Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
Kocky, tak som znovu volala do ordinacie, vysledky sa nasli a mam 2!.( neviete, co znamena 2s vykricnikom? je to ako 2-3, alebo nieco ine?)Objednala ma na konzultaciu s lekarom. Som zvedava, co povie. Ked som bola u nehona cytoster, tak hovoril, ze ak nebude vyslovene 3b, tak ma bude len pozorovat. TAk uvidime, ci to tak bude, alebo ako sa rozhodne.Som ale pokojnejsia. NAordinovala som si Indonal, a trosku som povolila v praci, uz tolko nepracujem :))Snad to pomoze
ahoj evelinka.tak som velmi rada ze sa ti vedie dobre a ze si zdrava.ja chodim uz len raz za rok na kompletnu prehliadku a to v juni.naposledy bolo vsetko ok a teraz to bude tiez .vies ze ja som vecna optimistka.s malou sa chystame do svajciarska k sestre na navstevu.mam sa fajn.a vobec to nevadi ked trosku budes meskat na cytoster.tak ti drzim palce uvidis vsetko bude ok.pekny den a napis ako ti dopadli vysledky.paaaaaaa
stanicka...prosim ta,citala som,ze cakas za vysledkami ohladom krcka maternice a taktiez HPV,dufam ze ti vsetky vysledky dopadnu dobre...ja mam potvrdeny HPV virus-high risk,prosim ta ty si v zahranici,ak budes nieco vediet blizsie o tom hnusnom viruse HPV,daj nam prosim ta vediet,ak by si vedela o niecom,nejake vitaminy,alebo lieky,alebo ja neviem co...ale ak nahodou,daj nam prosim ta vediet,lebo my sme tu vacsina s tymto virusom a zatial sa to vraj ze liecit neda.....dakujem
slniecko...ahoj,mam sa dobre a zo spodu chvala bohu tiez dobre,aspon sa tak citim.Ja by som mala mat koncom januara prvy cytoster po konizacii,ale pojdem na nho az o mesiac neskor,lebo som v zahranici,dufam,ze to nevadi...a ty sa ako mas???..uz tu nie si tak casto???...mas nieco nove???...pa
stanicka,
tak ano, robil mi kolposkopiu, lebo pouzival kyselinu octovu :-)), to povedal. A nieco aj hovoril ze je tam biele sfarbenie. A este napisal (rozsirena kolpo: na hornej pere a zone junkcie WE). To je vsetko, co mam v sprave. Dnes som opat volala za vysledky, stalenie su, ale setricka slubila zavolat do labaku, lebo sa jej to zda uz dost dlho, odkedy mi brali stery.
JA som mala pocit, ze mi brali ster, o biopsii Dr. nic nespominal, ale ktovie.
jedno je iste,nieco tam mam, len asi este treba potvrdit, v akom rozsahu. som v hroznom strese a samozrejme sa bojim.
didlinka, no ked sa na teba pozeral mikroskopom, kolposkopia to je. Krcok ti mal potriet octom, abnormalne bunky sa sfarbia dobiela. Z nich sa zoberie vzorka (biopsia, ak teda lekar uvidi abnormalne bunky) a potom sa caka na vysledok toho kuska tkaniva z tej casti krcka, kde boli abnormalne bunky, z labaku. Ja som sa modlila, aby mi krcok zosivel (to znamena, ze je ok), bohuzial sa tak nestalo:((( Drzim ti palce, aby tvoje vysledky boli v poriadku. Nevies aky ster ti zobral? Ci len pap alebo na HPV, ci co? Ja by som mala mat vysledky v piatok. Bojim sa. Este taketo problemy mi chybali...Som ale tej lekarke vdacna, ze mi spravila take cosi, aspon necakam zo zalozenymi rukami cele nasledujuce roky s tym, ze mi nic nie je a naraz by prisiel buuuum a rakovina krcka alebo cosi take. Akurat neviem, ze keby mi nahodou museli robit zmrazovanie krcka ci LEEP konizaciu, ci mozno rodit vaginalne. Joj, no uvidim az budu vysledky. Byvam V USA, hned po strednej som sem odisla.
Stanicka, dakujem za odpoved.
MAs pravdu, nic moc to nie je. JA myslim, ze mne kolposkopia robena bola, pozetral mi krcok lekar cez mikroskop, ale neviem, k akemu zaveru dosiel. Povedal, ze tam mam ranku, a konkretne povedal kde. Je to vysledok kolposkopie? Zobral mi ster a teraz cakam na vysledok. MAl byt uz v pondelok, ale nebol a sestricka kazala zavolat az vo stvrtok. TAkze som stale nervozna a netusim, co ma caka.
Ozaj, kde zijes? Ked pises, ze v karjine, kde je prevencia na vysokej urovni??
didlinka, nic nie je stopercentne, cytostery tiez nie. Zalezi od toho, ake bunky "naberie" gynekolog na tu stetocku. Nie vsade dosiahne. Okrem toho je pap ster spolahlivy iba v 80%. Nic moc, vsak? HPV test je spolahlivy na 95 percent. To je uz cosi lepsie. Nie vsetci sme nakazeni virusom HPV, aj ked vysoke percento populacie ano. Ale vsetkym zenam, ktore trpia na rakovinu krcka maternice zistili pritomnost virusu HPV. Ja si zijem 6 rokov s tym, ze mam pap uplne v poriadku, keby mi moja zlata doktorka (nova) neurobila test na hpv a nasledovne kolposkopiu, tak by som cakala, kym by som jedneho dna pap nemala velmi zly. Takto to robia zvacsa na Slovensku...Kym mlada baba nema zly pap (kedy uz treba pristupit ku konizacii a podobne), nic sa nerobi...Nastastie zijem v krajine, kde je prevencia na vysokej urovni.
Stanicka,
ako je mozne,ze cytologiu si mala vzdy dobru a na zaklade kolposkopie ti lekarka objavila abnormalne bunky ????
MAm to chapat tak, ze cytostery nie su spolahlive?