Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
Ahojte baby, prisla som k vam z temy Kolposkopia, ach to HPV.
Bol mi zisteny vysokorizikovy HPV, pap negativny. Aj po pol roku to iste - pap ok, HPV tam stale je. Lekarka mi urobila kolposkopiu - pozrela sa mi na krcok mikroskopom a bohuzial mi nasla vraj v izolovanej casti krcku abnormalne bunky, tak z toho miesta odstikla dve vzorky na biopsiu. Strasne sa bojim, aj ked sa snazim na to nemysliet, vysledky budu do konca tyzdna. Bola vam robena kolposkopia? Lekarka povedala, ze podla toho, co v labaku zistia mi bud z krcka budu musiet odsmidlikat alebo budem castejsie sledovana. Ja sa desim toho odstranenia casti krcka. Som mlada, bezdetna, ale deti raz budeme chciet.
ahoj evelinka.dlho som tu nebola ako sa mas?a zo spodu vsetko ok? tak vela zdravia .pekny den
didlinka...ahoj,no s tebou som si super pokecala,dufam ze si sa nenudila...xi,xi...neboj,mozno ty ani nebudes potrebovat konizaciu...pa-pa
fidka...ahoj,ako sa mas???co mas nove???viem ze mas prvy cytoster uz za sebou a cakas na vysledky,tak ti prajem aby ti vsetko dopadlo dobre.....pa
lena 251...ahoj,ako sa mas???si v poriadku???mozes mi prosim ta poradit,kedze si uz 3 mesiace po konizacii,ako sa citis a hlavne ma zaujima,vies ja 27 januara budem tiez 3 mesiace po konizacii,kedy ti robili prvy kontrolny cytoster a ci ta nieco bolelo,teda ak ti uz nejaky robili...chcem sa ta opytat,ale ak nechces nemusis odpovedat,lebo je to intimne,takze ta budem chapat,ale bola by som rada,ak by si odpovedala,lebo ja ked mam so svojim partnerom styk,tak ja mam pocit,ako keby som tam dole mala to nejake uzke,neviem my sme to od konizacie robili len 3 krat,ale kazdym razom je to pre mna horsie,mam pocit ako keby som bola panna,mala si aj ty taketo pocity,alebo je to len v mojej hlave???...dakujem a ak si mala robeny cytoster aky si mala vysledok???dufam ze vsetko je v poriadku..pa
adab_1. JA sice na to nazor nemam, pretoze sa do toho nerozumiem, ale bola som vo stvrtok v onkogynekologickej ambulancii v BB a pytala som sa jeho na to. Jeho nazor bol jednoznacne proti, vraj elektrickou sluckou sa tkanivo porusi/znici a potom histolog nebude vediet z takeho materialu nic zistit. Cize nebude histologia spravne urobena. To bol vsak jeho nazor, mozno iny lekar by mal na to iny nazor.
Poznam viac zien, ktorym ale tento zakrok bol odporuceny. Vsetky vsak boli odporucene na tento zakrok obvodnym gynekologom, a nie odbornym- z onkoambulancie. TAkze ktovie....
Ahojte, chcela by som vedieť váš názora praktické skúsenosti na jednodňovú chirurgiu pri konizácii krčka maternice v BBystrici,Zvolene(Gynpor),alebo gynekologické oddelenie v Brezne-nemocnici
čaká ma operácia
Ďakujem
tina, ja som po konizacii 3 mesiace a uz sa kupem v pohode. to uz mozes. lekar ti to nepovedal? mne uz po mesiaci povedal, ze mozem robit vsetko. to uz mas zahojene.
evellina. Bola som u svokrovcov, tak sa mi nedalo skor napisat.Lekar mi zase vzal stery z krcka a povedal, ze sa uvidi podla vysledkov. Mam zavolat o 10dni. TAkze vela toho neviem. No povedal, ze ak budu hranicne vysledky, tak ma budelen sledovat, ale ak bude zhorsenie ( napr. lllb) tak pojdem na konizaciu. TAkze uvidim.Lekar bol fajn,vsetko mi vysvetlil, tvrdil, ze sa nemusim nicoho bat. uvidime. NApisem,ked budem vediet viac
a dalsia vec...vyhodil sa mi riadny herpes..a tvar mam zrazu sama vyrazka.... zrejme hormony... moze to suvisiet s pooperacnym stavom, hoci je to mesiac?