Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!
Problem s tazkym zaludkom a travenim
Probiotika mozu byt v ochrannom obale(entericky pokryty) ktory sa rozpusta az v crevach, vtedy roztvorenie kapsue znamena znacne znizenie aktivity, lebo probiotika sa do znacnej miery znicia silnymi zaludocnymi kyselinami.
Ak ma clovek vporiadku travenie, nie je problem pribrat, prave naopak. Staci jest viecej kalorickych jediel, napr orechy, mastnejsie maso a podobne. Chut do jedenia podporuju napr pivovarske kvasnice, ktore som videl na Slovensku predavane ak "pangamat"
Dobrý deň. Pán RNG, chcel by som vás požiadať o radu. Zdravo sa stravujem, mám vo svojom jedálničku kvalitnú stravu a samozrejme aj ovocie, zeleninu atd..
Ale jedna vec ma trápy, neviem pribrať. Som chudý a chcel by som pribrať, ale nie za cenu nezdravého životného štýlu.
Viete ako by sa dalo "zdravo" pribrať? Ja už fakt neviem :( Ďakujem
dobrý deń vospolok, mala by som otázku priamo na RNG:
môžem vysypať probiotiká od \"labute\" z tobolky priamo do jogurtu napríklad? Ten obal nerobí môjmu žalúdku dobre:-(
ďakujem
Farmacia nema ziadny zaujem na skreslovani ucinkov sody bikarbony v tele. Nedonesie im to nijaky zisk ani neznizi nakup a predpisovanie liekov.
Inac nemam cas na zbytocne polemiky, sorry.
Pisem sem rady od lekarov, ktorym ja doverujem a ktore inac asi nemate moznost dostat.A obcas, zriedkavo, tam pridam aj osobnu skusenost.
Komu sa to zide, moze to pouzit, komu nie, nemusi to ani citat.
Dixi
Samozrejme že medicína bude obhajovať svoje, preto sme najchorlavejší národ v Europe, preto rok od roku stúpa spotreba liekov,lebo lekárske komisie to schválili ako bezpečné a povolené!!tí ktorí tvrdia opak majú piliny v hlave? veď medicíne účel svätí prostriedky alebo farma priemysel nieje najbohatší...
Nuz tak daleko ist je predsa len trochu divne a prečo divné že sú aj iné štúdie ktoré medicínsku teóriu vyvracajú? najlepšie je oponenta spochybniť ale riešiť problém ...
R ogi, zaludok vyluci novu kyselinu za hodinu az dve, pocas toho casu nesmies mat v zaludku nic, lebo by sa to kazilo.
Inac zober pohar teplej vody alebo caju a daj don 1/2 lyzicky kalinatu a zamiesaj. Neviem, co moze byt jednoduchsie.
Alkalizacia tela je jeden zo zbrani proti rakovinam, tj tvrdit, ze soda bikarbona je karcinogen je blbost.
A tak isto je to povoleny a bezpecny pridavok do jediel, takze hovorit o jeho skodlivosti je tvrdit, ze lekarske komisie, co to schvalili ako bezpecne maju piliny v hlave.
Nuz tak daleko ist je predsa len trochu divne.
RNG a je lepsie teda zaliat kalinat vodou, alebo do vody nasypat kalinat? A jest po 2 hodinach?
Na pálenie zahy sa môže zdať trochu zvláštne že čistá šťava s citróna pôsobí v organizme zásadito a neutralizuje nadmernú produkciu kyseliny solnej v žalúdku, tá môže pomôcť pri pálení zahy, ak mám vôbec niekedy palenie zahy, tak mi pomáha a uľaví sa mi.
tak sódu neodporúčam!! Zničíte si žaludočnú stenu (napomáha aj rakovine žalúdka). Sóda je zásaditá a neutralizuje kyselinu /tá možno niekedy spôsobuje pálenie záhy/. Kyselina je v žalúdku na to, aby trávila a rozkladala prijatú potravu. Ak sa zneutralizuje čím sa bude tráviť potrava? riskujete poškodenie a to trvalé žalúdka! na trávenie sú vhodnejšie iné spôsoby. Je potrebné mať vyváženú stravu, bohatú na celozrné potraviny, zeleninu, ovocie, dostatok pohybu. A čo je najdôležitejšie, jesť "usporiadane", nie miešať "piaté cez deviate". Skúste skôr nejaké žalúdkové čaje.