chemicky hnojena....takto sa to neda brat to co jeme dnes podla mna chemia je vsade

mamaleone

Podľa mňa je kalinat ,,chémia\" hoci je šetrný ale je to chémia,(podobné ako medikamenty) lepšie je vyvarovať sa konzumácii zakyseľujúcich potravín, a jesť iba také potraviny ktoré nezakyselujú, tak ako je to v knihe ,,potraviny ktoré liečia\"

RNG

Kalinat je jemny prasok, vyborne sa rozpusta vo vode. Pol lyzicky do pol litra teplej vody je znesitelne na pitie. Ja si to davam do caju.

R ogi

este ma zaujima, za chvilku dojde ten Kalinat, chcem sa spytat na presni pripravu, teda dam tam polku kavovej lyzicky? Do teplej vody? A treba to miesat alebo nechat odstat, a kedy a ako to treeba vypit....dakujem

RNG

kefir aj ine mliecne su podstata dnesneho nekonecneho sporu. Niekomu robia dobre, inym zase zle, podla toho, ci ma telo spravne enzymi nan.
A ani sa nepokusam hadat, ci mas ty enzymi na mliecne vyrobky, to pozna len alergolog alebo dlhodobe pozorovanie svojho tela ako precuje s mliecnymi vyrobkami a bez nich.

R ogi

Ano mam dlhodobo problemy s travenim, aj ked som nemal az tak zlu zivotospravu, ale teraz kazdym dnom citim zlepsenie, ku vsetkemu som jedol veeela zeleniny a pil vela vody a asi to bol moj problem...

Okej dakujem vam za vsetko, ze ste mi vzdy bol ochodtny vsetko vysvetlit...takze takto to budem robit...Sladke nejem uz som si zvykol, nepijem alkohol, nefajcim, bez bielej muky, a niakych zavaranych veci, a velmi tucnych veci, aj ked ako hovorite, obcas treba premazat creva :) takze obcas ano.

Zeleninu a ovocie budem jest vzdy tak 2 hod. pred jedlom, a pit az 2 hod po, cistu vodu odstatu alebo prefiltrovanu samozrejme, ked sa bude dat tak si aj rozdelim napr sacharidy pred treningom 2 hod a po treningu si dam uz len meso... objednal som si dobre probiotika, to ako ste ma tiez naucil si dam pred spanim s jablkom, alebo po alkalizacii s prvym jedlom, bez betainu...popr. chlorellu, a dost vlakniny...

este jednu vec ja si robim aj ten kefir, z tej tibetskej huby, co som citil velke zlepsenie aj na kvalite pleti, aj ked s pletou nemam sice problemy, a upravilo mi to trochu creva, narozdiel od Dophilus za kt. som zbitocne minal peniaze :(
len niekde pisu ze je zasadity kefir, inde ze kyselinotvorny, ako to teda je a kedy by ste mi ho odporucil pit? Dakujem, toto bola posledna otazka, uz vas nechcem otravovat!